به گزارش اعتدال به نقل از ایسنا، پیمان حدادی در نشست خبری که امروز برگزار شد، در مورد فعالیت صندوق تثبیت بازار سرمایه توضیح داد: یکی از اهداف اصلی این صندوق حفظ ثبات در بازار سرمایه است به همین دلیل صندوق تثبیت هر روز اقدام به خرید و فروش سهم نمیکند.
وی ادامه داد: هیات امنای صندوق تثبیت از وزیر اقتصاد، رئیس بانک مرکزی، رئیس سازمان برنامه و بودجه، رئیس سازمان بورس و رئیس صندوق توسعه ملی تشکیل شده است و اینکه صندوق تثبیت چه سهمهایی را خرید و فروش کند براساس آییننامهای است که توسط هیات امنا تصویب شده است.
مدیرعامل صندوق تثبیت بازار سرمایه ادامه داد: بنابراین زمانی که در برخی از شاخصهای بازار تغییراتی ایجاد شود یا در بازارهای جهانی یا بازار ارز نوساناتی صورت بگیرد صندوق تثبیت وارد بازار میشود. در حال حاضر این صندوق در ۵۱۰ نماد سهم دارد که این سهام صرفا از نمادهای بزرگ تشکیل نشدهاند اما نقدشوندگی سهام، سایز سهام و نوع فعالیت بازارگردان از اهمیت زیادی برخوردار است.
حدادی در مورد سرمایه گذاری صندوق توسعه ملی در بازار سرمایه اظهار کرد: این صندوق به صورت غیرمستقیم اقدام به خرید سهم میکند خرید این صندوق هم از طریق صندوق تثبیت انجام میشود. این اقدام توسط خود سازمان بورس هم انجام میشود.
وی از انتشار گزارشهایی در مورد فعالیت صندوق تثبیت بازار سرمایه در ماههای آینده خبر داد.
مدیرعامل صندوق تثبیت بازار سرمایه در مورد میزان دارایی این صندوق اظهار کرد: میزان دارایی صندوق تثبیت در اواخر سال قبل ۶۰۰۰ میلیارد تومان و در حال حاضر ۱۲ هزار میلیارد تومان است.
راهاندازی بورس بینالملل پیشنهاد دبیر قبلی مناطق آزاد بود
حدادی در ادامه در مورد راه اندازی بورس بینالملل اظهار کرد: راه اندازی این بورس حدود دو ماه قبل در شورای عالی بورس مطرح و تصویب شد از شرایط راه اندازی بورس بینالملل این است که حداقل ۶۰ درصد سهام از سهامداران خارجی متشکل شود و معاملات ارزی باشد.
وی ادامه داد: تاکنون به غیر از یک بانک داخلی هیچ نهاد دیگری درخواست سرمایه گذاری در این راستا را ارائه نکرده است اما سازمان بورس از هر نهاد داخلی و بینالمللی که مایل به سرمایه گذاری در این بخش است دعوت میکند و در کمترین زمان اقدامات اجرایی انجام میشود.
مدیرعامل صندوق تثبیت بازار سرمایه با بیان اینکه راه اندازی بورس بینالملل به درخواست دبیر سابق مناطق آزاد بود، ادامه داد: نهادهای خارجی از کشورهای حوزه خلیج فارس به دبیر سابق اعلام آمادگی کردند. اما آینده این بازار هنوز مشخص نیست.
آخرین وضعیت بازگشایی نمادهای سهام عدالت
مشاور رئیس سازمان بورس در امور سهام عدالت در مورد آخرین وضعیت بازگشایی نمادهای سرمایه گذاری استانی اظهار کرد: در خردادماه شورای عالی بورس، سازمان بورس را مکلف کرد تمهیداتی برای برگزاری مجامع شرکتهای مذکور بیندیشد. سازمان بورس و شرکت سپردهگذاری مرکزی هم مقدمات برگزاری مجامع را انجام دادند و اکنون آمادگی برگزاری هستند.
حدادی ادامه داد: اما نهادی که باید در نهایت مجوز برگزاری یا بازگشایی نمادها را صادر کند شورای عالی بورس است که تاکنون این اقدام را انجام نداده است. امیدواریم این موضوع تا ماه آینده به جمع بندی برسد.
به گفته وی، اینکه مشمولانی که روش مستقیم را برای مدیریت سهام عدالت خود انتخاب کرده بودند بتوانند اقدام به فروش سهام خود کنند هم به تصمیم شورای عالی بورس بستگی دارد.
مشاور رئیس سازمان بورس در امور سهام عدالت در مورد سود سال ۱۴۰۰ این سهام نیز گفت: میزان سود سال ۱۴۰۰ دو برابر سال ۱۳۹۹ خواهد بود و اولین مرحله آن در پایان آذرماه پرداخت میشود.
∎