شناسهٔ خبر: 5712621 - سرویس ورزشی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه آفرینش | لینک خبر

روسيه - ايران ؛ ليگ جهاني

در انتطار شکستن طلسم تاريخي

صاحب‌خبر -

 تيم ملي واليبال ايران، امشب در پنجمين بازي خود از سري مسابقات ليگ جهاني 2015، ساعت 30 و 19 به وقت ايران، به مصاف روسيه در شهر کازان به مصاف روسيه، يکي از قدرت هاي بلامنازع واليبال دنيا مي روند.

اين ديدار در حالي برگزار مي شود که ملي پوشان واليبال کشورمان، در چهار ديدار گذشته خود ، 2 بار و با نتايج مشابه سه بر يک، مغلوب آمريکا و نتايج و 2 بار هم با نتايج سه بر يک و سه بر دو، مغلوب لهستان شده است و تنها يک امتياز، سهم ايران از ليگ جهاني تا به اينجاي مسابقات شده است.

اما ديدار امشب برابر روسيه از چند جهت براي ايران حائز اهميت است. نخست اينکه ايران تا به اينجاي مسابقات نتوانسته بردي را به دست آورد و تنها امتيازش برابر لهستان و 2 ستي بوده که در باخت سه بر دو نصيب ما شده است و اگر امشب ملي پوشان بتوانند روسيه را پشت سر بگذارند، اتفاقي تازيخي را رقم زده اند؛ زيرا علاوه بر کسب اولين پيروزي در ليگ جهاني 2015، مي توانند طلسم تاريخي ناکامي برابر روسيه را بشکنند و سنت شکني کنند؛ طلسمي که شکستن آن براي ايران، تبديل به آرزويي دست نيافتني شده است.

تيم ملي واليبال روسيه که گنجينه اي از افتخارات را در پرونده خود دارد، آخرين حريف برون خانگي ايران است که تا کنون برابر واليبال کشورمان ناکام نبوده است وتمام ديدارهاي خود را با پيروزي پشت سر گذاشته است.

اما نکته اي که در اين مسابقه جلب توجه مي کند، مصاف تيم هاي يک امتيازي مقابل يکديگر است. ايران و روسيه تنها با اندوخته يک امتياز مقابل بکديگر قرار مي گيرند . اين دو تيم ناکام دو گانه هاي قبلي بودند و پيروزي در اين دو مسابقه پيش رو، از اهميت ويژه اي براي آن ها برخوردار است.

حالا ملي‌پوشان ايران بايد در دوگانه سوم خود بايد برابر روسيه قرار بگيرند؛ تيمي که وضعيت بهتري نسبت به ايران ندارد. البته روس‌ها در 4 بازي اخير خود نشان دادند که دنبال اهداف ديگري غير از موفقيت در ليگ جهاني هستند و نگاهشان به المپيک 2016 ريودوژانيرو است که شاگردان کواچ مي‌توانند از اين موضوع نهايت استفاده را ببرند.

تيم روسيه در دو بازي اول خود در خاک لهستان برابر شاگردان آنتيگا قرار گرفت که حاصل آن دو شکست با نتايج 3 بر صفر و 3 بر 2 بود. روس‌ها در دو بازي دوم خود در آمريکا به مصاف شاگردان اسپرو رفتند و که در آن دو مسابقه هم با نتايج 3 بر يک و 3 بر صفر بازنده شدند و حالا بايد از ايران ميزباني کنند.

پيش از مصاف اين دو تيم نگاهي به سابقه رويارويي ووضعيت تيم‌هاي ايران و روسيه مي پردازيم.

19 مدال طلا از جمله دستاوردهاي تيم ملي واليبال روسيه در چهار رويداد بزرگ المپيک، قهرماني جهان، جام جهاني و ليگ جهاني است که بيانگر سابقه ديرينه اين کشور در اين رشته ورزشي است؛ البته اکثر اين افتخارات به زمان اتحاد جماهير شوروي سابق برمي‌گردد. چهار مدال طلا، سه مقام نايب قهرماني و سه نشان برنز نتيجه تلاش سال‌هاي واليبال روسيه در بازي‌هاي المپيک است که مدال‌هاي طلا در سال‌هاي 1964 توکيو، 1968 مکزيکوسيتي، 1980 مسکو و 2012 لندن به دست آمده است.

اين تيم همچنين 6 عنوان قهرماني رقابت هاي جهاني و سه نايب قهرماني را به دست آورده است که قهرماني هاي روس ها بر مي گردد به سال هاي 1949، 1952، 1960، 1962، 1978 و 1982.

افتخارات به دست آمده روسيه در جام جهاني، 6 عنوان قهرماني، 2 عنوان نايب قهرماني و دو عنوان سومي مي باشد.

در چارچوب ليگ جهاني که نخستين دوره آن در سال 1990 در اوزاکاي ژاپن برگزار شد، 3 قهرماني و 5 نايب قهرماني در کارنامه روس ها به چشم مي خورد.

افتخارات کسب شده تيم ملي واليبال روسيه در 17 دوره ليگ جهاني به شرح زير است:

سال 1990، رتبه چهارم

سال 1991، مدال برنز و مقام سومي

سال 1992، رتبه ششم

سال 1993، مدال نقره و نايب قهرماني

سال 1994، رتبه ششم

سال 1995، رتبه چهارم

سال 1996، مدال برنز و مقام سومي

سال 1997، مدال برنز و مقام سومي

سال 1998، مدال نقره و نايب قهرماني

سال 1999، رتبه چهارم

سال 2000، مدال نقره و نايب قهرماني

سال 2001، مدال برنز و مقام سومي

سال 2002، قهرماني و مدال طلا

سال 2003، رتبه هفتم

سال 2006، مدال برنز و مقام سومي

سال 2007، مدال نقره و نايب قهرماني

سال 2008، مدال برنز و مقام سومي

سال 2009، مدال برنز و مقام سومي

سال 2010، مدال نقره و نايب قهرماني

سال 2011، قهرماني و مدال طلا

سال 2012، رتبه هشتم

سال 2013، قهرماني و مدال طلا

سال 2014، رتبه پنجم

همگي آمارها، حکايت از قدرت بلامنازع روسيه در واليبال جهان دارد و مشخص مي کند که چرا ايران تا به حال مقابل اين تيم ناکام مطلق بوده و تا به حال از کسب پيروزي برابر آن ها، ناتوان بوده است.

از بازيکنان مطرح روسيه مي توان به بيريکسف، سي و ژلز، تت يو خين، اسپريد ينوف، ساوين و ايل نيخ ، ولويچ، آش چف و موزرسکي گرانکين ، پاولف و مي خايلوف و وربوف، اشاره کرد که نام موزرسکي براي ملي پوشان ما آشنا تر است.

مصدومان و محرومان ايران

براي اين مسابقه، تيم ملي ايران با مصدوميت دو بازيکن خود روبرو است. سامان فائزي مدافع روي تور ايران که در بازي دوم با لهستان، از ناحيه مچ پا دچار مصدوميت شد، در اين ديدار حضور ندارد و براي ادامه مراحل درمان خود، به تهران بازگشته است.

ديگر بازيکني که حضور او در هاله اي از ابهام قرار دارد، محمد موسوي است. موسوي در ديدار با لهستان هم به علت مصدوميت کهنه خود، از حضور در آن مسابقه منع شده بود. اما به اصرار خود بازي کرد و براي مسابقه با روسيه هم همين وضعيت را دارد و به گفته کادر پزشکي تيم ملي، اولويت با استراحت کردن مدافع ايران است.

گفتني است در مسابقات ليگ جهاني امسال، آمار مصدوميت ها رو به افزايش بوده است و تيم روسيه هم، با شرايط مشابه به مصاف ايران مي رود.

گرانخين و موزرسکي، مهره هاي کليدي روسيه، پيش از اين با مشکل مصدوميت مواجه بودند و بايد ديد که
مي توانند تيمشان را برابر ايران همراهي کنند يا نه.

برنامه ديدارهاي روسيه و ايران در ليگ جهاني

شنبه، 23 خردادماه - روسيه

روسيه – ايران

ساعت 19:30 به وقت تهران در سالن سي وي سنت پترزبورگ

داور اول: گوران گرادينسکي از صربستان و داور دوم: تاراس ايلکيو از کانادا

يکشنبه، 24 خردادماه - روسيه

روسيه – ايران

ساعت 19:30 به وقت تهران در سالن سي وي سنت پترزبورگ

داور اول: تاراس ايلکيو از کانادا و داور دوم: گوران گرادينسکي از صربستان

جمعه، 12 تيرماه - ايران

ايران – روسيه

تهران، سالن 12 هزار نفري آزادي، ساعت 21 (16 ماه رمضان)

داور اول: ولاديمير سيمونوويچ از صربستان و داور دوم: نصر شعبان از مصر

شنبه، 13 تيرماه - ايران

ايران – روسيه

تهران، سالن 12 هزار نفري آزادي، ساعت 21 (17 ماه رمضان)

داور اول: نصر شعبان از مصر و داور دوم: ولاديمير سيمونوويچ از صربستان

تهيه و تنظيم: سعيد ونکي