در این انتخابات که مردم و احزاب و جمعیت های مخالف آن را صوری و فرمایشی می دانند، ۴۳۳ نامزد برای تصدی ۴۰ کرسی پارلمانی به رقابت با هم می پردازند. ۱۷۳ نامزد نیز برای تصدی ۳۰ کرسی شوراهای شهر رقابت می کنند. این انتخابات در ۵۵ مرکز رای گیری برگزار می شود.
به نوشته روزنامه دولتی الخلیج بحرین، ۱۱ جمعیت محلی و نهاد ملی حقوق بشر بر این انتخابات از طریق ۴۴۹ ناظر نظارت دارند.
آخرین انتخابات پارلمانی در بحرین در سال ۲۰۱۸ برگزار شد. انتخابات بحرین هر ۴ سال یکبار برگزار می شود. پارلمان بحرین در سال ۲۰۰۲ به موجب قانون اساسی تشکیل شد و از ۴۰ نماینده که از طریق انتخابات و به صورت مستقیم انتخاب می شوند، تشکیل شده است.انتخابات شهرداری نیز همزمان با انتخابات پارلمانی بحرین برگزار می شود.
در صورتی که انتخابات به دور دوم کشیده شود، پس از یک هفته در روز شنبه ۱۹ نوامبر برگزار خواهد شد و انتخابات خارج از کشور نیز در سفارت ها، کنسولگری ها و هیئت های دیپلماتیک بحرین در خارج از کشور در روز سه شنبه ۸ نوامبر و در صورت برگزاری دور دوم در ۱۵ نوامبر برگزار خواهد شد.
این در حالی است که مخالفان سیاسی بخاطر سیاست سلطه طلبانه رژیم و اعمال سیاست انزوای سیاسی از سوی آل خلیفه و همزمان با آن ادامه بازداشت رهبران مخالف و تبعید بسیاری از رهبران دینی و سیاسی کشور و نیز سازش و عادی سازی مناسبات با دشمن صهیونیست و دادن تابعیت سیاسی کورکورانه به خارجی ها برای تغییر بافت جمعیتی بحرین با حمایت عربستان و همدستی آمریکا و انگلیس در سایه سکوت نهادهای بین المللی و سازمان ملل نسبت به این جنایات، شرکت در این انتخابات را تحریم کرده اند.
از سوی دیگر شیخ حسین الدیهی، در گفت وگو با شبکه تلویزیونی لولوه بحرین تاکید کرد: نیروهای مخالف بحرین در خارج از کشور، داخل و فعالان سیاسی اجتماعی در زندان های این کشور، همگی با استناد به وضعیت خفقان و دیکتاوری رژیم آل خلیفه و بی توجهی به خواست واراده مردم، و تضییع حق تصمیم گیری و تعیین سرنوشت ملت، تصمیم به تحریم این انتخابات گرفته اند.
وی ادامه داد: رژیم بحرین درحال فراهم کردن مقدمات تاسیس سفارت رژیم صهیونیستی در بحرین است تا آن را به عنوان لانه جاسوسی اسراییل در منطقه فعال کند، این اقدام تهدیدی علیه بحرین و کل منطقه خواهد بود.به رغم تلاشهای وسیع رژیم بحرین برای خرید آرا و امکانات اندک مخالفان، این رژیم با یک شکست دیپلماتیک مواجه شده است. تصمیم برای تحریم انتخابات در پاسخ به دعوت آیت الله عیسی قاسم روحانی مورد احترام مردم بحرین صورت گرفته است.
رژیم حاکم بر منامه به رغم دراختیار داشتن انحصار ثروتهای ملی این کشورو بخشهای حیاتی اقتصادی ملت را در فقر و فاقه نگه داشته است. فقر پدیده گسترده بر زندگی مردم این کشور سایه افکنده و تنها کمتر از نیمی از مردم (۴۷ درصد) کمک دولتی دریافت می کنند، معاون دبیرکل جمعیت الوفاق بحرین تصریح کرد: آنچه امروز در بحرین می گذرد مسخره است، نامزدهای انتخاباتی به جای افتخار کردن به خدمت به مردم، به خدمت به نظام حاکم براین کشور مباهات می کنند. احتمالاً دعوت شیخ الازهر برای وحدت شیعه و سنی ناشی از غیبت مشهود جریان شیعی در جشن به اصطلاح تسامح صورت گرفته است.
آیت الله شیخ عیسی قاسم رهبر شیعیان بحرین جمعه شب در پیامی تلویزیونی به ملت بحرین تاکید کرد که شرکت در این انتخابات خیانت است. وی بار دیگر بر لزوم تحریم انتخابات پارلمانی و شوراهای شهر بحرین تاکید کرد و گفت که چنین انتخاباتی به روی کار آمدن پارلمانی بنا به خواست آل خلیفه منجر می شود.
نظر شما