شناسهٔ خبر: 57078638 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: بازتاب | لینک خبر

میوه ای برای درمان فشار خون و بهبود خواب

صاحب‌خبر -
 کیوی منبع غنی از ویتامینC است؛ به‌ طوری‌که خوردن دو کیوی نیاز روزانه به این ویتامین را تامین می‌کند. این میوه همچنین ریزمغذی‌های دیگری دارد که تاثیر ویتامینC را افزایش می‌دهند. خوردن کیوی علاوه بر تقویت سیستم ایمنی برای سلامت استخوان‌ها، دندان‌ها و پوست نیز مفید است.

کیوی یکی از میوه‌های سرشار از ویتامینC است که می‌تواند در تقویت سیستم ایمنی بدن موثر باشد. این میوه همچنین، آنتی‌اکسیدان فراوانی دارد که مصرف منظم آن در پیشگیری از بروز بیماری‌های قلبی‌عروقی و بعضی سرطان‌ها نقش دارد.

در ادامه این مطلب به ۷ مورد از فواید عادت به خوردن کیوی اشاره شده است که به ترتیب عبارتند از:

۱. تقویت سیستم ایمنی

کیوی منبع غنی از ویتامینC است؛ به‌ طوری‌که خوردن دو کیوی نیاز روزانه به این ویتامین را تامین می‌کند. این میوه همچنین ریزمغذی‌های دیگری دارد که تاثیر ویتامینC را افزایش می‌دهند. خوردن کیوی علاوه بر تقویت سیستم ایمنی برای سلامت استخوان‌ها، دندان‌ها و پوست نیز مفید است.

۲. مقابله با فشار خون بالا

بسیاری از خوراکی‌هایی که مصرف می‌کنیم مقدار نمک بالایی دارند که به‌خصوص در مورد خوراکی‌های آماده بسیار بیشتر است. این مقدار بالای سدیم فشار خون را افزایش می‌دهد در حالی‌که می‌توان با مصرف منابع حاوی پتاسیم، این حالت را تنظیم کرد. کیوی از جمله خوراکی‌های سرشار از پتاسیم است که مقدار سدیم را متعادل می‌کند و در کاهش فشار خون موثر است.

۳. مفید برای عملکرد سیستم گوارش

آنزیم آکتینیدین به هضم پروتئین‌ها کمک می‌کند که کیوی یکی از منابع این آنزیم است. به علاوه، کیوی مقدار بالایی فیبر دارد که در عملکرد مطلوب روده‌ها نقش دارد.

۴. بهبود خواب

شاید عجیب به‌نظر برسد اما خوردن کیوی به بهبود کیفیت خواب کمک می‌کند. علت این است که کیوی حاوی سروتونین است که پیش‌نیاز تولید ملاتونین محسوب می‌شود. ملاتونین در تسهیل خواب و خواب عمیق نقش دارد.

۵. منبع غنی آنتی‌اکسیدان‌ها

گرچه هیچ راهکار تغذیه‌ای را نمی‌توان برای پیشگیری از پیری پوست معجزه‌آسا دانست اما خوراکی‌های سرشار از آنتی‌اکسیدان مانند کیوی می‌توانند در کاهش روند پیری متناسب با پوست موثر باشند. البته آنتی‌اکسیدان‌ها علاوه بر پیشگیری از پیری پوست نقش مهمی در کاهش خطر بیماری‌های مختلف مانند بیماری‌های قلبی‌عروقی و سرطان‌ها دارند.

۶. مقابله با عفونت‌های قارچی

توماتین و اکتینچین دو ماده موجود در کیوی هستند که در مبارزه با عفونت‌های قارچی نقش دارند. از همین‌رو، توصیه می‌شود افرادی که دچار بیماری‌های قارچی روده هستند حتما این میوه را در رژیم غذایی روزانه شان بگنجانند.

۷. تقویت حس بینایی

کیوی حاوی ترکیباتی به‌نام لوتئین و زآگزانتین است که کاروتنوئیدهای قوی محسوب می‌شوند. این ترکیبات گروهی از آنتی‌اکسیدان‌ها هستند که نقش مهمی در تقویت حس بینایی دارند. عملکرد آنها موجب فیلتر پرتوهای فرابنفش مضر می شود و در نتیجه از چشم‌ها محافظت می‌کنند.