شناسهٔ خبر: 57023821 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: انتخاب | لینک خبر

درمان با نور آبی در صبح موجب بهبود خواب می شود

نتایج جدید نشان می دهد که ۳۰ دقیقه درمان با نور آبی در صبح ممکن است خواب را بهبود بخشد و شدت علائم "اختلال استرس پس از سانحه" را کاهش دهد.

صاحب‌خبر -
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
 مهر:نتایج جدید نشان می دهد که ۳۰ دقیقه درمان با نور آبی در صبح ممکن است خواب را بهبود بخشد و شدت علائم "اختلال استرس پس از سانحه" را کاهش دهد.
 
 به نقل از مدیکال نیوز، اختلال استرس پس از سانحه ممکن است پس از تجربه یک رویداد و سانحه آسیب زا رخ دهد.
 
افراد مبتلا به این اختلال ممکن است فلاش بک به حادثه، اضطراب، مشکل در خوابیدن و انواع علائم دیگر را تجربه کنند.
 
درمان‌های فعلی شامل روان درمانی، مشاوره، و دارودرمانی است.
 
مطالعه جدید محققان دانشگاه آریزونا و دانشگاه هاروارد نشان داده است که فقط ۳۰ دقیقه درمان با نور آبی در صبح ممکن است خواب را بهبود بخشد و شدت علائم این اختلال را کاهش دهد.
 
محققان پیشنهاد می‌کنند که این درمان با کاربرد آسان می‌تواند اثربخشی سایر درمان‌های اختلال استرس پس از سانحه را افزایش دهد.
 
«ویلیام کیلگور»، محقق اصلی این مطالعه از دانشگاه کالج پزشکی آریزونا، گفت: «ما دریافتیم که قرار گرفتن در معرض نور آبی صبح به مدت نیم ساعت در روز با بهبود کل زمان خواب و برخی از جنبه‌های کیفیت خواب در نمونه بیماران مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه مرتبط است. این بهبود خواب همچنین با افزایش حجم ساختار مغز به نام آمیگدال که اغلب در افراد مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه کاهش می‌یابد، همراه بود.»
 
در شروع مطالعه، ۸۲ شرکت‌کننده، که همگی دارای اختلال استرس پس از سانحه حاد بالینی بودند، دو ارزیابی عصبی شناختی به همراه اسکن‌های تصویربرداری عصبی را تکمیل کردند.
 
سپس محققان شرکت کنندگان را به طور تصادفی در یکی از دو گروه قرار دادند. هر دو گروه به مدت ۶ هفته تحت نور درمانی در خانه قرار گرفتند که شامل ۳۰ دقیقه قرار گرفتن در معرض نور در ۲ ساعت پس از بیدار شدن و حداکثر تا ساعت ۱۱ صبح بود. یک گروه از دستگاه نور آبی و گروه دیگر از دستگاه نور کهربایی استفاده می‌کردند.
 
دکتر کیلگور توضیح داد: «ما رنگ آبی را انتخاب کردیم زیرا دارای طول موج نوری است که برای ایجاد این تغییر در ساعت بیولوژیکی کارآمدتر است.»
 
وی در ادامه افزود: «شبکیه چشم گیرنده‌های خاصی دارد که عمدتاً به طول موج‌های آبی نور (که طول موج اولیه نور خورشید است) پاسخ می‌دهند و این گیرنده‌ها به ساعت شبانه‌روزی در مغز می‌پردازند. بنابراین، تقریباً هر نوری اگر به اندازه کافی روشن باشد، کار می‌کند، اما آبی معمولاً کارآمدتر عمل می‌کند.»
 
در شروع مطالعه، محققان کیفیت خواب شرکت کنندگان، خواب آلودگی در طول روز و تعداد و شدت کابوس‌های شبانه را ارزیابی کردند.
 
پس از ۶ هفته، همه شرکت کنندگان در مطالعه بهبود کیفیت خواب، اختلال خواب کمتر و میزان پایین بی خوابی و کابوس را گزارش کردند. اما گروه نور آبی شاهد کاهش علائم هم بودند، چیزی که در گروه کنترل مشاهده نشد.
لینک کوتاه کپی لینک

نظر شما