شناسهٔ خبر: 56941450 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: بهار | لینک خبر

چه‌کنیم تا بعد از لاغر‌شدن دوباره چاق نشویم؟

سیناپرس

صاحب‌خبر -
گروه علمی: معمولا یکی از دشوارترین بخش‌های هر رژیم لاغری، افزایش مجدد وزن پس از لاغر شدن است اما نتایج یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که افراد می‌توانند با موفقیت وزن خود را پس از افزایش ناشی از پایان رژیم لاغری کنترل کنند. مطالعات انجام شده روی ۲۵۰۰ عضو یک مرکز پایش وزن با عنوان Weight Watchers، منجر به ارائه راهکاری برای کنترل وزن در پی چاقی بعد از پایان رژیم شد.
 
طی این مطالعات، پژوهشگران استراتژی‌هایی که موفق‌ترین مشتریان این مرکز برای جلوگیری از افزایش وزن پس از تکمیل یک برنامه طولانی ‌مدت کاهش وزن استفاده می‌کردند، مورد بررسی قرار گرفت. همه این اعضا به طور متوسط ۲۶ کیلوگرم از وزن خود را طی یک برنامه بلند مدت از دست داده و این وزن را برای بیش از سه سال حفظ کردند. این تیم با استفاده از پرسشنامه‌های گسترده، رفتارها، اهداف، موفقیت‌ها و شکست‌ های هر فرد را بین سال‌های ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ بررسی کردند.

پروفسور سوزان فیلان، مدیر مرکز تحقیقات سلامت Cal Poly و استاد رشته حرکت شناسی و سلامت عمومی، در این رابطه می‌گوید: این دقیقاً سؤال بسیاری از مردم جهان است و ما می‌خواهیم بدانیم افرادی که در طولانی ‌مدت کاهش وزن را با موفقیت حفظ کرده‌اند، چگونه این کار را انجام می‌دهند؟ ما چه چیزهایی می‌توانیم از آنها بیاموزیم تا به دیگران که رژیمی مشابه را پشت سر می‌گذارند کمک کنیم تا موفق‌تر شوند؟سؤالات نظرسنجی شامل این موارد بود: بیشترین وزنی که قبل از شروع مجدد تلاش‌های کاهش وزن دوباره به دست آورده‌اید چقدر بوده است؟ وقتی سعی کردید دوباره این مقدار وزن را کم کنید، استراتژی اصلی شما چه بود؟ بهترین راه برای مقابله با کاهش وزن مجدد چیست؟
 
 برای دستیابی به پاسخ این سوالات، پژوهشگران این افراد را به سه گروه تقسیم کردند. نزدیک به نیمی (۴۸٪) کاهش وزن خود را حفظ کرده و شرایط پایدار داشتند. در حالی که ۲۹ درصد افزایش و کاهش وزن را تجربه کرده و ۲۳ درصد به تدریج وزن از دست داده خود را به دست آوردند. نویسندگان مطالعه خاطرنشان کردند: تقریباً ۹۵ درصد از شرکت کنندگان زن بوده و میانگین سنی ۶۰ سال داشتند.

نتایج این مطالعات نشان داد موفق‌ترین راهبردهای کاهش وزن شامل ثبت کالری، تعیین هدف کالری؛ چک کردن وزن و تمرین ردیابی بود.گفتنی است این افراد علاوه بر کنترل رژیم غذایی و سبک زندگی خود، از مکانیسم‌های مقابله روان‌شناختی بیشتری مانند تقویت ذهنی، حل مسئله و بازسازی افکار منفی استفاده کردند.محققان می‌گویند در حالی که عقب افتادن از برنامه در طول رژیم کاهش وزن، طبیعی است، اما فکر کردن به آن به روش صحیح باعث ایجاد تفاوت می‌شود.

نظر شما