به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، درآمدهای مالیاتی در بخشهای مختلف بر خلاف ادعاهای مطرح شده مبنی بر فشار مالیاتی، سهم مالیاتی اشخاص حقوقی غیردولتی از کل درآمد مالیات اشخاص حقوقی درسال جاری در مقایسه با سال گذشته با کاهش ۲ درصدی همراه بود.
بر اساس این گزارش، آخرین سازمان مالیاتی درباره عملکرد درآمدهای مالیاتی کل طی سال جاری به تفکیک منابع وصول نشان از افزایش درآمدهای مالیاتی در برخی بخشها و کاهش در برخی دیگر از بخشها است.
طبق گزارش عملکرد درآمدهای مالیاتی کل از آغاز سال تا پایان شهریور، میزان درآمد مالیاتی از اشخاص حقوقی 99.4 هزار میلیارد تومان و اشخاص حقوقی غیر دولتی 83.5 هزار میلیارد تومان بوده که حدود 84 درصد کل درآمدهای مالیاتی را تشکیل میدهند.
کاهش دو درصدی سهم اشخاص حقوقی غیردولتی
درآمد مالیاتی اشخاص حقوقی در سال گذشته 17.2 هزار میلیارد تومان بوده که اگر به صورت مساوی نیمی از این درآمد برای شش ماه نخست سال قبل در نظر گرفته شود 58.1 هزار میلیارد تومان برای نیمی از سال خواهد شد که در مقایسه با درآمد مالیاتی از اشخاص حقوقی در نیمه نخست سال جاری، رشد حدود 69.7 درصدی را نشان میدهد.
درآمد مالیاتی از اشخاص حقوقی غیردولتی در سال گذشته 1.1 هزار میلیارد تومان بوده که 86 درصد کل درآمدهای مالیاتی اشخاص حقوقی را تشکیل میداد و نشاندهنده این است که بر خلاف گمانهزنیها در خصوص فشار مالیاتی به بخش غیر دولتی این میزان در سال جاری 2 درصد کاهش داشت.
دولت در این زمان، درآمدهای مالیاتی شرکتهای زیرمجموعه را افزایش داده که به 7.4 هزار میلیارد تومان رسیده که بیشتر از کل مالیات 6.1 هزار میلیارد تومانی سال گذشته است.
درآمد کل مالیات بر درآمدها در سال گذشته 57.3 هزار میلیارد تومان بوده اما درآمد کل مالیات بر درآمدها در 6 ماه نخست سال جاری 40.5 هزار میلیارد تومان بوده که افزایشی 41.3 درصدی را نشان میدهد.
در این بین سهم مالیات بر حقوق کارکنان بخش خصوصی 13.4 هزار میلیارد تومان معادل 33 درصد از کل مالیات بر درآمدها بوده و سهم مالیات بر حقوق کارکنان بخش عمومی 9.4 هزار میلیارد تومان بوده که 23.4 درصد از کل مالیات بر درآمدها را تشکیل میدهد.
درآمد مالیاتی سال گذشته 14.1 هزار میلیارد تومان بوده و مجموع درآمد مالیات بر ثروت در شش ماه نخست سال 8.4 هزار میلیارد تومان بوده و اگر نیمی از درآمدهای مالیاتی در این بخش در سال گذشته را به عنوان درآمدهای نیمه نخست سال در نظر گرفت رقم 7 هزار میلیارد تومان به دست میآید که نشاندهنده رشد 19.3 درصد درآمدهای مالیاتی در این بخش در سال جاری در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته است.
رشد 1227 درصدی مالیات خودروهای لوکس
آمارها حکایت از افزایش چشمگیر مالیات بر انواع خودروهای سواری و وانت دو کابین دارای شماره انتظامی شخصی گران قیمت در سال جاری دارد به طوری که در کل 12 ماه سال گذشته، درآمد مالیاتی از این بخش 21.2 میلیارد تومان بود اما فقط در 6 ماه نخست سال جاری مجموع درآمدهای مالیاتی در این بخش به 2.8 هزار میلیارد تومان رسیده که افزایشی بیش از 1227 درصدی یا بیش از 13 برابری در مقایسه با کل سال گذشته را نشان میدهد.
در بخش مالیاتهای مستقیم در سال گذشته مجموع کل درآمدها 188.9 هزار میلیارد تومان بوده که نیمی از آن به منظور مقایسه با درآمدهای مالیاتی نیمی از سال جاری برابر با 94.3 هزار میلیارد تومان میشود. این رقم در 6 ماه نخست سال جاری 148.9 هزار میلیارد تومان بوده که رشدی 57.3 درصدی را نشان میدهد.
در این بین سهم عوارض خروج از کل مالیاتهای مستقیم در سال گذشته 1.2 هزار میلیارد تومان بوده که کمی بیش از 0.63 درصد را تشکیل میدهد. این رقم در 6 ماه نخست سال جاری به 10.8 هزار میلیارد تومان رسیده که آن سهم را به 0.73 درصد کل مالیاتهای مستقیم افزایش داده است.
سهم درآمدهای مالیاتی از نقل و انتقالات خودرو از کل درآمد مالیاتهای مستقیم 0.84 درصد به 2.12 درصد رسیده که افزایش بیش از 152 درصدی را نشان میدهد. مالیات بر کالا و خدمات در سال گذشته 117.1 هزار میلیارد تومان بوده که در نیمه اول سال به 8.2 هزار میلیارد تومان رسید.
رشد 50 درصدی درآمدهای مستقیم و کالا و خدمات
در نهایت مجموع درآمدهای مالیاتهای مستقیم و کالا و خدمات از 35.1 هزار میلیارد تومان در سال گذشته به 230.1 هزار میلیارد تومان رسیده که در مقایسه با نیمی از درآمدهای مالیاتی در این بخش در سال گذشته یعنی 152.5 هزار میلیارد تومان، نشاندهنده افزایش بیش از 50 درصدی مجموع درآمدهای مالیاتهای مستقیم و کالا و خدمات است.
تلگرام اصلی بورس پرس : t.me/boursepressir
انتهای پیام
نظر شما