شناسهٔ خبر: 56737728 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: برنا | لینک خبر

علت ریزش قیمت سهام در بازار بورس / میانگین روزانه خروج پول حقیقی به 204 میلیارد تومان رسید

افت قیمت‌ها در نخستین روز معاملات هفته جاری بازهم در بازار سهام تداوم یافت، تا سریال ادامه‌دار خروج پول حقیقی از این بازار همچنان ادامه داشته باشد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار خبرگزاری برنا، در سال 99 بارها پیش‌بینی توقف ریزش بورس مطرح شد اما بازار کماکان با افت پی در پی همراه بود. افت قیمت‌ سهام در نخستین روز معاملات هفته گذشته هم در بازار سهام تداوم یافت، تا سریال ادامه‌دار خروج پول حقیقی از این بازار همچنان ادامه داشته باشد.

در مجموع طی هفته گذشته هزار و 18 میلیارد تومان سرمایه حقیقی از بازار سهام خارج شد و میانگین روزانه خروج پول حقیقی به 204 میلیارد تومان رسید.

همچنین نگاهی به نوسانات چند وقت اخیر و خروج سرمایه از بازار بورس نشان می‌دهد که در حال حاضر برخی سهم ها در بازار سرمایه افت‌های بالایی را تجربه کرده‌اند در حالی که بر اساس گزارش‌های مالی شرکت‌های فعال در بورس رشد بالایی داشته‌اند و عملا نباید ارزش سهام این شرکت ها تا این حد افت کند اما به دلیل  عدم شفاف و به بهانه اصلاح بازار، قیمت سهام کاهش یافته است.

به عقیده کارشناسان ارزش سهام برخی از شرکت ها در بورس با دارایی آنها انطباق ندارد و در شرایط کنونی بسیاری از شرکت ها دارایی بالایی دارند در حالی که سهام آن ها افت زیادی داشته است، به همین دلیل در معاملات بازار باید به «NAV» سهام توجه شود تا سهامدار به دلیل سفارشات‌ترس، سریع وارد صف فروش نشود. در موقعیت کنونی بازار سرمایه علاوه بر اینکه به حمایت نیاز دارد باید نظارت بر آن هم تقویت شود.

با توجه به شرایط اقتصادی کشور و با وجود اینکه قیمت کالاها و ارزش دارایی‌ها بر اساس نرخ تورم رشد داشته است، اما بازار سهام افت بالایی تجربه کرده و این مساله حکایت از این دارد که تمایلی برای حمایت از بورس  وجود ندارد.

 از طرف دیگر قوانین و مقرارتی که درباره قیمت‌گذاری  وضع شده است روی معاملات برخی گروه‌ها تاثیر منفی گذاشته و همین مساله باعث شده  نوسانات رو به پایین سهام افزهیش یابد تا حقیقی‌های بیشتری مجبور به خروج از بازار شوند و در ماه های اخیر نیز شاهد سطح بالای خروچ سرمایه حقیقی‌ها از بورس بوده ایم.

به گزارش برنا، در معاملات امروز بازار بورس به واسطه انتشار صورت های مالی شش ماهه شرکت‌ها شاخص‌های بازار در نیمه اول معاملات رشد داشتند اما در نیمه دوم بازار افت قیمت سهم های سنگین، باعث منفی شدن شاخص کل شد.

در معاملات روز شنبه 30 مهر ماه، شاخص کل بورس تهران نسبت به روز معاملاتی قبل هزار و 219 واحد ریزش کرد و به رقم یک میلیون و 308 هزار و 946 واحد رسید.

 شاخص کل هم وزن بورس بر خلاف شاخص کل با رشد 400 واحدی در تراز 378 هزار و 994 واحدی ایستاد. همچنین شاخص کل فرابورس (آیفکس) با رشد تراز 1.33 واحدی در سطح 17 هزار و 854 واحد قرار گرفت.

انتهای پیام/

آیا این خبر مفید بود؟
2 0

نتیجه بر اساس 2 رای موافق و 0 رای مخالف