شناسهٔ خبر: 56702836 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: سرپوش | لینک خبر

نفت و انرژی

قیمت جهانی نفت امروز/ آمریکا نفت بیشتری از ذخایر استراتژیک خود می‌فروشد

قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۴۶ سنت معادل ۰.۵۱ درصد افزایش به ۹۰ دلار و ۴۹ سنت رسید.

صاحب‌خبر -

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از رویترز، نگرانی درمورد محدود شدن عرضه نفت به‌دنبال گزارش کاهش ذخایر نفت آمریکا تاثیر پایین آمدن تقاضا در چین به‌عنوان بزرگ‌ترین واردکننده نفت دنیا را خنثی کرد و باعث افزایش قیمت نفت در اولین ساعات تجارت در روز چهارشنبه شد.

قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۴۶ سنت معادل ۰.۵۱ درصد افزایش به ۹۰ دلار و ۴۹ سنت رسید. نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا هم با ۹۰ سنت معادل ۱.۰۹ درصد افزایش، ۸۳ دلار و ۷۲ سنت معامله می‌شود.

هر دوی این شاخص‌های نفتی به پایین‌ترین رقم طی دو هفته گذشته رسیده‌اند. اعلام طرح جو بایدن برای آزادسازی بشکه‌های بیشتر از ذخایر استراتژیک نفتی و همچنین نگرانی در مورد تقاضای پایین برای سوخت در چین باعث شد قیمت نفت برنت و نفت آمریکا به‌ترتیب ۱.۷ و ۳.۱ درصد در روز گذشته کاهش یابد.

انتظار می‌رود ذخایر نفت خام آمریکا ۱.۴ میلیون بشکه در هفته منتهی به چهاردهم اکتبر افزایش یافته باشد. اطلاعات دقیق در مورد ذخایر آمریکا امروز توسط اداره اطلاعات انرژی این کشور منتشر می‌شود.

ائتلاف اوپک پلاس که از سازمان کشورهای صادرکننده نفت و متحدانش از جمله روسیه تشکیل‌شده در آخرین اجلاس خود برای کاهش ۲ میلیون بشکه‌ای تولید به توافق رسید.

دبیرکل اوپک در روز سه‌شنبه به‌دنبال اظهارات کاخ‌سفید مبنی براینکه عربستان کشورهای عضو اوپک را مجبور به حمایت از این طرح کرده گفت این تصمیم با اتفاق‌نظر تمام تولیدکنندگان این گروه گرفته شده‌است.

کاهش تولید اوپک پلاس که قبل از تحریم‌های نفتی اتحادیه اروپا علیه روسیه اجرایی می‌شود، عرضه نفت در بازار را محدودتر خواهد کرد. تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه نفت خام و محصولات نفتی روسیه به‌ترتیب در ماه‌های دسامبر و فوریه اجرایی خواهد شد.

تحلیلگران انتظار دارند تولید نفت روسیه ۰.۶ میلیون بشکه در روز تا پایان سال جاری میلادی کاهش یابد. تولید نفت این کشور از ماه فوریه تا حالا ۴۰۰ هزار بشکه در روز پایین آمده‌است.

دولت بایدن قصد دارد برای پر کردن جای خالی نفت روسیه بازهم از ذخایر استراتژیک نفتی برداشت کند تا بتواند قیمت سوخت را قبل‌از انتخابات کنگره در ماه آینده پایین بیاورد.

دولت آمریکا قصد دارد ۱۵ میلیون بشکه از ذخایر استراتژیک نفت خود را در ماه دسامبر به فروش برساند.

آمریکا نفت بیشتری از ذخایر استراتژیک خود می‌فروشد

آمریکا در ادامه طرح آزادسازی ۱۸۰ میلیون بشکه از ذخایر استراتژیک نفتی که در اواسط بهار اعلام کرده بود، ۱۴ میلیون بشکه دیگر از این ذخایر برداشت خواهد کرد تا بتواند قیمت بنزین را کنترل کند.

قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال,قیمت جهانی نفت

به‌گزارش رویترز، دولت بایدن قصد دارد در تلاش برای پایین آوردن قیمت سوخت قبل از انتخابات کنگره در ماه آینده، نفت بیشتری از ذخایر استراتژیک آمریکا به‌فروش برساند.

جزئیات این طرح در سخنرانی امروز جو بایدن در مورد قیمت انرژی اعلام خواهد شد. بایدن قرار است در مورد قیمت بنزین صحبت کند.

رئیس‌جمهور آمریکا در گذشته صنعت نفت را مسئول بالا رفتن قیمت انرژی می‌دانست و معتقد بود سوددهی بالای شرکت‌های نفتی در زمانی‌که مردم آمریکا درگیر تورم هستند قیمت انرژی را افزایش داده‌است. دولت بایدن همچنین اعلام کرده درحال بررسی گزینه‌های بیشتری مانند محدود کردن صادرات سوخت، برای پایین آوردن قیمت مصرف‌کننده است.

افزایش قیمت خرده‌فروشی بنزین، تورم در آمریکا را به بالاترین رقم طی چند دهه گذشته رسانده و نگرانی بایدن و همراهان دموکراتش را در آستانه انتخابات میان‌دوره در هشتم نوامبر افزایش داده‌است. بایدن و حزب طرفدار او تلاش می‌کنند کنترل کنگره را در دست داشته باشند.

آزادسازی ذخایر استراتژیک نفتی شامل ۱۴ میلیون بشکه فروش نفت از این ذخایر می‌شود که در ادامه طرح آزادسازی ۱۸۰ میلیون بشکه نفت صورت خواهد گرفت. بایدن در ماه مه برداشت ۱۸۰ میلیون بشکه از ذخایر استراتژیک نفتی را اعلام کرده بود.

دولت آمریکا همچنین با شرکت‌های نفتی درمورد فروش ۲۶ میلیون بشکه دیگر در سال مالی ۲۰۲۳ که از اول اکتبر آغاز شده، گفت‌وگو کرده‌است.

متوسط قیمت بنزین در آمریکا در روز دوشنبه به حدود ۳ دلار و ۸۹ سنت در هر گالن رسید، یعنی حدود ۲۰ سنت افزایش نسبت‌به ماه قبل و ۵۶ سنت بالاتر از زمان مشابه در سال گذشته. قیمت بنزین در آمریکا در ماه ژوئن به بیش‌از ۵ دلار رسیده بود.

معاون وزیر انرژی آمریکا هفته گذشته گفت دولت این کشور طی هفته‌ها و ماه‌های آینده هر زمانی‌که لازم باشد از ذخایر استراتژیک نفتی برداشت می‌کند تا قیمت نفت را متعادل نگه دارد.

دولت همچنین با شرکت‌های انرژی در مورد پر کردن این ذخایر تا ۲۰۲۵ مذاکره کرده تا از ادامه حفاری‌ها هم مطمئن باشد.

مقامات دولت بایدن طی ماه‌های اخیر شرکت‌های نفتی مانند اکسون موبیل، شورون و والرو را تحت فشار گذاشته‌اند تا صادرات سوخت را افزایش ندهند.

گزینه ممنوعیت صادرات بنزین و دیزل آمریکا هنوز روی‌ میز است، اما مخالفان این طرح عقیده دارند این اقدام باعث تشدید بحران انرژی در اروپا و بالا رفتن قیمت سوخت در خانه می‌شود.

نظر شما