به گزارش خبرگزاری آریا، پارکینسون بیماری است که روی سیستم عصبی تاثیر میگذارد؛ اما علت دقیق ابتلا به این بیماری هنوز مشخص نیست.
البته یافتههایی از بعضی مطالعات وجود دارد که در همایشهای بین المللی نیز مطرح شده اند و درباره ارتباط ویتامین ب 12 و بهبود بیماری پارکینسون صحبت میکند. در این مطالعات بیش از 80 هزار خانم پرستار و 48 هزار پزشک آقا به یک پرسشنامه پاسخ دادهاند.
این اطلاعات درباره عادات رژیمی افراد بود و اینکه آنها از چه مکملی استفاده میکنند؛ همچنین مصرف ویتامینهایی مانند فولات، ویتامین ب6 و ب12 در بین آنها بررسی شد. این افراد به مدت 30 سال یعنی هر چهار سال یک بار پرسشنامه پر کردند و از رژیم غذایی خود خبر دادند.
نتایج آزمایشها نشان داد که 495 زن و 621 آقا از بین همه افرادی که به پرسشنامهها پاسخ کامل داده بودند، به بیماری پارکینسون مبتلا هستند. بعد از این که عوامل دیگر مثل سن و سال، عادات مربوط به ورزش و جنبههای مختلف رژیم غذایی مثلاً مصرف لبنیات و سیگار را بررسی کردند، به این نتیجه رسیدند که مصرف بیشتر ویتامین b12 باعث کاهش خطر بیماری پارکینسون میشود.
ویتامین ب 12 چگونه کمک میکند؟
ویتامین ب 12 میتواند عاملی برای عملکرد مناسب سیستم عصبی باشد. سطح بالای پلاسما هموسیستئین مغز و اعصاب مشکل ایجاد میکند؛ اما مصرف ویتامین ب 12 سطح این مواد را کاهش میدهد و باعث میشود که عصب عملکرد بهتری داشته باشد و پیامهای عصبی به بخشهای مختلف بدن بهتر انتقال داده شود.
نتیجه این تحقیقات چه معنایی دارد؟
وقتی که صحبت از میزان مصرف ویتامین ب12 میشود، همه چیز بر اساس نیازهای فردی بدن شما متفاوت خواهد بود؛ یعنی میتوانید همیشه با مکمل، سطح ویتامین ب12 را بالا ببرید.
در حالت ایده آل باید اینکار را از طریق رژیم غذایی انجام دهید که البته گاهی اوقات چالش برانگیز است.
ویتامین ب12 در گوشت قرمز و محصولات لبنی وجود دارد؛ بنابراین افرادی که گیاهخوار هستند، معمولا با کمبود این ویتامین مواجه میشوند و در نتیجه بسیاری از افراد نیاز به مکمل پیدا میکنند.
افراد مبتلا به بعضی از بیماریها مثل کرون، سلیاک یا کولیت نیز معمولا با کمبود ویتامین ب12 مواجه هستند که حتما باید مکمل آن را استفاده کنند.
نظر شما