شناسهٔ خبر: 56583288 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: خانه ملت | لینک خبر

خانه ملت از نشست علنی امروز مجلس گزارش می‌دهد؛

خداحافظی با خودروهای اسقاطی

مصرف بالای بنزین، سلامت محیط زیست، ایجاد معضل در خط تولید خودرو، اهمیت صرفه‌جویی در مصرف سوخت، اهمیت کاهش تصادفات، اشتغال زایی و... همه و همه از دلایلی هستند که سبب شد نمایندگان امروز با کلیات «لایحه اصلاح قانون اسقاط خودرو» یعنی خروج خودروهای فرسوده از گردونه حمل و نقل موافقت کنند.

صاحب‌خبر -

خبرگزاری خانه ملت، گروه صحن- نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی (سه شنبه 19 مهرماه) در حالی به ریاست دکتر محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی رأس ساعت  8 و 5 دقیقه و با حضور  195 نفر از نمایندگان در حالی آغاز شد که موضوعاتی همچون «لایحه اصلاح قانون اسقاط خودرو» و  «طرح تفکیک لایحه احکام و لایحه ارقام بودجه به صورت اولویت‌دار » مورد بررسی و تصویب نمایندگان قرار گرفتند.

پیکان وانت اسقاطی

موافقت مجلس با کلیات لایحه اصلاح قانون اسقاط خودرو

نمایندگان «لایحه اصلاح قانون اسقاط خودرو» را به‌عنوان نخستین دستور کار صحن امروز در دست گرفتند، این درحالی است که در ایران روزانه 110 میلیون لیتر بنزین مصرف می‌شود اما ترکیه با داشتن جمعتی برابر جمعیت ما، صرفا روزانه 10 میلیون لیتر بنزین مصرف می‌کند، در این بین خودورها، کامیون‌ها و موتورهای فرسوده نقش موثری در این مصرف بسیار بالا دارند هرچند قوانینی برای اسقاط خودروها همچون «قانون هوای پاک»، «قانون ساماندهی صنعت خودرو» و... در کشور تدوین شده است اما متاسفانه این قوانین به دلایل مختلفی به درستی اجرا نشده‌اند و اکنون بازار سیاهی برای گواهی اسقاط ایجاد شده و گواهی اسقاط را در کشور بسیار گران کرده و همین مسئله سبب شده چرخه تولید با چالش‌های رو به رو شود، به همین دلیل دولت لایحه‌ای باعنوان «لایحه دوفوریتی الحاق یک تبصره به ماده(10) قانون ساماندهی صنعت خودرو» درباره اصلاح فرآیند اسقاط خودرو به مجلس آورده تا درصورت نبود گواهی اسقاط به میزان کافی، درصدی از قیمت خودرو به جای این گواهی اسقاط به صندوقی واریز شود که امروز کلیات این لایحه با موافقت نمایندگان رو به رو شد.

عباس پور: یک چهارم خودروهای تولیدی در کشور باید به دلیل فرسوده بودن اسقاط شوند

بنابراین گزارش، روح الله عباس پور سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس در توضیح گزارش کمیسیون متبوعش درباره این لایحه با بیان اینکه طبق اصلاحات صورت گرفته یک چهارم خودروهای تولیدی در کشور باید به دلیل فرسوده بودن اسقاط شوند، گفت: برای مدیریت مصرف بنزین باید خودروهای فرسوده از ناوگان حمل و نقل عمومی و مردمی خارج و خودروهای نو جایگزین شود تا مصرف سوخت کاهش پیدا کند، اهمیت اسقاط خودروهای فرسوده در کاهش تصادفات نیز نمایان می شود.

سلیمی: حدود 10 میلیون خودرو، موتوسیکلت و کشنده در سن فرسودگی قرار دارند

اما این لایحه موافقان و مخالفانی نیز داشت، موافقان همچون علیرضا سلیمی گفت: حدود 10 میلیون خودرو، موتوسیکلت و کشنده در سن فرسودگی داریم، آیا امکان جایگزینی این 10 میلیون را داریم، آیا اکنون ساز و کاری برای سهمیه دقیق برای خودروهای اسقاط وجود دارد، خودروسازان اجباراً باید سهمی را به خودروهای اسقاطی بدهند.

فاطمی امین: از سال 89 تا 90 کار ویژه ای برای اسقاط خودرو صورت نگرفته است

این گزارش می‌افزاید: اما سید رضا فاطمی امین وزیر صنعت، معدن تجارت در جریان رسیدگی به کلیات لایحه دوفوریتی الحاق یک تبصره به ماده (10) قانون ساماندهی صنعت خودرو مصوب 1401 گفت: از سال 89 تا 90 کار ویژه‌ای برای اسقاط خودرو صورت نگرفته است در حالی که پیش از آن دولت برای حمایت از دارندگان خودروی اسقاطی وام می داد تا انگیزه لازم فراهم شود. برای ایجاد انگیزه منابع صندوق برای این امر لحاظ شده تا مالکان نسبت به اسقاط خودرو خود اشتیاق داشته باشند.

قالیباف: امروزه عدم اسقاط خودرو در خط تولید معضل ایجاد کرده است

در ادامه رئیس مجلس شورای اسلامی در جریان تصویب کلیات این لایحه با اشاره به اینکه امروزه عدم اسقاط در خط تولید معضل ایجاد کرده است، گفت: مطابق قانون برنامه باید در مصرف سوخت، صرفه‌جویی شود.

لایحه اصلاح روند اسقاط خودروهای فرسوده به کمیسیون صنایع ارجاع شد

اگرچه کلیات این لایحه موافقت نمایندگان را به دست آورد اما گویا از نظر آن‌ها جزئیات آن با ایرادها و ابهاماتی رو به رو است به همین دلیل با نظر دکتر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی «لایحه اصلاح روند اسقاط خودروهای فرسوده» برای اصلاح و بررسی بیشتر به کمیسیون صنایع ارجاع شد.

 

قالیباف: مسئولان ساماندهی منطقه زلزله زده خوی را در اولویت قرار دهند

اما با وجود دغدغه‌های فراوان امروز، زلزله 5.6 ریشتری در شهرستان خوی از نگاه رئیس مجلس پنهان نماند چرا که وی در صحن علنی از مسئولان خواست ساماندهی منطقه زلزله‌زده خوی را در اولویت قرار دهند و بر ضرورت تخصیص اعتبارات برای مناطق زلزله زده تاکید کرد.

 

طرح تفکیک لایحه احکام و لایحه ارقام بودجه به صورت اولویت دار بررسی می شود

در جریان بررسی تقاضای محمدمهدی مفتح برای بررسی اولویت‌دار طرح اصلاح و الحاق یک تبصره به ماده 182 قانون آئین نامه داخلی مجلس نمایندگان با این تقاضا موافقت کردند.

مفتح: تمام وقت مجلس نباید صرف قانونگذاری در بودجه شود

طبق قانون دولت باید درآمدها را مبتنی بر قوانین قبل، در لایحه بودجه بیاورد لذا اینکه تمام وقت مجلس برای بررسی بودجه صرف قانونگذاری می شود درست نیست از این رو مفتح پیشنهادی ارائه کرد که در کمیسیون آئین نامه به تصویب رسید و مقرر شد دولت لایحه بودجه را دو قسمت کند. محمدمهدی مفتح طراح طرح اصلاح و الحاق یک تبصره به ماده 182 قانون آئین نامه داخلی مجلس در توضیح علت درخواست خود مبنی بر بررسی اولویت‌دار این طرح، گفت: با توجه به نزدیکی به ایام بودجه و اینکه صرفا مجلس به بررسی تبصره های لایحه می پردازد و جداول و ارقام را بررسی می کند لازم است اصلاحی در این طرح صورت گیرد.

 

ناطقان میان دستور 

 

ناطقان میان دستور 19 مهر

در ادامه ناطقان میان دستور صحن علنی امروز به شرح ذیل نطق کردند؛

روح الله ایزدخواه: غربی‌ها زمان آغاز پیشرفت ایران اسلامی، امنیت را به عنوان برگ برنده انقلاب هدف قرار می‌دهند

حسین خسروی اسفزار: آسیب شناسی ناآرامی های اخیر و علاج آن اولویت مهم مسئولان است

محمد باقری نماینده بناب: حجاب امری فطری است که با زور راه به جایی نمی‌برد

احمد محرم زاده یخفروزان: ۶ ماه و ۱۹ روز از سال سپری شده ولی اعتباری به استان‌های سردسیر اختصاص داده نشده است

مهدی سعادتی بیشه سری: قوای سه‌گانه در مسیر وحدت و انسجام برای تحول در زندگی مردم و معیشت آنها تلاش می‌کنند

 

تذکرات شفاهی:

 

تذکرات شفاهی 19 مهر


سید حمزه امینی: صنعت دامداری هشترود و چاراویماق رو به نابودی است/ ضرورت تدبیر ویژه جهاد کشاورزی برای دامداران

محمد سبزی: مسئولان در صورت صدور مجوزهای کسب و کار به مسائل اجتماعی توجه کنند

خلیل بهروزی فر: قیمت ها را به ۳۱ شهریور ۱۴۰۰ بازگردانید

مجتبی ذوالنوری: شرارت‌های اخیر اولین و آخرین حادثه در کشور نخواهد بود

رحمت الله نوروزی: جنگل های هیرکانی و سرخدان در حال نابودی هستند

محمد وحیدی: فسادستیزی عزم جریان مدیریتی کشور باشد

احمد حسین فلاحی: بحران آب همدان حل نشده است

حسین حق وردی: ننگ ابدی بر اغتشاشگران باقی خواهد ماند

کیومرث سرمدی واله: سابقه سنوات جبهه و جنگ رزمندگان بعد از قطعنامه ۵۹۸ محاسبه شود

عباس گودرزی: مردم در دفاع از انقلاب از مسئولان جلوترند

احسان ارکانی: مسئولان با حقوق بالای ۵۰ میلیون تومان قدرت درک بی پولی مردم را ندارند

 

تذکرات کتبی نمایندگان به مسئولان اجرایی کشور

تکر کتبی نمایندگان به مسئولان اجرایی کشور

در ادامه سیدمحسن دهنوی در نشست علنی امروز (سه شنبه، 19 مهر ماه) مجلس شورای اسلامی تذکرات کتبی نمایندگان به مسئولان اجرایی کشور را قرائت کرد. 

 

زنگ پایان به صدا درآمد

در نهایت عبدالرضا مصری زنگ پایان نشست علنی امروز را رأس ساعت 11 و 53 دقیقه به صدا درآورد و گفت: نشست بعدی مجلس روز چهارشنبه، 20 مهر رأس ساعت 7:45 صبح خواهد بود./

پایان پیام