احساس تنهایی و ناراحتی می تواند سریع تر از سیگار کشیدن شما را پیر کند.
به گزارش ایسنا به نقل از ارث، تحقیقات زیادی برای شناسایی ارتباط بین خطر ابتلا به بیماری های جدی با افزایش سن و انتخاب های سبک زندگی مانند انتخاب روزانه غذاها، نوشیدنی ها و فعالیت های بدنی انجام شده است. نتایج مطالعه جدید که در مجله Aging- US منتشر شده، نشان می دهد پیری به اندازه انتخاب سبک زندگی تحتتأثیر سلامت روان است.
کسانی که احساس شادی، رضایت و برخورداری از ارتباط اجتماعی می کنند، فرایند پیری کندتر را تجربه می کنند. این افراد اثرات تضعیف کننده فرآیند پیری را کم تر خواهند کرد.
با افزایش سن آسیب های مولکولی در سلول ها و بافت های ما جمع می شود و به ایجاد ضعف و بیماری های جدّي مرتبط با پیری کمک می کند. در برخی افراد این فرآیندهای مولکولی شدیدتر از سایرین است که منجر به ایجاد وضعیتی می شود که معمولاً از آن به پیری سریع یاد می شود.
خوشبختانه افزایش سرعت پیری ممکن است با استفاده از مدل های دیجیتالی پیری قبل از آشکار شدن پیامدهای فاجعه بار آن شناسایی شود. چنین مدل هایی همچنین میتوانند برای شناسایی درمان های ضد پیری در سطوح فردی و جمعی مورد استفاده قرار گیرد.
مطالعه جدید یک همکاری بین المللی بین دانشمندان آمریکایی و چینی بود که توسط یک شرکت فعال در حوزه هوش مصنوعی که روی توسعه پیش بینی های سفارشی سن بیولوژیکی انسان با استفاده از نشانگرهای زیستی خاص پیری تمرکز دارد، انجام شد. هدف آن اندازه گیری تاثیری بود که تنهایی یا ناراحتی یا داشتن خواب بی قرار بر سرعت پیری دارد.
محققان از داده های ۱۱ هزار و ۹۱۴ بزرگسال چینی استفاده کردند و موفق به ساخت ساعت پیری جدیدی شدند که با خون و داده های بیومتریک شرکت کنندگان آموزش داده و تائید شد؛ این اولین ساعت پیری محسوب می شود که به طور انحصاری روی یک گروه چینی به این بزرگی آموزش داده شده است.
پیری سریع در شرکت کنندگان با سابقه سکته مغزی ، بیماری های کبدی و ریوی در افراد سیگاری و جالب تر از همه در کسانی که وضعیت روانی آسیب پذیری داشتند، مشاهده شد. در واقع مشخص شد احساس ناامیدی، ناراحتی و تنهایی سن بیولوژیکی فرد را به میزان قابل توجهی نسبت به سیگار افزایش می دهد. همچنین مشخص شد از دیگر عوامل مرتبط با شتاب سالمندی مجرد بودن و زندگی در یک منطقه با عدم دسترسی به خدمات پزشکی است.
∎