شناسهٔ خبر: 56450197 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

خاموشی: تا پایان ۱۴۰۲ مسئله اسناد وقفی حل می‌شود

لیلا امیدی

رییس سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: در طول تاریخ بزرگان زیادی را می‌بینیم که ایثار زیادی را کردند اما چیزی که از آنها مانده باشد، وجود ندارد. اولیای الهی برای کلمه حق و توحید خود را فدا می‌کنند و هیچ اجری هم نمی‌خواهند که مصداق بارز آن امام راحل است که مقابل نظام سلطه و طاغوت برای خدا ایستادگی و قیام کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا، حجت الاسلام خاموشی، ظهر امروز در همایش یاوران وحی و افتتاح نمایشگاه دستاوردهای نهاد وقف که در امامزاده صالح برگزار شد با بیان اینکه خداوند متعال از مومنان دو چیز یعنی جان ها و پیگیری مال‌هایشان را خریدار است، اظهار کرد:حاج قاسم سلیمانی آنچه را دوست داشت در طبق اخلاص قرار داد و به ما یاد داد که دنیا محدود است، از این رو خودش و جان و مالش را وقف کرد و این را بدانیم که خداوند در جای دیگری با خیران و واقفان معامله می کند. 

یادآور شد: آن کسانی که مال خود را وقف می‌کنند، افرادی هستند که از ما خود گذشته و این کار برایشان سخت نیست و کسانی هستند که مال خود را برای رفاه دیگران هزینه می‌کنند. 

خاموشی با بیان اینکه خیرینی که امروز سعادت میزبانی از آنها را داریم کسانی هستند که توفیق وقف اموال خود را داشته‌اند، تصریح کرد: این افراد با وقف خود با خداوند متعال معامله می‌کنند و رضایت حق را دیده و رضایت باری تعالی را با هیچ کسی عوض نمی‌کنند. 

وی افزود: در طول تاریخ واقفان اصل خداخواهی و دیگرخواهی برای خداخواهی را ثابت کرده‌اند. سازمان اوقاف و امور خیریه نیز سه گزاره را باید پیگیری کند؛ گزاره نخست حفظ موقوفات است که در تلاشیم تا جایی که می‌شود واگذاری و تملیک اعیانی نداشته باشیم، در حفظ العین در خصوص اسناد وقفی در دو سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ بر روی  تک برگی و کاداکستر کار شده است و تا انتهای ۱۴۰۲ مسئله اسناد وقفی حل می‌شود و از همین جا نیز از زحمات سازمان ثبت نیز برای همکاری هایی که داشته اند، تشکر می‌کنم.

رییس سازمان اوقاف و امور خیریه بیان کرد: برخی موقوفات با GIS باید حدودش مشخص تا قابلیت تعدی از دیگران گرفته شود. همچنین از موقوفات غیر متصرفین نیز خواهشمندم که بیش از پیش به ما کمک کنند. 

خاموشی با بیان اینکه در مورد سندهای تاریخی و مرمت این اسناد کارهای ویژه‌ای را آغاز کرده‌ایم، گفت: علاوه بر این موضوع در خصوص رفع دعاوی سال به سال پرونده‌های حقوقی جاری در حال کاهش است و همه ما مسئولیم که از حقوق وقفی دفاع کنیم. 

وی ابراز کرد: گزاره دوم ما افزایش منافع وقف است. در افزایش منافع متخصصان هر بخش باید به ما نظر کارشناسی بدهند. افزایش منافع موضوع مورد درخواست واقفان و مردم است و ظرفیت و استعداد وقف برای افزایش منافع پنهان بوده و می توانیم این ظرفیت را گسترش دهیم و از این رو نیز به کشور کمک کنیم. 

رییس سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه افزایش منافع وقف سیر صعودی دارد، تصریح کرد: تلاش ما بر این است که منافع وقفی افزایش پیدا کند و از همین جا از سایر مجموعه‌ها برای پیشرفت در این موضوع کمک می خواهیم. 

خاموشی افزود: گزاره سوم مورد نظر ما نیت واقفین است. در نیت واقف ما اجرای نیت را از سوی مردم مشاهده می‌کنیم، برای نمونه «طرح قرار دوازدهم» هر ماه در حال تحقق است و بسته‌های معیشتی دوازدهم هر ماه بین خانواده‌های هدف توزیع می شود و در همین راستا بقاع متبرکه در خدمت مردم هستند. 

رییس سازمان اوقاف و امور خیریه یادآور شد: یکی دیگر از نمونه هایی که می توان به آن اشاره کرد، موقوفه البرز است که هر ساله جایزه علمی‌ای را برگزار می‌کند و هر ساله نیز این جایزه در حال افزایش است و می‌توان گفت یکی از موقوفه‌های توانمند به شمار می رود. 

خاموشی از کسانی که نیت وقف دارند درخواست کرد تا در خصوص وقف‌های خود مطالعه کنند تا ببینند نیازهای جامعه چه چیزی است و سپس بر اساس آن وقف کنند. برای نمونه امروز رهبر معظم انقلاب بر روی موضوع دانش بنیان تاکید دارند زیرا بخش‌های دانش بنیان در رفع وابستگی و پیشرفت کشور نقش مهمی را دارند. 

وی ادامه داد: پیش از بیان رهبر معظم انقلاب در خصوص موضوع دانش بنیان ما فعالیت‌های خود را آغاز کرده بودیم و در زمینه تجهیزات پزشکی، تولید انرژی خورشیدی و ... وقف را درگیر این موضوعات کردیم، برای نمونه در زمینه انرژی به سمت تولید موتورسیکلت‌های برقی رفتیم و همچنین در زمینه زنجیره تولید و امنیت غذایی کارهای ویژه‌ای را انجام دادیم. 

به گفته رییس سازمان اوقاف و امور خیریه، وقف می‌تواند در حوزه تمدن سازی و اقتصاد توانمند و درون زا به جمهوری اسلامی کمک کند.

انتهای پیام

نظر شما