شناسهٔ خبر: 5640752 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه تعادل | لینک خبر

سخنگوي قوه قضاييه در نشست خبري:

معاون اجرايي احمدي‌نژاد بازداشت شد

صاحب‌خبر -

گروه ايران   
ماجراي تخلفات حلقه نزديكان رييس‌جمهور سابق هر روز حاشيه‌هاي تازه‌يي مي‌آفريند؛ بعد از حكم محكوميت «محمدرضا رحيمي» و «سعيد مرتضوي» دو نفر از مقربين درگاه رييس دولت دهم، روز گذشته سخنگوي قوه قضاييه از بازداشت«حميد بقايي»نيز خبر داد. هرچند محسني‌اژه‌اي از اعلام جزييات اين دستگيري توضيحات بيشتري را ارايه نكرد، اما گمانه‌زني‌ها حاكي از آن است كه تخلفات معاون اجرايي احمدي‌نژاد دامنه وسيعي را شامل مي‌شود. تشريح ابعاد حقوقي موضوعاتي چون؛ مسموميت زايران عربستاني، مقابله قوه قضاييه با زمين‌خواران، بازداشت برخي فعالان شبكه‌هاي اجتماعي، روند رسيدگي به پرونده تخلفات بنياد تعاون ناجا و... ديگر بخش‌هاي هشتادمين نشست خبري محسني‌اژه‌اي را تشكيل مي‌داد.

  جزييات بازداشت بقايي در آينده تشريح مي‌شود
محسني‌اژه‌اي در نشست خبري روز گذشته خود درباره آخرين اخبار پيرامون دستگيري حميد بقايي گفت: بازپرس پرونده بقايي معاون اجرايي رييس‌جمهور سابق، ايشان را احضار و براي او قرار بازداشت صادر كرد. وي گفت: ايشان پرونده‌يي داشت و به همين دليل بازپرس امروز او را احضار كرده بود. محسني‌اژه‌اي از بيان جزييات اين پرونده خودداري كرد.

  بازداشت 5نفر در رابطه با مسموميت زايران غيرايراني
سخنگوي قوه قضاييه در ادامه در رابطه با مسموميت و فوت چند زاير غيرايراني در مشهد توضيحاتي ارايه كرد. محسني‌اژه‌اي اظهار كرد: «اتفاقي كه در هتلي در مشهد افتاد باعث تاسف و تاثر شد و من نيز از طرف قوه قضاييه و شخص خودم در اين رابطه اظهار تاسف مي‌كنم.»
معاون رييس قوه قضاييه افزود: «اميدوارم مصدومان اين حادثه هر چه سريع‌تر بهبودي كامل پيدا كنند و به بازماندگان افرادي كه در اين رابطه فوت شده‌اند تسليت مي‌گويم.»
سخنگوي قوه قضاييه با بيان اينكه در اين رابطه ساعتي پيش با دادستان مشهد در تماس بودم، گفت: تاكنون چيزي مبني بر عمدي بودن قضيه به دست نيامده، هر چند اين اظهارنظر نهايي نيست.
محسني‌اژه‌اي گفت: در اين رابطه پرونده بلافاصله تشكيل و بازپرس ويژه براي رسيدگي به آن تعيين شد. بر اين اساس از دست‌اندركاران و مسوولان هتل تحقيق شد و در حال حاضر5نفر در بازداشت هستند.
وي گفت: از افراد نمونه‌برداري شده و چيزي كه مشخص است موضوع مسموميت است، اما آزمايش سم‌شناسي در حال انجام است و قرار شده كه تا عصر نتيجه را اعلام كنند.

  بازداشت چند فعال شبكه‌هاي اجتماعي به اتهام امنيتي
در ادامه اين نشست خبري سخنگوي قوه قضاييه از بازداشت چند نفر با اتهامات امنيتي ناشي از فعاليت‌ در شبكه‌هاي اجتماعي خبر داد.  محسني‌اژه‌اي در اين رابطه گفت: چند نفر كه در ماه‌هاي اخير در شبكه‌هاي اجتماعي فراخواني غيرقانوني و اقدامات ضدامنيتي داشتند، شناسايي و بازداشت شده‌اند.  وي با بيان اينكه تاكنون مشخص شده كه اين افراد انگيزه‌هاي ضدانقلابي و ضدامنيتي داشتند، گفت: اين افراد پنج، شش نفر هستند ولي ممكن است برخي از آنها با قرار آزاد شوند يا اينكه در مراحل بعدي تعداد آنها افزوده شود. سخنگوي قوه قضاييه ادامه داد: همچنين چند نفر در تهران و برخي استان‌ها از جمله كرمان كه در شبكه‌هاي مجازي اقدام به ترويج فساد و فحشا مي‌كردند، شناسايي و بازداشت شدند.
محسني‌اژه‌اي گفت: اين افراد نيز حدودا 5 نفر هستند ولي ممكن است تعداد آنها در مراحل بعدي كم يا زياد شود. اين مقام قضايي افزود: فردي كه با استفاده از فتاواي جعلي در رابطه با عقدموقت براي كسب درآمد افرادي را به صورت غيرصحيح مرتبط مي‌كرده و از اين راه 170ميليون تومان درآمد كسب كرده دستگير و بازداشت شده است.
  رسانه‌ منتشركننده جزييات دادگاه رضاييان، تحت تعقيب قرار گرفت
سخنگوي دستگاه قضا گفت: منتشر شدن جزييات دادگاه غيرعلني جيسون رضاييان توسط يكي از خبرگزاري‌ها خلاف قانون است و تحت تعقيب قرار گرفتند. محسني‌اژه‌اي در پاسخ به سوال يكي از خبرنگاران مبني بر اينكه امروز دومين جلسه دادگاه جيسون رضاييان به صورت غيرعلني برگزار شد اما شاهد بوديم كه مهر جزيياتي را در رابطه با جلسات دادگاه منتشر كرده است، آيا چنين اقدامي خلاف قانون است؟ گفت: بله، اين اقدام خلاف قانون است. بر اساس قانون فعلي كه اجازه نمي‌دهد حتي اگر دادگاه علني باشد جزييات منتشر شود، دادگاه غير علني ديگر بحث جدايي دارد. اين مقام قضايي ادامه داد: لذا مديران اين رسانه تحت تعقيب قرار گرفتند و الان اين موضوع در حال بررسي است كه اين اطلاعات را آنها از كجا به دست آوردند و چرا منتشر كردند.

  ماجراي دستگيري احمدي‌مقدم
و پسرش در پرونده بنياد تعاون
سخنگوي قوه قضاييه گفت: در پرونده بنياد تعاون ناجا كه در قوه قضاييه تشكيل شده، 7-6نفر بازداشت شدند كه آقاي احمدي‌مقدم و پسرش جزو آنها نيستند. غلامحسين محسني‌اژه‌اي در ادامه نشست خبري در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه پرونده‌يي مربوط به ناجا در قوه قضاييه تشكيل شده كه 400ميليارد از محل فروش محموله نفتي، نيروي انتظامي به دست آورده است آيا اين موضوع صحت دارد؟ گفت: در روزهاي گذشته مطلبي مطرح شد كه آقاي احمدي‌مقدم و فرزندش بازداشت شدند كه من اين خبر را كذب محض اعلام مي‌كنم. اين مقام قضايي ادامه داد: در مورد بنياد تعاون نيروي انتظامي در قوه قضاييه پرونده‌يي تشكيل شده كه اين پرونده داراي متهماني است كه در اين راستا 7-6 نفر بازداشت شدند، اما جزو اين تعداد آقاي احمدي‌مقدم و پسرش نيستند. سخنگوي دستگاه قضا ادامه داد: احمدي‌مقدم خودشان نسبت به موضوعاتي كه در بنياد تعاون نيروي انتظامي مطرح شد، گزارشاتي را ارايه دادند و اظهار كردند كه به آنها رسيدگي شود كه مي‌توانم بگويم در اين پرونده فساد مالي وجود دارد و در حال رسيدگي است.