شناسهٔ خبر: 56396327 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: دفاع پرس | لینک خبر

قالیباف:

اقتدار جمهوری اسلامی برمبنای قدرت‌های مردم پایه است

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: همیشه از جنگ با عنوان دفاع مقدس یاد می‌کردیم زیرا جنگ نه یک تقابل نظامی بلکه دانشگاه انسان‌سازی بود و ما در آن پاسدار اندیشه‌ها و باورهایمان بودیم.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار دفاع‌پرس از مشهد، «محمدباقر قالیباف» رئیس مجلس شورای اسلامی در مراسم تکریم دو هزار پیشکسوت دفاع مقدس و مقاومت شهرستان طرقبه و شاندیز که با حضور سردار سرتیپ بسیجی «بهمن کارگر» رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس، سردار سرتیپ دوم پاسدار «حسینعلی یوسفعلی‌زاده» مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان رضوی، «یعقوبعلی نظری» استاندار خراسان رضوی و جمع کثیری از پیشکسوتان دفاع مقدس برگزار شد، دوران دفاع مقدس را تجلی یک جنگ همه‌جانبه در ابعاد مختلف اقتصادی، سیاسی و نظامی دانست و اظهار داشت: در جنگ تحمیلی شاهد تقابل مستقیم حق و باطل بودیم که یک طرف آن یک انقلاب نوپا و مظلوم قرار داشت و در طرف دیگر، اتحاد منسجمی از کشورهای مستکبر و زیاده‌خواه عالم و در این شرایط، انقلاب اسلامی از گنبد تا کردستان با عناصر تجزیه‌طلب مزدور بیگانه و در کوچه و خیابان شهرها با منافقین دست‌وپنجه نرم می‌کرد اما ابرقدرت‌های استکباری در رقابت تسلیحاتی و نظامی با یکدیگر به دوران اوج شکوفایی خود رسیده بودند.

وی افزود: در آن ایام، ما در داخل و بیرون از مرزها در معرض تهاجم همه‌جانبه بودیم اما به فضل خدا امروز شاهد هستیم که همه این سختی‌ها در عرصه اهدافی که پیش‌بینی کرده بودیم، به توفیق رسیده و در یک تقابل نابرابر، جریان انقلاب اسلامی پیروز میدان بوده است.

رئیس مجلس شورای اسلامی در تشریح علت مقدس دانستن جنگ تحمیلی و اطلاق عبارت «دفاع مقدس» به آن خاطرنشان کرد: همیشه از جنگ با عنوان دفاع مقدس یاد می‌کردیم زیرا جنگ نه یک تقابل نظامی بلکه دانشگاه انسان‌سازی بود و ما در آن پاسدار اندیشه‌ها و باورهایمان بودیم؛ باورهایی که ریشه در مبانی قرآن کریم و مکتب اهل‌بیت (ع) داشت و در این دفاع، از احکام دین و سرزمین پاکی دفاع کردیم که در آن منزلت مسلمانان گرامی داشته می‌شود و نوامیس ملت در امنیت هستند. از این جهت بود که جنگ برای ما وجهه مقدسی داشت.

وی ادامه داد: دشمن در آن ایام همه آرزویش این بود که در همان روزهای اول، چه با حرکت منافقین و چه با جنگ نظامی نابرابر، نظام اسلامی مستقر در ایران را ساقط کند اما خدا خواست که حاکمیت دینی در این کشور برپا بماند و به همین خاطر، حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس از این جهت که می‌تواند زمینه‌ساز بقای دفاع مقدس و فرهنگ اثربخش آن باشد، زمینه‌ساز حفظ ثبات و اثربخشی نظام جمهوری اسلامی هم خواهد بود.

قالیباف تأکید کرد: دفاع مقدس تنها یک پدیده تاریخی نیست که آن را منحصر در یک هفته خاص یا یک تجربه تاریخی بدانیم. اتخاذ چنین رویکردی ظلم به خون شهداست و باید دفاع مقدس را فرهنگی دانست که به تعمیق و تداوم انقلاب اسلامی می‌انجامد و از این بابت به ترویج و گسترش آن همت گمارد.

وی تصریح کرد: اگر امروزه شاهد تخریب هویتی رژیم منحوس صهیونیستی و به بار نشستن دستاوردهای محور مقاومت هستیم، همه این توفیقات در سایه رشد و تطور فرهنگ دفاع مقدس رخ داده و از نیازهای اولیه و مادی جامعه ما گرفته تا نیازهای معنوی و روحانی ما که تضمین‌کننده آخرت و فلسفه اصلی زندگی ماست، در سایه عمل به همین منطق قابل‌دستیابی است.

همبستگی مردم، دستاورد دفاع مقدس است

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه همبستگی‌های اجتماعی و نهادسازی‌های موفق ازجمله برکات بارز دفاع مقدس بوده است، گفت: دفاع مقدس بود که در جامعه ما همبستگی‌های اجتماعی ایجاد کرد. چه بسیار مایحتاجی که برای رزمندگان به جبهه‌ها فرستاده می‌شد که نمادی برای سرمایه‌های اجتماعی نظام بود. علاوه بر این، بسیاری از نهادسازی‌ها هم در سایه تجارب ارزنده دفاع مقدس صورت گرفته است تا جایی که اگر دفاع مقدس نبود، سپاه، بسیج و ارتش ما هرگز به‌اندازه شرایط کنونی مستحکم و دشمن‌شکن نبودند.

وی ابراز داشت: در دوران دفاع مقدس با قناعت زندگی می‌کردیم و حداکثر بهره‌وری را داشتیم. تحت باران آتش بودیم اما بازهم در اوج سختی‌ها به آینده امید داشتیم و پیروزی را در یک‌قدمی خود می‌دیدیم. از هرچه داشتیم استفاده می‌کردیم و اگر هم نداشتیم، یا از دشمن به غنیمت گرفتیم و یا با ابتکار آن را تولید کردیم. همین فرهنگ است که باعث شده تا امروزه در میان ۱۰ کشور برتر دنیا در حوزه صنایع دفاعی و نظامی باشیم و درحالی‌که تمام منطقه آسیای غربی و اوراسیا درگیر ناامنی و بحران‌های جنگی هستند، ایران اسلامی جزیره ثبات است و صلح را در سایه قدرت دشمن‌شکن برای خود به ارمغان می‌آورد.

قالیباف، ارتقای قدرت را شرط اساسی برای تحقق صلح پایدار دانست و خاطرنشان کرد: اگر قدرت نباشد، صلحی در کار نیست و قدرت کنونی ما هم به برکت خون‌های پاک شهدا و تدابیر داهیانه امامین انقلاب است که در سایه وحدت امت و ولایت حاصل شده و اگرچه هیچ‌کس منکر مشکلات سخت اقتصادی نیست اما حقیقت این است که اگر ما با همان روحیه دفاع مقدسی به میدان اقتصاد می‌آمدیم، امروز گرفتار این بحران‌ها نبودیم.

اقتدار جمهوری اسلامی برمبنای قدرت‌های مردم پایه است

وی ادامه داد: هر جا سنت‌های الهی را باور کردیم و برای خدا خالصانه به میدان آمدیم، پیروز شدیم و امروزه در همان عرصه قدرتمند هستیم اما اگر قدرت تصمیم‌گیری، عزم، اراده و روحیه دفاع مقدسی محقق نشد، مشکلات هم یکی پس از دیگری در مسیر پیشرفت ما عارض شدند و خودنمایی کردند.

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به فرازی از بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در خصوص ضرورت تبیین عقلانیت در اتخاذ تدابیر نظامی در دوران دفاع مقدس ابراز داشت: در برخی روایات، گفته می‌شود که در خنثی‌سازی میادین مین، رزمندگان در میادین می‌دویدند درحالی‌که حقیقت جز این است و هرکدام از پیشکسوتان دفاع مقدس شهادت می‌دهند که ما در هر تدبیر، همه جوانب را می‌سنجیدیم و تبعات آن را هم در نظر می‌گرفتیم.

قالیباف با بیان اینکه مهم‌ترین عنصر بعد از ایمان به سنت‌های الهی، اعتماد به همکاری و اراده مردم است، گفت: مسئولان باید باور کنند که علیرغم هر قدرت نظامی، قدرت واقعی جمهوری اسلامی برمبنای باورمندی مردم و پایه‌های اجتماعی آن است. دین به ما حکم می‌کند که رضایت مردم را تبلور عینی رضایت خدا بدانیم که هیچ‌چیز نمی‌تواند جایگزین آن باشد و بر این اساس، در حکومت دینی باید همه سازوکارهای حاکمیتی را به‌گونه‌ای تعریف کنیم که هم مردم پایه باشد و هم ثمرات آن مستقیم در جهت تأمین منافع مردم به کار گرفته شود زیرا این همان فرهنگ دفاع مقدس و آرمان‌های شهداست و هر تفسیر دیگری از این موضوع، نسبتی با اسلام و انقلاب ندارد.

انتهای پیام/

نظر شما