شناسهٔ خبر: 56383154 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه ستاره‌صبح | لینک خبر

اخبار

صاحب‌خبر -

وداع با عباس معروفی
پیکر عباس معروفی پس از گذشت هفته‌ها از زمان درگذشتش، دیروز در آلمان به خاک سپرده شد. پیکر این رمان‌نویس، نمایشنامه‌نویس و شاعر فقید که روز دهم شهریورماه از دنیا رفت، حوالی ساعت ۱۴ دیروز (به‌وقت ایران) در برلین به خاک سپرده شد و برخی علاقه‌مندان به او بر سر مزار او گرد هم آمدند و با او وداع کردند. بنا بر آنچه در لایو صفحه‌ی عباس معروفی در اینستاگرام مشاهده شد، سخنرانی‌ای در این مراسم انجام نشد و تنها نزدیکان و علاقه‌مندان به او، مزارش را گلباران و با او وداع کردند و این مراسم در مدت‌زمانی کوتاه به پایان رسید. عباس معروفی، رمان‌نویس، نمایشنامه‌نویس و شاعر در ۲۷ اردیبهشت ۱۳۳۶ متولد شد. او فعالیت ادبی خود را زیر نظر هوشنگ گلشیری و محمدعلی سپانلو آغاز کرد و در دهۀ ۶۰ با چاپ رمان «سمفونی مردگان» به شهرت رسید.

نگاهی به عملکرد سینمای ایران در اسکار در یک دهه 
سینمای ایران با کسب دو جایزه اسکار، موفق‌ترین کشور در عرصه اسکار بین‌المللی در یک دهه اخیر این جوایز سینمایی محسوب می‌شود. به گزارش ایسنا، اولین حضور سینمای ایران در جوایز اسکار به ۴۴ سال قبل بازمی‌گردد و تا به امروز فیلم‌های ایرانی چهار بار به جمع نامزدهای نهایی این رویداد سینمایی راه یافته‌اند.
پس از نامزدی تاریخی فیلم «بچه‌های آسمان» در سال ۱۹۹۸ در شاخه فیلم خارجی زبان، اصغر فرهادی دو بار با فیلم‌های «جدایی نادر از سیمین» (۲۰۱۱) و «فروشنده» (۲۰۱۶) به جمع نامزدهای نهایی اسکار بین‌المللی راه یافت و دو بار سینمای ایران را صاحب این جایزه معتبر کرد. اصغر فرهادی در سال ۲۰۱۲ علاوه بر شاخه بهترین فیلم غیر انگلیسی‌زبان در شاخه بهترین فیلم‌نامه اصلی نیز برای فیلم «جدایی» نامزد کسب جایزه بود. از اسکار ۲۰۱۲ تا ۲۰۲۲، ایران تنها کشوری است که توانسته دو بار اسکار بین‌المللی را تصاحب کند و بهترین عملکرد را در میان سایر کشورها داشته است. سینمای ایران امسال برای بیست و هشتمین بار در این رقابت حضور دارد و فیلم «جنگ جهانی سوم» به کارگردانی هومن سیدی پس از درخشش در جشنواره ونیز این فرصت را دارد تا پنجمین نامزدهای اسکار را برای سینمای ایران به ارمغان بیاورد.
همچنین ایران در طول تاریخ برگزاری جوایز اسکار، یکی از ۱۵ کشوری است که توانسته بیش از یک‌بار فاتح اسکار بهترین فیلم غیر انگلیسی‌زبان شود.
ایتالیا با ۱۴ جایزه همچنان پرچم‌دار این شاخه از جوایز اسکار است و پس‌ازآن فرانسه (۱۲)، اسپانیا و ژاپن (۴)، سوئد، دانمارک، شوروی و هلند هرکدام با سه جایزه و کشورهای مجارستان، آلمان، آرژانتین، چک، سوئیس، اتریش و ایران هرکدام با دو جایزه قرار دارند.
سینمای ایران از حیث درصد موفقیت نسبت به حضور در شاخه بهترین فیلم بین‌المللی جوایز اسکار نیز یکی از چند کشور نخست و پیشتاز در این عرصه است.
برای نود و پنجمین دوره جوایز سینمایی اسکار تاکنون ۶۵ کشور فیلم برگزیده خود را به آکادمی معرفی کرده‌اند و آخرین‌مهلت معرفی نمایندگان منتخب کشورها سوم اکتبر ۲۰۲۲ (۱۱ مهرماه ۱۴۰۱) اعلام شده است و باید منتظر ماند و دید در نهایت امسال چند کشور در این رقابت حضور خواهند داشت.
سال گذشته ۹۳ کشور برای رقابت در شاخه اسکار بین‌المللی فیلم به آکادمی معرفی کردند و در نهایت فیلم «ماشین منو بران» ساخته «ریوسوکی هاماگوچی» از ژاپن برنده شد. فهرست نامزدهای اولیه شاخه شامل ۱۵ فیلم در تاریخ ۲۱ دسامبر ۲۰۲۲ (۳۰ آذر) و ۵ نامزدهای نهایی نیز روز ۲۴ ژانویه ۲۰۲۳ (۴ بهمن) معرفی می‌شوند. مراسم نود و پنجمین دوره جوایز سینمایی اسکار روز ۱۲ مارس ۲۰۲۳ (۲۱ اسفند) در تئاتر دالبی در هالیوود برگزار خواهد شد.

برچسب‌ها:

نظر شما