به گزارش جماران، وزیران امور خارجه روسیه و چین، به جای رهبران این دو ابرقدرت شرق در مجمع عمومی سازمان ملل متحد سخنرانی کردند. در حالیکه سرگئی لاوروف با حمایت از پکن، آمریکا را به توقف تحریک تایوان فراخواند، وانگ وی با تکرار اصل حمایت از حاکمیت ملی همه دولتها، از روسیه و اوکراین خواست کنترل جنگ را از دست ندهند.
وزیر امور خارجه چین در مجمع عمومی سازمان ملل گفت: «از همه طرفهای درگیر میخواهیم اجازه ندهند کنترل جنگ از دستشان خارج شود و به فکر منافع کشورهای در حال توسعه باشند.»
چین نزدیکترین متحد روسیه به شمار میرود. ولادیمیر پوتین و شی جین پینگ، اندکی پیش از حمله نظامی روسیه به اوکراین مناسبات میان دو کشور را بیحد و مرز توصیف کرده بودند.»
چین حمله نظامی روسیه به اوکراین را رسما تائید نمیکند، اما مبادلات تجاری میان دو کشور از زمان آغاز جنگ و تحریمهای جهانی علیه مسکو به شدت افزایش یافته است.
لاوروف: روسستیزی غرب به مرحلهای بیسابقه رسیده است
سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه روز شنبه و در جریان سخنرانی در مجمع عموی سازمان ملل متحد غرب را به اجرای یک کارزار «روسستیزانه» با ابعاد عظیم متهم کرد و گفت: «غربیها نیتشان برای تحمیل شکست نظامی بر ما و نابودی روسیه را پنهان نمیکنند.»
وزیر امور خارجه روسیه با حمایت از چین در بحران تایوان، ایالات متحده آمریکا را به «بازی با آتش» در این ماجرا متهم کرد. این سخنان در حالی بیان شد که وانگ وی بر «تلاشهای صلحآمیز» پکن برای اجرای سیاست «سرزمین واحد» تاکید کرد.
مسکو با تشدید مجازات فرار از ارتش مسئول پشتیبانی نیروهای مسلح را تغییر داد
ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه مصوبهای را امضاء کرد که در آن مجازات ۱۰ سال زندان برای فرار از ارتش در دوره بسیج نیروها در نظر گرفته شده است.
متممهای قانون مجازات کیفری روسیه در این زمینه پیش از این به تصویب پارلمان رسیده بود. به این ترتیب از این پس سربازان فراری، نیروهایی که بدون «مجوز» تسلیم دشمن شوند و یا از دستورها سرپیچی کنند مشمول این قانون خواهند شد.
مصوبه پارلمان روسیه در حالی به امضای ولادیمیر پوتین رسید که او چند روز پیش نیروهای ذخیره با سابقه حضور در ارتش را برای اعزام به جبهههای نبرد در اوکراین فراخوانده بود.
به گفته مقامات روسیه ۳۰۰ هزار نفر از شهروندان مشمول فراخوان نیروهای ذخیره میشوند. این در حالی است که فراخوان این نیروها نگرانیهای زیادی را در روسیه پدید آورده است. شماری از شهروندان به دنبال دستور اخیر ولادیمیر پوتین تصمیم به ترک روسیه گرفتند.
گزارشها از مرز روسیه با گرجستان حاکی است که صف طویلی از خودروها برای ورود به خاک گرجستان شکل گرفته است.
از سوی دیگر وزارت دفاع روسیه روز شنبه اعلام کرد که معاون این وزارتخانه و مسئول امور پشتیبانی نیروهای مسلح به «مقام دیگری» رسیده است. مسئول جدید امور پشتیباتی نیروهای مسلح روسیه میخائیل میزینتسف است که پیش از مسئول مرکز کنترل دفاع ملی این کشور بود.
رئیسجمهوری روسیه روز شنبه علاوه بر مصوبه تشدید مجازات فرار از ارتش قانونی را نیز امضاء کرد که براساس آن کسب ملیت این کشور برای آن دسته از شهروندان خارجی که در نیروهای مسلح روسیه خدمت کنند تسهیل میشود.
صندوقهای «رفراندوم» الحاق به روسیه خانه به خانه و سنگر به سنگر در مناطق اشغالی اوکراین میچرخد
شورشیان و مقامهای منصوب از سوی روسیه در سرزمینهای اشغالی اوکراین برگزاری «همهپرسی» جدایی و الحاق به «سرزمین مادری» را برای سومین روز پیاپی ادامه دادند. صندوقهای رای در خرسون، دونتسک، لوهانسک و زاپوروژیا، خانه به خانه و سنگر به سنگر میچرخد. هدف از برگزاری این «رفراندوم» مشروعیت بخشیدن به تجزیه خاک اوکراین و الحاق سرزمینهای اشغالی به روسیه است.
برای شبهنظامیانی که کنترل بخشهای شرقی اوکراین را از سال ۲۰۱۴ در دست دارند، صندوقهای رای نخستین «فرصت رسمی» برای ابراز اراده سیاسی به شمار میرود.
سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه روز شنبه و در مجمع عمومی سازمان ملل متحد با مشروع و ضروری توصیف کردن این «همهپرسی» گفت: «قطعا به اراده مردمی که سالها تحت سرکوب رژیم نئونازی [اوکراین] بودند، حمایت میکنیم.» قرار است «رفراندوم» تا ۲۷ سپتامبر ادامه یابد.
به گزارش یورونیوز، همپیمانان پرشمار اوکراین در جامعه جهانی پیشاپیش با قاطعیت اعلام کرده اند که این «همهپرسی» را به رسمیت نمیشناسند. با این حال جامعه جهانی پیش از این و در جریان الحاق کریمه به خاک روسیه در سال ۲۰۱۴ هم مخالفت خود با این تغییر سرزمینی را اعلام کرده بود. روسیه از ۸ سال پیش بر این شبه جزیره استراتژیک در دریای سیاه حکم میراند.
ولادیمیر پوتین، قرار است رویکرد جدید سیاست خارجی این کشور در حمایت از «مردم روس» فراتر از سرزمینهای فدراسیون روسیه را امضاء و ابلاغ کند. روسیه با همین توجیه از سال ۲۰۱۴ از جداییطلبان روسزبان در شرق اوکراین حمایت میکند و جنگ علیه این کشور را هم با همین بهانه جلوگیری از «نسلکشی» مردم روستبار ساکن اوکراین آغاز کرد.