به گزارش پایگاه خبری تحلیلی فناوری و نوآوری؛ به نقل از اسپیس، طی این ماموریت «تیان ون۴» نامیده شده، یک کاوشگر بزرگتر به مشتری و یک نسخه کوچکتر برای مدار زدن دور سیاره دوردست اورانوس به فضا ارسال می شوند.
دو فضاپیما همراه یک موشک لانگ مارچ۵ به فضا ارسال می شوند. کاوشگرها با دور زدن دور زهره و دو بار مدار زدن دور زمین در مسیری به سمت خارج منظومه شمسی قرار می گیرند و سپس از یکدیگر جدا شده و ب هردام به سمت مسیر هدف خود پرواز می کنند.
پیش از این نیز چین اعلام کرده بود مشغول برنامه ریزی مراحل یک ماموریت فضایی به سیاره مشتری است. اما جزئیات جدید توسط یکی از مقامات مرکز اکتشافات ماه و مهندسی فضایی (تحت نظر سازمان ملی فضایی چین) در کنگره بین المللی ستاره شناسی ۲۰۲۲ اعلام شده است.
فضاپیمای اصلی این ماموریت به تحقیقات درباره منظومه مشتری اختصاص دارد و به تدریج وارد مدار قمر Callisto می شود تا تحقیقات دقیقتری انجام دهد.
فضاپیمای کوچکتر باید مسافت طولانی تری را تا سیاره اورانوس طی کند. این ابزار در مسیر خود احتمالا از کنار یک سیارک نیز می گذرد.
ماموریت فضایی تیان ون ۴ بخشی از برنامه درحال گسترش چین برای اکتشاف منظومه شمسی است. چین نخستین ماموریت بین سیاره ای مستقل خود را در سال ۲۰۲۰ انجام داد و مدارگرد تیان ون یک را همراه کاوشگر ژورونگ به مریخ فرستاد. پس از آن قرار است در ۲۰۲۵ میلادی ماموریت تیان ون ۲ انجام شود که هدف آن سیارکی نزدیک زمین است.
تیان ون ۳ یک ماموریت پیچیده برای نمونه برداری و ارسال آن به زمین از مریخ است که احتمالا در ۲۰۲۸ میلادی انجام می شود. طی این ماموریت ۳ نمونه از خاک وسنگ سیاره به زمین انتقال می یابد.
نظر شما