شناسهٔ خبر: 56290843 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه ایران | لینک خبر

اجلاس شانگهای روز پنجشنبه با حضور سران بیش از 15 کشور در سمرقند برگزار می‌شود

رئیس‌جمهور فردا به ازبکستان می‌رود

صاحب‌خبر -
یک سال پس از رأی موافق کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای بیست و دومین اجلاس سران این سازمان با حضور رئیس جمهور کشورمان، فرصتی است برای مشخص شدن وضعیت عضویت رسمی کشورمان در شانگهای.
به گزارش ایرنا، معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه در آستانه سفر فردای آیت‌الله رئیسی به ازبکستان برای حضور در اجلاس سران شانگهای با بیان اینکه عضویت رسمی ایران در شانگهای در نشست سمرقند مشخص خواهد شد، گفت: وزارت امور خارجه در این مدت ۴۰۰ تا ۵۰۰ قرارداد در این زمینه با هماهنگی دیگر ارگان‌ها تنظیم کرده است. سخنگوی وزارت امور خارجه نیز روز دوشنبه اعلام کرده بود که در نشست آتی سازمان همکاری‌ شانگهای یادداشت تعهدات جمهوری اسلامی ایران برای دریافت جایگاه عضویت در این سازمان امضا خواهد شد. پیش‌تر «ژانگ مینگ» و «ولادیمیر نوروف» دبیران جدید و قدیم سازمان همکاری شانگهای اعلام کرده بودند که ایران می‌تواند از سال ۲۰۲۳ در صورتی که به همه تعهدات خود عمل کند به عضویت کامل سازمان همکاری شانگهای (SCO) تبدیل شود.
تعیین وضعیت عضویت رسمی ایران در شانگهای
روند به نسبت سریع‌تر رسمیت دادن به عضویت ایران در شانگهای در حالی صورت می گیرد که بر اساس مقررات رویه پذیرش اعضای جدید در این سازمان، کشور کاندیدای عضویت باید در مسیر پیوستن به آن، به تمام معاهدات چندجانبه تصویب شده توسط سازمان همکاری شانگهای عمل کند و اقدامات متعددی انجام دهد. دو کشور هند و پاکستان به عنوان جدیدترین اعضای سازمان این روند را در سال 2015 آغاز و در 2018 به پایان رساندند.
سازمان همکاری شانگهای (SCO) سال ۲۰۰۱ توسط قزاقستان، چین، قرقیزستان، روسیه، تاجیکستان و ازبکستان تأسیس شد و 17 سال بعد با پیوستن هند و پاکستان تعداد اعضا به 8 کشور رسید. افغانستان، بلاروس، جمهوری اسلامی ایران و مغولستان در سازمان همکاری شانگهای دارای وضعیت ناظراند. سال گذشته و در جریان حضور آیت‌الله رئیسی در اجلاس بیست و یکم در دوشنبه پایتخت تاجیکستان اعضا با رأی اجماعی با تغییر وضعیت عضویت ایران در سازمان همکاری شانگهای موافقت کردند. گفتنی است که شش کشور شامل جمهوری آذربایجان، جمهوری ارمنستان، پادشاهی کامبوج، جمهوری دموکراتیک فدرال نپال، جمهوری ترکیه و جمهوری دموکراتیک سوسیالیستی سریلانکا شرکای گفت‌و‌گوی سازمان همکاری شانگهای هستند. 

برچسب‌ها: