شناسهٔ خبر: 56282638 - سرویس ورزشی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه ابتکار | لینک خبر

صربستان میدان نبرد کشتی ایران و آمریکا

صاحب‌خبر - گروه ورزش - تیم ملی کشتی آزاد ایران با کسب ۲ مدال طلا، ۳ مدال نقره و ۲ مدال برنز به عنوان نایب قهرمانی رقابت‌های کشتی آزاد قهرمانی جهان در صربستان دست یافت.
رقابت‌های کشتی آزاد قهرمانی جهان روزهای ۲۴ لغایت ۲۷ شهریورماه به میزبانی شهر بلگراد صربستان برگزار شد و در پایان تیم ایران توسط رحمان عموزاد در وزن ۶۵ کیلوگرم و کامران قاسم پور در وزن ۹۲ کیلوگرم به مدال طلا، رضا اطری در وزن ۶۱ کیلوگرم، محمد نخودی در وزن ۷۹ کیلوگرم و حسن یزدانی در وزن ۸۶ کیلوگرم به مدال نقره، یونس امامی در وزن ۷۴ کیلوگرم و امیرحسین زارع در وزن ۱۲۵ کیلوگرم به مدال برنز دست یافتند.
در رده بندی تیمی آمریکا با ۱۹۸ امتیاز قهرمان شد، ایران با ۱۵۰ امتیاز نایب قهرمانی را از آن خود کرد و ژاپن نیز با ۷۰ امتیاز سوم شد.
نتایج کشتی‌گیران ایران و رده بندی انفرادی و تیمی این مسابقات به شرح زیر است:
در وزن ۵۷ کیلوگرم علیرضا سرلک در دور نخست با نتیجه ۶ بر ۲ مغلوب وان هو زو از چین شد و با توجه به شکست این کشتی‌گیر مقابل گیلمان از آمریکا در مرحله نیمه نهایی، نماینده کشورمان از دور رقابت‌ها کنار رفت.
در وزن ۶۱ کیلوگرم رضا اطری در دور اول با نتیجه ۱۱ بر ۱ بصیر علی لی از مقدونیه را از پیش رو برداشت. وی در دور بعد با نتیجه ۴ بر صفر اسلام بازرگانوف از آذربایجان را مغلوب کرد و به مرحله یک چهارم نهایی راه یافت. وی در این مرحله با نتیجه ۶ بر ۳ گئورگی وانگلوف از بلغارستان را شکست داد و به مرحله نیمه نهایی راه یافت. اطری در این مرحله با نتیجه ۵ بر ۳ از سد نارانخو نارمانداخ از مغولستان گذشت و به دیدار فینال راه یافت. وی در این دیدار با نتیجه ۱۰ بر صفر مغلوب ری هیگوچی دارنده مدال نقره المپیک از ژاپن شد و به مدال نقره رسید.
در وزن ۶۵ کیلوگرم رحمان عموزاد خلیلی در دور نخست با نتیجه ۸ بر ۱ جون سوک یون از کره جنوبی را مغلوب کرد. وی در دور بعد با نتیجه ۶ بر صفر اسماعیل موزوکایف دارنده مدال برنز جهان از مجارستان را شکست داد و راهی مرحله یک چهارم نهایی شد. وی در این مرحله با نتیجه ۱۳ بر ۲ آدیل اوسپانوف از قزاقستان را از پیش رو برداشت و به مرحله نیمه نهایی راه یافت. عموزاد خلیلی در این مرحله با نتیجه ۹ بر ۲ حاجی علی اف قهرمان جهان و دارنده مدال‌های نقره و برنز المپیک از آذربایجان را از پیش رو برداشت و راهی دیدار فینال شد. وی در این دیدار با نتیجه ۱۳ بر ۵ جان دیاکومیهالیس از آمریکا را شکست داد و به مدال طلا دست یافت.
در وزن ۷۰ کیلوگرم امیرمحمد یزدانی با توجه به نرسیدن به سر وزن از دور رقابت‌ها کنار رفت.
در وزن ۷۴ کیلوگرم یونس امامی پس از استراحت در دور نخست در دور بعد با نتیجه ۱۰ بر صفر انریکه پرز کاستیلانوس از گواتمالا را مغلوب کرد. وی در دور بعد با نتیجه ۱۰ بر صفر آرمان آندروسی از استونی را از پیش رو برداشت و راهی مرحله یک چهارم نهایی شد. وی در این مرحله با نتیجه ۸ بر ۴ توران بایراموف از آذربایجان را شکست داد و به مرحله نیمه نهایی راه یافت. امامی در این مرحله در یک کشتی نزدیک با نتیجه ۲ بر ۲ مغلوب کایل داک قهرمان جهان و دارنده مدال برنز المپیک از آمریکا شد و به دیدار رده بندی رفت. حریفش در این دیدار ساگار جاگلان از هند را با نتیجه ۶ بر صفر از پیش رو برداشت و صاحب مدال برنز شد.
در وزن ۷۹ محمد نخودی در دور نخست در یک کشتی نفس گیر با نتیجه ۷ بر ۶ مقابل یاکوب شیخ جمال کشتی‌گیر روسی‌الاصل از رومانی به پیروزی رسید. وی در دور بعد با نتیجه ۱۰ بر صفر دولگون آلتانزول از مغولستان را مغلوب کرد و به مرحله یک چهارم نهایی راه یافت. وی در این مرحله با نتیجه ۱۰ بر ۵ بکزاد عبدالرحمن اف دارنده مدال برنز المپیک و جهان از ازبکستان را شکست داد و به مرحله نیمه نهایی راه یافت. نخودی در این مرحله با نتیجه ۵ بر ۴ از سد واسیل میخایلوف از اوکراین گذشت و به دیدار فینال راه یافت. وی در این دیدار با نتیجه ۴ بر ۲ مغلوب جردن باروز قهرمان المپیک و جهان از آمریکا شد و به مدال نقره رسید.
در وزن ۸۶ کیلوگرم حسن یزدانی پس از استراحت در دور اول در دور دوم با نتیجه ۱۰ بر صفر مقابل ایوان ایچیزلی از مولداوی به برتری دست یافت. وی در دور سوم و مرحله یک چهارم نهایی با نتیجه ۱۱ بر صفر سباستین جزیرزانسکی از لهستان را مغلوب کرد و به مرحله نیمه نهایی راه یافت. یزدانی در این مرحله با نتیجه ۱۰ بر صفر بوریس ماکویف دارنده مدال نقره جهان از اسلواکی را از پیش برداشت و به دیدار فینال راه یافت. وی در دیدار پایانی با نتیجه ۷ بر ۱ مغلوب دیوید تیلور قهرمان المپیک و جهان از آمریکا شد و صاحب مدال نقره شد.
در وزن ۹۲ کیلوگرم کامران قاسم پور پس از استراحت در دور نخست در دور دوم با نتیجه ۱۰ بر صفر از سد ادلان ویسخانوف از فرانسه گذشت و به مرحله یک چهارم نهایی راه یافت. وی در این مرحله با نتیجه ۷ بر ۲ احمد باتایف از بلغارستان را شکست داد و راهی مرحله نیمه نهایی شد. وی در این مرحله با نتیجه ۵ بر صفر میریانی مایسورادزه از گرجستان را از پیش رو برداشت و به دیدار فینال راه یافت. قاسم پور در این دیدار با نتیجه ۲ بر صفر جی دن کاکس قهرمان جهان از آمریکا را شکست داد و به مدال طلا دست یافت.
در وزن ۹۷ کیلوگرم محمدحسین محمدیان پس از استراحت در دور اول در دور دوم با نتیجه ۱۰ بر صفر ساموئل شرر از سوئیس را مغلوب کرد و به مرحله یک چهارم نهایی راه یافت. وی در این مرحله با نتیجه ۸ بر ۵ ماگامد زاخاریف از اوکراین را شکست داد و به مرحله نیمه نهایی راه یافت. محمدیان در دیدار نیمه نهایی با نتیجه ۴ بر ۱ مغلوب کایل اسنایدر قهرمان المپیک و جهان از آمریکا شد و به دیدار رده بندی رفت. وی در این دیدار مقابل ماگومدخان ماگومدوف از آذربایجان با نتیجه ۶ بر ۴ و ضربه فنی مغلوب و پنجم شد.
در وزن ۱۲۵ کیلوگرم امیرحسین زارع پس از استراحت در دور نخست در دور دوم با نتیجه ۳ بر صفر مقابل ژی وی دنگ دارنده مدال نقره و برنز جهان از چین پیروز شد. وی در دور سوم و در مرحله یک چهارم نهایی با نتیجه ۱۰ بر صفر الکساندر خوتسیانیوسکی دارنده مدال برنز جهان از اوکراین را مغلوب کرد و به مرحله نیمه نهایی راه یافت. زارع در این دیدار با نتیجه ۴ بر ۲ مغلوب طاها آکگول قهرمان جهان و المپیک از ترکیه شد و به دیدار رده بندی رفت. وی در این دیدار آمارور دسی از کانادا را با نتیجه ۸ بر صفر مغلوب کرد و به مدال برنز دست یافت.
۵۷ کیلوگرم: ۱- زلیم خان آباکاروف (آلبانی) ۲- توماس گیلمان (آمریکا) ۳- زانابازار زاندانبود (مغولستان) و استوان میسیچ (صربستان) ... ۲۳- علیرضا سرلک (ایران)
۶۱ کیلوگرم: ۱- ری هیگوچی (ژاپن) ۲- رضا اطری (ایران) ۳- آرسن هاروتونیان (ارمنستان) و نارانخو نارمانداخ (مغولستان)
۶۵ کیلوگرم: ۱- رحمان عموزاد خلیلی (ایران) ۲- جان دیاکومیهالیس (ایران) ۳- اسماعیل موزوکایف (مجارستان) و باجرانگ (هند)
۷۰ کیلوگرم: ۱- تایشی ناریکانی (ژاپن) ۲- زاین رترفورد (آمریکا) ۳- ارنظر آکماتالیف (قرقیزستان) و زورابی یاکوبیشویلی (گرجستان)
۷۴ کیلوگرم: ۱- کایل داک (آمریکا) ۲- تیموراز سالکازانوف (اسلواکی) ۳- یونس امامی (ایران) و فرانک چامیزوه (ایتالیا)
۷۹ کیلوگرم: ۱- جردن باروز (آمریکا) ۲- محمد نخودی (ایران) ۳- ارسلان بوداژاپوف (قرقیزستان) و واسیل میخایلوف (اوکراین)
۸۶ کیلوگرم: ۱- دیوید تیلور (آمریکا) ۲- حسن یزدانی (ایران) ۳- بوریس ماکویف (اسلواکی) و عظمت دولتبیکوف (قزاقستان)
۹۲ کیلوگرم: ۱- کامران قاسم پور (ایران) ۲- جی دن کاکس (آمریکا) ۳- عثمان نورماگومدوف (آذربایجان) و میریانی مایسورادزه (گرجستان)
۹۷ کیلوگرم: ۱- کایل اسنایدر (آمریکا) ۲- باتیربک تساکولوف (اسلواکی) ۳- ماگومدخان ماگومدوف (آذربایجان) و گیوی ماتچراشویلی (گرجستان) ۵- محمدحسین محمدیان (ایران)
۱۲۵ کیلوگرم: ۱- طاها آکگول (ترکیه) ۲- لخاگواگرل مونختور (مغولستان) ۳- امیرحسین زارع (ایران) و گنو پتریاشویلی (گرجستان)
رده بندی تیمی: ۱- آمریکا ۱۹۸ امتیاز ۲- ایران ۱۵۰ امتیاز ۳- ژاپن ۷۰ امتیاز ۴- مغولستان ۶۵ امتیاز ۵- گرجستان ۶۵ امتیاز ۶- اسلواکی ۵۵ امتیاز ۷- ترکیه ۴۷ امتیاز ۸- بلغارستان ۴۲ امتیاز ۹- آذربایجان ۴۰ امتیاز ۱۰- هند ۳۷ امتیاز
اتفاقات مسابقات جهانی کشتی آزاد
* جی دن کاکس را می‌توان خوش عکس‌ترین کشتی‌گیر تورنمنت دانست که تصاویر جذاب زیادی از او در رسانه‌های سراسر جهان ضبط و پخش شده است.
* آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی در پیامی نایب قهرمانی تیم ملی کشتی آزاد کشورمان در رقابت‌های جهانی را به مدال‌آوران و ملی‌پوشان پر تلاش، مربیان سختکوش و همه ملت عزیز ایران تبریک گفت.
* منصور برزگر درخصوص کشتی حسن یزدانی مقابل تیلور گفت::مردم از حسن یزدانی توقع زیادی داشتند، باید ببینیم که او چرا جا ماند و مات شد. ما اصلاً کشتی او را قبول نداشتیم چون در حد خودش ظاهر نشد. تیلور طوری برنامه‌ریزی کرد که یزدانی را گیج کرد و او نتوانست کاری انجام دهد.
* رئیس اتحادیه جهانی کشتی حرکت جی دن کاکس و کامران قاسمپور بعد از اتمام رقابت کشتی خود را ستود. نناد لالوویچ در واکنش به این موضوع گفت: ورزش ما را متحد می‌کند، چه در برد و چه در باخت باید بدانیم رفاقتی وجود دارد که از همه چیز متمایز است. خیلی به رفتار این دو جنتلمن افتخار می‌کنم. آنها کشتی و ورزش را در بالاترین سطح نشان دادند.
* به مرور تعداد داوران زن حاضر در مسابقات کشتی مردان بیشتر و بیشتر می‌شود، اما چیزی که امسال به چشم آمد و مورد توجه قرار گرفت، حضور داوران زن مسلمان در رقابت‌های مردان بود.
* مدال طلای وزن 97 کیلو در حالی به کایل اسنایدر رسید که عبدالرشید سعداله‌یف کشتی‌گیر مطرح جهان معروف به “تانک روسی” در این رقابت‌ها غایب بود. سعداله‌یف بعد از قهرمانی اسنایدر با انتشار پستی در صفحه اینستاگرام خود نوشت: تبریک به قهرمان بلگراد! تو می‌دانی چه کسی در آنجا غایب بود. دوست من! من به تو این شانس را دادم که در مسابقات جهانی پادشاه وزن ۹۷ کیلوگرم شوی. طرفداران ما تمایل دارند این داستان ادامه داشته باشد...
کایل اسنایدر نیز خطاب به سعداله‌یف پستی منتشر کرده و نوشته: بگو کی؟
* درخشش فوق العاده رحمان عموزاد حسابی مورد توجه اتحادیه جهانی هم قرار گرفته است. این تصاویری که در کنار هم قرار داده شده، فقط مربوط به فنونی است که این جوان مازندرانی در فینال مسابقات برابر حریف آمریکایی خود به ثبت رسانده است.
* یکی از بزرگترین حسرت‌های ایران در این رویداد، شکست نزدیک یونس امامی برابر کایل داک بود. یونس که می‌توانست با شکست ستاره آمریکایی یک طلای دیگر به نام ایران ثبت کند، بیشتر به تجربه داک باخت.
* تیلور آمریکایی که گویا بعد از شکست سال قبل مقابل حسن یزدانی حسابی برای رسیدن دوباره به تاج و تخت قهرمانی تمرین کرده بود، خیلی آماده‌تر از سال‌های گذشته رقبا را یکی پس از دیگری شکست داد و حتی به ستاره ایرانی هم اجازه خودنمایی نداد.