شناسهٔ خبر: 56240746 - سرویس گوناگون
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

تاثیر نامناسب کارهای شیفتی بر خلق و خوی افراد

افرادی که شیفت‌های مختلف کاری دارند، دچار عادت‌های نامنظمی در خواب و غذا خوردن می‌شوند که آن‌ها را در معرض خطر ابتلا به طیف وسیعی از مشکلات سلامتی قرار می‌دهد.

صاحب‌خبر -

یک مطالعه جدید با شبیه سازی الگو‌های شیفت کاری و ردیابی دقیق معیار‌های اضطراب و افسردگی، تأثیرات سبک زندگی کارکنان شیفتی بر سلامت روان و خلق و خوی افراد را مورد بررسی قرار داده است.

اختلال در ساعت بیولوژیکی
محققان شواهدی یافته اند که نشان می‌دهد زمان‌بندی وعده‌های غذایی می‌تواند بر خلق و خوی فرد تأثیر بگذارد. طبق این مطالعه کار شیفتی و اختلال در ریتم شبانه روزی که با چرخه خواب و بیداری ۲۴ ساعته مرتبط است، خطرات زیادی برای سلامتی دارد.

محققان تأکید کرده اند که برخی از مطالعات نشان می‌دهد چگونه افزایش ساعات کار در شب بر خطر ابتلا به بیماری قلبی و همچنین تأثیر دیر غذا خوردن بر خطر دیابت و چاقی تأثیر می‌گذارد.

افسردگی ۲۵ تا ۴۰ درصد
همچنین دانشمندان در بیمارستان "بریگهام" مطالعه جدیدی را انجام داده اند که بر عادات غذایی در زمینه کار‌های شیفتی و چگونگی تأثیر آن‌ها بر سلامت روان متمرکز بوده است.

به گفته محققان، کارگران شیفتی ۲۵ تا ۴۰ درصد در معرض خطر ابتلا به افسردگی و اضطراب هستند و کنترل ضعیف سطح قند خون به عنوان یک عامل خطر برای اختلالات خلقی شناخته شده است. براین اساس تیم محققان مطالعه‌ای را طراحی کردند تا بررسی کنند که آیا غذا خوردن در طول روز حتی برای فردی که شب کار می‌کنند، می‌تواند سلامت روانی او را تضمین کند یا خیر؟

سیستم شیفتی
در این مطالعه ۱۹ نفر شرکت داشتند که با قرار گرفتن در اتاق‌های کم نور در ساعات مشخصی از روز بررسی شدند که در نتیجه تنظیم ساعات بیولوژیک آن‌ها به هم خورد و نامنظم شد. سپس شرکت‌کنندگان به‌طور تصادفی در دو گروه قرار گرفتند که یک گروه عادات غذایی کارگران شیفتی شب را تقلید کردند و گروه دیگر فقط در روز غذا خوردند. با ارزیابی علائم افسردگی و اضطراب در طول زمان، محققان توانستند تأثیر برنامه‌های غذایی مختلف را بر خلق و خوی افراد بسنجند.

این مطالعه تفاوت قابل توجهی را بین این دو گروه نشان داد، به طوری که سطح افسردگی به میزان ۲۶ درصد و سطح اضطراب تا ۱۶ درصد در افرادی که شیفت کار بودند افزایش یافت، در حالی که گروهی که فقط روز کار می‌کردند، این تغییرات را شاهد نبوده اند.

به گفته محققان، این یافته‌ها پتانسیل استفاده از زمان‌بندی وعده‌های غذایی را برای کاهش نوسانات خلقی درافراد شیفتی یا سایر افرادی که ریتم‌های شبانه‌روزی نامتعادل دارند، افزایش می‌دهد.

اگرچه یافته‌های منتشر شده در مجموعه مقالات آکادمی ملی علوم، امیدوارکننده است و نقش خواب و رژیم غذایی در سلامت روان را روشن می‌کند، اما این مطالعه در سطح کوچکی انجام شده و تنها اثباتی بر این مفهوم است.

براین اساس تحقیقات بیشتری برای تقویت این ایده لازم است که زمان بندی غذا می‌تواند علائم افسردگی و اضطراب را تسکین دهد یا خیر.

منبع: العربیه

نظر شما