شناسهٔ خبر: 56219075 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: شفقنا | لینک خبر

خطیب نماز جمعه مشهد، قم و تهران چه گفتند؟

صاحب‌خبر -

شفقنا- خطیب نماز جمعه این هفته مشهد، تهران و قم به موضوعات عبادی و سیاسی مختلفی اشاره کردند.

خطیب نماز جمعه مشهد: میزبانی عراقی‌ها در اربعین خدمت به زائر را به ما آموخت

به گزارش Alamolhoda.com، آیت‌الله علم‌الهدی ظهر امروز در خطبه دوم نمازجمعه این هفته 25 شهریور ماه در حرم مطهر رضوی، با بیان این‌که مسئله پیاده‌روی اربعین مسئله‌ای است که از اولین سال شهادت و اولین اربعین حاکم شد، اظهار کرد: دو جریان در اربعین اول به طرف کربلا راهپیمایی کردند، یک جریان اهل بیت امام حسین علیه‌السلام بودند که پیروزمندانه به طرف کربلا قدم برداشتند، پیاده‌روی و راهپیمایی، راهپیمایی پیروزمندانه در جنگ بود.

وی ادامه داد: جریان دوم، جریان به‌جا مانده از قیام سیدالشهدا و عقب‌مانده‌ای بود که آمدند با زیارت، جاماندگی خودشان را جبران کنند و آن جریان «جابربن عبدالله انصاری و عطیه» بود، این دو جریان از سال اول راهپیمایی را شروع کردند البته در مسئله راهپیمایی اهل بیت و آمدن ایشان به کربلا در تواریخ حرف زیاد است.

آقای علم الهدی با استناد به نقل‌هایی از اثبات حضور اهل بیت در کربلا در روز اربعین، تصریح کرد: شخصیت با عظمتی مثل سید بن طاووس اعلی‌الله مقامه الشریف مسئله برگشت اهل بیت در سال اول را تأیید کردند، از نظر محاسبه هم طبیعی است که در سال اول برگشتند به کربلا به خاطر این که اهل بیت در 18 یا 19 محرم از کوفه حرکت کردند به طرف شام، روز اول ماه صفر هم به اتفاق تمام مورخین و ارباب مقاتل اهل بیت وارد شام شدند، این مسیر 10، 12 روز بیشتر طول نکشید که آمدند.

وی گفت: اهل بیت وقتی آمدند به شام، جریانات شام و جسارت‌ها و خباثت‌های یزید تا 4، 5 روز بیشتر طول نکشید، مردم شام عوض شدند و در شب پنجم صفر که حضرت رقیه آنطور مظلومانه در خرابه جان داد، شام را عوض کرد، تمام کارهای بنی‌امیه را از بین برد و نمی‌تواند یزید اقامت اهل بیت علیه‌االسلام در شام را تحمل کند.

آقای علم‌الهدی خاطرنشان کرد: همین مسیر را بخواهند بدون معطلی با سرعت برگردند، در 8 تا 10 روز امکان پذیر است و قاعده آن هم این است که برگردند به کربلا، بدن‌های کشته‌های عزیزشان در کربلا را گذاشتند و آمدند، آخر چه کسی آرام می‌گیرد عزیز بی سر و پاره پاره‌اش را روی زمین بگذارد و دیگر بازنگردد؟ پس اهل بیت بازگشتند اما آمدنی با حرکت پیروزمندانه بود که شام را فتح و دشمن را رسوا کرده بودند، جنایات و کفر بنی امیه را ثابت کرده بودند، اسارتشان مبارزه و جنگ بود و در این جنگ پیروز شده بودند.

خطیب نماز جمعه تهران: با حفظ شرایط موجود در مدیریت، هیچ اتفاقی رخ نخواهد داد

 حجت‌الاسلام سید محمد حسن ابوترابی فرد در خطبه‌های این هفته نماز جمعه تهران با اشاره به حماسه اربعین حسینی (ع) گفت: وجود امام حسین (ع) می‌خواهد این حقیقت را تبیین بفرمایند که امت اسلام سکوت در برابر بنی امیه و حاکمان ستمگر مانند بنی عباس را گناه بزرگی می‌داند و باید در برابر آنان ایستاد.

وی افزود: آنقدر این منکر ساده شده بود که یزید برای ابن عباس که شخصیت برجسته‌ای است و از مدافعان مدرسه امامت و ایمان آورندگان مکتب ولایت است می‌نویسد، ابن‌عباس تو بزرگ خاندان هستی و حسین (ع) را از ایستادگی در برابر حکومت من بازدار و او را ترغیب می‌کند به اینکه حضرت اباعبدالله الحسین را از این راه باز دارد.

وی تصریح کرد: مشاهده می‌کنید که با فاصله اندکی، بعد از قیام تاریخ ساز و تحول آفرین عاشورا و پس از چهار سال بعد از واقعه‌ی عاشورا، توابین با انگیزه تحقق قیام اباعبدالله خروج کردند و شعار آن‌ها تحقق سنت پیامبر بود.

آقای ابوترابی‌فرد افزود: مقاومت در فلسطین و یمن تداوم نهضت عاشورا است. لبنان تجلی حرکت عظیم عاشوراییان است. «حشدالشعبی» عراق از مدارس عاشورا الهام گرفته است.

وی با اشاره به میزبانی عراق از زائرین مراسم اربعین، گفت: میزبانی شایسته از زائران اباعبدالله الحسین ملت و دولت عراق را در جایگاهی فاخر از شکوه و عظمت قرار داده است.

وی گفت: اربعین میعادگاه دلباختگان به مکتب عاشورا و مدرسه انسان‌ساز حسینی است.

آقای ابوترابی فرد افزود: اربعین آئین فرهنگ ساز و جامعه پرداز به مثابه یک رزمایش و اردوی معنوی سیاسی و اجتماعی است که امت واحده اسلامی را در مدار شخصیت ملکوتی توحیدی اباعبدالله الحسین و مدرسه انسان‌سازی عاشورا سامان داده است.

وی افزود: اربعین نماد ابراز عشق گسترده، دوستداران عدالت و انسانیت به محبوب همه آزادی‌خواهان عالم یعنی حسین (ع) است.

وی گفت: شایسته است با پرهیز از بزرگنمایی ضعف‌ها در برگزاری این حماسه بزرگ، به رصد دقیق مشکلات پرداخت و با استفاده از تجارب به دست آمده و برنامه‌ریزی دقیق امکان استفاده بهتر از این آئین پرشکوه و با عظمت عبادی و سیاسی را فراهم آورد و راه را برای ترکیب همبستگی و پیوند امت اسلامی به ویژه دو دولت و ملت ایران و عراق هموار ساخت.

ابوترابی‌فرد در ادامه به ابلاغ سیاست‌های برنامه هفتم توسعه از سوی رهبر انقلاب اشاره کرد و گفت: در روزهای اخیر رهبر معظم انقلاب سیاست‌های کلی برنامه توسعه فرهنگی اقتصادی و اجتماعی کشور را ابلاغ فرمودند که با رویکرد مسئله محوری و نگاه به چالش‌ها و مشکلات جدی فراروی پیشرفت و توسعه کشور است.

وی افزود: تحلیل سیاست‌های کلی نظام و نقش این اسناد کلیدی و مهم بالادستی در هموار نمودن بستر سرعت پرشتاب کشور برای برون رفت از تنگناها و تحقق شاخص‌های پیشرفت و توسعه نیازمند به زمان و فرصت است.

وی گفت: در سیاست‌های کلی ابلاغی در چند حوزه بر چند اصل تاکید شده است که در حوزه اقتصادی بر پیشرفت اقتصادی توأم با عدالت و با رشد متوسط ۸ درصد در طول برنامه تاکید شده است.

آقای ابوترابی‌فرد با بیان اینکه این هدف گذاری بسیار مهم و کلیدی است، اظهار داشت: این مهم تحقق نخواهد یافت مگر اینکه ما در حوزه‌های گوناگون مدیریتی کشور با یک تحول و تغییر روبرو شویم.

وی تاکید کرد: بدون یک نگاه تحول‌آفرین، با حفظ شرایط موجود در نظام بودجه ریزی، نظام مالیاتی کشور، نظام اداری کشور، در حوزه بهره وری منابع انسانی، سرمایه فناوری، مدیریت و کل عوامل تولید، هیچ اتفاقی رخ نخواهد داد.

خطیب نماز جمعه قم: به دشمن تأکید کرده‌ایم که باید تحریم‌ها را رفع کند

حجت الاسلام و المسلمین سید محمد سعیدی در خطبه نماز جمعه ۲۵ شهریور ۱۴۰۱ قم که در مصلی قدس قم برگزار شد، با اشاره به اربعین حسینی عنوان کرد: اربعین حسینی ثابت می‌کند که امامت یک فرهنگ است و پیوندی که با امام (ع)در زمان حیاتشان داریم در بعد از حیاتشان هم ادامه دارد.

وی ادامه داد: برای شیعه، محب اهل بیت (ع) و کسانی که آنان را حجت خدا می‌دانند امام زنده و غیرزنده تفاوت ندارد چون اعتقاد دارند همانطور که در زمان حیاتشان فعال هستند و تلاش می‌کنند و برای کسانی که به آنان سلام می‌دهند جواب می‌دهند بعد از حیاتشان نیز حاجات و خواسته های مردم را برآورده می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه در زیارت اباعبدالله الحسین(ع) نکات و درس‌های فراوانی وجود دارد، اظهار کرد: زیارت اربعین از امام صادق (ع) به ما رسیده است و امام صادق (ع) در این زیارت هدف قیام کربلا را هدایت، نجات و بیداری امت اسلامی بیان می‌کند.

آقای سعیدی تصریح کرد: گاهی با سخنرانی و صحبت کار به جایی نمی‌رسد و برای بیداری جامعه و شکستن جو خفقان و مبارزه با بدعت‌ها و انحرافات باید قیام کرد و دست از جان شست.

وی بیان کرد: در زمان امام حسین (ع) جامعه به این درجه رسیده بود و امام حسین (ع) خون خود را در راه احیای دین خدا دادند تا فضای جهالت و گمراهی را بشکنند و راه بندگان خدا را روشن کنند.

وی در رابطه با مذاکرات عنوان کرد: با ارزیابی رفتار آمریکا در روند مذاکرات مشخص می‌شود آمریکا به سمت رفع تحریم‌ها نخواهد رفت به همین خاطر برای عبور و رفع مشکلات حاصل از تحریم‌ها باید شرایط را در میدان عمل به سمتی ببریم که نتیجه بخش باشد و تنها راه آن خنثی سازی تحریم‌ها است که رهبر معظم انقلاب نیز به آن تأکید دارند.

وی بیان کرد: اگرچه رفع تحریم به دست دشمن است و ما نیز به دشمن تأکید کرده‌ایم که باید تحریم‌ها را رفع کند، اما نکته مهم این است که نباید به مذاکرات دل خوش کنیم و باید با توکل به خدا، ایجاد ارتباط با کشورهای همسایه و منطقه و فرامنطقه‌ای تحریم‌ها را خنثی کنیم.

آقای سعیدی افزود: ارزیابی‌ها از دولت سیزدهم نشان می‌دهد که خنثی سازی تحریم راهبرد قرار گرفته است و سفر رئیس جمهور و وزرا به ازبکستان و حضور در اجلاس شانگهای به همین منظور است.

سعیدی در خطبه اول در رابطه با تفسیر آیه ۵۳ سوره توبه عنوان کرد: منافقین برای اینکه وجهه‌ای کسب کنند (نه برای خدا و نه برای کمک به محرومان) انفاق می‌کردند و در این آیه بیان می‌شود خداوند انفاق و هر کار به ظاهر مثبتی که منافقین انجام می‌دهند را نمی‌پذیرد چون ریشه در اعتقاد ندارد و صحیح نیست.

وی ادامه داد: وقتی منافقین نزد پیامبر (ص) آمدند و اجازه خواستند که در جنگ شرکت نکنند گفتند در عوض اینکه به جبهه نمی‌آییم هرچقدر پول بخواهید به شما می‌دهیم و خداوند می‌فرماید «قُلْ أَنْفِقُوا طَوْعًا أَوْ کَرْهًا لَنْ یُتَقَبَّلَ مِنْکُمْ»

آقای سعیدی با بیان اینکه اسلام، پیامبر اکرم (ص) و اهل بیت برای انسان سازی آمدند، اظهار کرد: مسلمان حزب الهی کسی است که تابع رهبری باشد و هرجا که فراخوان دادند حاضر شود و آنچه اسلام و رهبر خواستند را انجام دهد.

 

نظر شما