شناسهٔ خبر: 56181806 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: وزارت نیرو | لینک خبر

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای همدان در گفت و گو با پاون تشریح کرد:

ویژگی‌های ابرپروژه آبرسانی همدان/ 1000 میلیارد تومان به تکمیل طرح اختصاص یافت

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان همدان گفت: عملیات لوله‌گذاری طرح آبرسانی بلند‌مدت به همدان، پایان یافته است و با نصب شیرآلات، اتصالات و الکترو پمپ‌ها، فاز نخست این طرح بهره‌برداری می‌شود.

صاحب‌خبر -
"محمد ضروری" در گفت‌و‌گو با پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو (پاون) افزود: طرح آبرسانی بلندمدت به همدان به طول 145 کیلومتر از مصوبات سفر رهبر معظم انقلاب اسلامی در سال ۱۳۸۳ به استان همدان است که عملیات اجرایی آن از سال 1386 آغازشده است.
وی با اشاره به اینکه ۲۲ کیلومتر از این پروژه تا سال ۱۳۸۹ اجرا شد، اظهار داشت: از سال ۱۳۸۹ تاکنون این پروژه توسط قرارگاه خاتم‌الانبیا(ص) اجرایی شده است.
ضروری خاطرنشان کرد: خط انتقال این طرح دارای سه ایستگاه پمپاژ با ارتفاع ۵۷۶  متر، 150 هزار مترمکعب مخزن تعادلی و 140 کیلومتر لوله فولادی با اقطار یک هزار و ۶۰۰ میلی‌متر، آب را به همدان منتقل می‌کند.
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان همدان گفت: این طرح یک تصفیه‌خانه پیشرفته با ظرفیت سه هزار و ۷۰۰ لیتر در ثانیه دارد که پیش‌بینی می‌شود بر اساس زمان‌بندی مقرر شده بهره‌برداری شود.
وی افزود: با توجه به آماده نشدن تصفیه‌خانه این طرح، یک خط گذرگاه(بای پس) به طول ۱۶ کیلومتر تصویب، طراحی و اجرا شد که آب سد تالوار را به مخزن سد آبشینه و پس از آن به تصفیه‌خانه شهید بهشتی می‌رساند.
ضروری اظهار داشت: به تعبیر وزیر نیرو این یک اَبَر پروژه است که سال‌های سال بلاتکلیف مانده بود که با روی کار آمدن دولت سیزدهم و پیگیری‌های استاندار همدان عملیات اجرایی آن شتاب گرفت و در طول چهار تا پنج ماه گذشته پیشرفت بسیار خوبی داشته است.
وی ادامه داد: اکنون کل مسیر خط انتقال این طرح به طول ۱۴۵ کیلومتر لوله‌گذاری شده، عملیات ساخت سه مخزن آن تکمیل شده و برق‌رسانی آن به طول ۷۰ کیلومتر با خط ۶۳ کیلوولت در حال اجرا است.
 مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان همدان گفت: با بهره‌برداری از فاز نخست این طرح، ۶۰۰ لیتر آب در ثانیه آب وارد شبکه آبرسانی همدان شده و پیش‌بینی می‌شود به زودی به بهره‌برداری برسد.