شناسهٔ خبر: 56176529 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه تعادل | لینک خبر

رویداد

رییس اداره نظارت بر بازار بورس‌های کالایی سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به اینکه روز ۲۲ شهریور ماه ۱۴۰۱، ۳۹ دستگاه شاهین با قیمت پایه در بورس کالا معامله شد گفت:

صاحب‌خبر -

امکان خرید خودروی شاهین برای حقوقی‌ها فراهم است

رییس اداره نظارت بر بازار بورس‌های کالایی سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به اینکه روز ۲۲ شهریور ماه ۱۴۰۱، ۳۹ دستگاه شاهین با قیمت پایه در بورس کالا معامله شد گفت: ۱۰۰ دستگاه خودروی شاهین گروه خودروسازی سایپا با قیمت پایه ۳۰۴ میلیون تومان برای تحویل ۲۳ مهر ۱۴۰۱ در بورس کالای ایران عرضه شد که مجموع تقاضای وارد شده ۴۳ تقاضا بود و در نهایت ۳۹ دستگاه با همان قیمت پایه مورد معامله قرار گرفت. علیرضا صادقی در این باره افزود: براساس اطلاعیه عرضه که در سایت بورس کالا منتشر شده است، خریداران علاوه بر قیمت پایه، ملزم به واریز ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده، یک درصد مالیات نقل و انتقال، ۲ درصد مالیات شماره‌گذاری برچسب انرژی (برمبنای قیمت نهایی) و همچنین مبلغ ۴۲ میلیون و ۳۴ هزار و ۴۶۵ ریال بابت بیمه شخص ثالث و خدمات مرتبط با شماره‌گذاری و پلاک به ازای هر خودرو هستند. وی در ادامه و در پاسخ به این پرسش که چرا در این عرضه تمام ۱۰۰ دستگاه خودرو به فروش نرفت، عنوان کرد: با توجه به میزان تقاضا و اینکه اختلاف قیمت کارخانه با بازار آزاد این خودرو چشمگیر نبوده و به نوعی، مصرف‌کنندگان واقعی اقدام به خرید این خودرو کردند این عرضه منجر به فروش تمام محصول نشد. رییس اداره نظارت بر بازار بورس‌های کالایی سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به اینکه پیش پرداخت در معاملات خودروی شاهین به ۱۰ درصد کاهش پیدا کرده، خاطرنشان کرد: پیش پرداخت خودروهای قبلی که عرضه شده بود ۳۰ درصد بود اما برای عرضه خودرو شاهین ۱۰ درصد پیش پرداخت در نظر گرفته شده است. وی اضافه کرد: همچنین محدودیت کد ملی برای افراد در عرضه خودروی شاهین وجود نداشت و افرادی که در عرضه‌های قبلی موفق به خرید شده بودند در این عرضه هم می‌توانستند اقدام به خرید کنند و طبق اطلاعیه شرکت بورس کالا که به کارگزاران اعلام شده بود، اگر مازاد عرضه وجود داشته باشد، اشخاص حقوقی هم می‌توانند از مازاد عرضه، خودروی شاهین را خریداری کنند. صادقی درباره تاریخ دقیق عرضه‌های بعدی اظهار داشت: هنوز به‌طور مشخص تاریخ عرضه‌های بعدی اعلام نشده اما تاکنون ۱۵ خودروی مختلف در بورس کالا پذیرش به عمل آمده و هر زمان عرضه‌کننده درخواست عرضه را ارایه کند، بورس کالای ایران آمادگی انتشار اطلاعیه عرضه و انجام معاملات را خواهد داشت.

اقدام نهاد ناظر در راستای

ارتقا ارزش بازار

شرکت‌های هلدینگ و مادر

طبق اعلامیه مدیریت نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس، حداکثر ۲۰ درصد از سودحاصل از فروش سهام پرتفوی در شرکت‌های هلدینگ و مادر، قابل تقسیم است و مابقی بایستی به حساب اندوخته منتقل و افزایش سرمایه دهند. علیرضا توکلی کاشی معاون توسعه کانون نهادهای سرمایه‌گذاری ایران در این خصوص بیان کرد: تا قبل از ابلاغ مصوبه سازمان بورس در مورد انتقال ۸۰ درصد از سود فروش پرتفوی سهام نیز برخی شرکت‌های بزرگ سرمایه‌گذاری در اساسنامه خود مشابه چنین‌بندی را قید کرده بودند و سود حاصل از رشد سهام را از شرکت خارج نمی‌کردند. وی اضافه کرد: تاثیر اجرای این مصوبه روی بازار سرمایه در بلندمدت نمایان خواهد شد و بعید است که در کوتاه‌مدت اجرای این مصوبه روی بازار سرمایه اثرگذار باشد، اما به‌طور کلی موافق اتخاذ چنین تصمیمی هستم؛ چرا که با اجرایی شدن این مصوبه و انتقال ۸۰ درصد از سود حاصل از فروش سهام پرتفوی شرکت‌های هلدینگ و مادر به حساب اندوخته و افزایش سرمایه از این محل، سود از شرکت‌ها خارج نخواهد شد. ضمن اینکه از منظر سهامداری نیز مشکلی برای سهامداران هلدینگ‌ها و شرکت‌های مادر ایجاد نخواهد شد؛ زیرا با انتقال این سود به حساب اندوخته و افزایش سرمایه از این محل، NAV شرکت‌ها تغییر نخواهد کرد و در نهایت سهامداران به جای دریافت سود تقسیمی، امکان دریافت سهام جایزه را خواهند داشت. کارشناس بازار سرمایه ضمن تاکید بر مثبت بودن اجرای این مصوبه، اظهار کرد: در نظر داشته باشید که ارزش‌گذاری سهام شرکت‌های سرمایه‌گذاری و هلدینگ‌ها بر مبنای ارزش NAV صورت می‌گیرد و معمولا میزان سود تقسیمی، مبنای مناسبی برای ارزش‌گذاری سهام این شرکت‌ها نیست. الزام سازمان بورس و اوراق بهادار به عدم تقسیم ۸۰ درصد از سود ناشی از فروش سهام پرتفوی، بیشتر در راستای محافظت از ارزش بازار سهام شرکت‌های مادر و هلدینگ‌ها است و حفظ این سود در داخل شرکت‌ها، آثار مثبتی هم برای هلدینگ‌ها به همراه خواهد داشت.

فروش 39 شاهین در بورس کالا

کالاخبر| در عرضه امروز گروه خودرویی سایپا در بورس کالا، ۳۹ دستگاه خودروی شاهین با قیمت پایه ۳۰۴ میلیون تومان معامله شد. تحویل خودروی شاهین، ۲۳ مهر ۱۴۰۱ اعلام شده است. ۳۹ دستگاه شاهین با قیمت پایه در بورس کالا معامله شد. بدین‌ترتیب، ۱۰۰ دستگاه خودروی شاهین گروه سایپا (با قابلیت افزایش عرضه به میزان ۱۰۰ دستگاه) با قیمت پایه ۳۰۴ میلیون تومان برای تحویل ۲۳ مهر ۱۴۰۱ در بورس کالای ایران عرضه شد که ۳۹ دستگاه مورد معامله قرار گرفت. براساس اطلاعیه عرضه، خریداران ملزم به واریز ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده و یک درصد مالیات نقل و انتقال و ۲ درصد مالیات شماره‌گذاری برچسب انرژی (برمبنای قیمت نهایی) و همچنین مبلغ ۴۲ میلیون و ۳۴ هزار و ۴۶۵ ریال به ازای هر خودرو (شامل بیمه شخص ثالث به مبلغ ۳۸ میلیون و ۱۳۷ هزار و ۴۶۵ ریال و خدمات مرتبط با شماره‌گذاری و پلاک به مبلغ ۳ میلیون و ۸۹۷ هزار ریال) هستند. در این اطلاعیه همچنین اشاره شده انتخاب نمایندگی و امکان تعیین  رنگ خودرو (سفید یا مشکی) بدون هزینه در مرحله تکمیل وجه برای مشتری فراهم شده است.

 

نظر شما