حبیب غزنوی اظهارداشت: از ابتدای امسال تاکنون ۳۸۶ مورد ابتلای قطعی به بیماری مالاریا در محدوده دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گزارش شده است.
وی بیان کرد: کل موارد مثبت گزارش شده بیماری مالاریا در سال گذشته ۱۲۳ مورد بوده، اما افزایش موارد این بیماری در سالجاری متاثر از بارندگیهای اخیر در سیستان و بلوچستان و آنسوی مرزهاست که قابل پیشبینی بود و هماینک شرایط لازم برای انتقال بیش از پیش بیماری مهیاست.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت:این بیماری تحت تاثیر تبادلات جمعیتی در کشورها و تغییرات اقلیمی و بارندگیها در کشور پاکستان و افغانستان و همچنین ورود شهروندان پاکستانی از طریق مبادی رسمی و غیر رسمی بوده است.
وی با بیان اینکه سیستان و بلوچستان یکی از استانهای مالاریا خیز کشور است افزود: بیماران در صورت داشتن علائمی مانند تب حتما به مراکز خدمات جامع سلامت برای انجام آزمایشات مراجعه کنند.
غزنوی اظهارداشت: هماینک در مراکز خدمات جامع سلامت در سیستان و بلوچستان کیتهای تشخیص سریع بیماری مالاریا وجود دارد.
وی با اشاره به راههای جلوگیری از انتقال مالاریا تصریح کرد: یکی از راههای مهم مبارزه با مالاریا بیماریابی است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان گفت: این دانشگاه این آمادگی را دارد تا در صورت اعلام نیاز کشور دوست و برادر پاکستان، اقدامات پیشگیری و بیماریابی مشابه را در آن سوی مرز نیز انجام دهد.
مالاریا مهمترین بیماری انگلی و یکی از مسائل مهم بهداشتی تعدادی از کشورها بویژه کشورهای گرمسیری دنیاست. بیماری مالاریا با نامهای دیگری، چون پالودیسم، تب و لرز، تب نوبه و تب متناوب نیز نامیده میشود.
این بیماری به صورت عفونت حاد در بیشتر موارد وخیم و گاهی طولانی و با ویژگیهای تب متناوب و لرز، کم خونی و بزرگی طحال و گاه با ویژگیهای ساده یا کشنده دیگر خودنمایی میکند.
اهمیت این بیماری به خاطر شیوع زیاد و مرگ و میر قابل توجه است. انگل مالاریا توسط یک تیره از پشه به نام آنوفل به انسان منتقل میشود که این تیره شامل چندین گونه است.
کلمه مالاریا یک کلمه ایتالیایی و به معنای هوای بد (Mal-Aria) است و منظور از آن تعریف بیماری با ویژگیهای تب متناوب است که ایتالیاییها در گذشته وجود آن را ناشی از هوای بد و مناطق باتلاقی میدانستند. همواره با گرم شدن زمین، شیوع این بیماری افزایش مییابد.
نظر شما