شناسهٔ خبر: 56137599 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: قدس آنلاین | لینک خبر

رئیس سازمان هواپیمایی کشوری خبر داد:

بلیت پروازهای برگشت زائران اربعین با نرخ ۳ میلیون تومان

با وجود افزایش تقاضای پروازهای برگشت از عراق، بلیت بازگشت، با نرخ مصوب فروخته می‌شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش قدس آنلاین، با ازدحام زائران اربعین در مرزها برای ورود به عراق و کندی عبور و مرور و تقاضا برای پروازهای برگشت از عراق به‌شدت افزایش یافته است. پیش از این پروازهای یک سر خالی پیش‌بینی می‌شد اما در حال حاضر پروازهای اربعین در برگشت نیز خالی نیست.

محمدمحمدی‌بخش، رئیس سازمان هواپیمایی کشوری گفت: برای جلوگیری از زیان ایرلاین‌ها تصمیم بر این بود که بلیت پروازهای رفت و برگشت با نرخ مصوب ۶میلیون تومان باشد؛ اما اکنون که تقاضا برای بازگشت از عراق با حمل و نقل هوایی افزایش دارد، بلیت‌های برگشت(یک سر) نیز با همان نرخ مصوب و به قیمت ۳ میلیون تومان فروخته می‌شود.

محمدی‌بخش افزود: در اوایل شروع سفرهای اربعین روزانه ۳۰ پرواز رفت و برگشت به عراق انجام می‌شد اما اکنون روزانه ۵۰ پرواز داریم که ظرفیت افزایش آن تا ۲۰۰ پرواز وجود دارد، البته فرودگاه بغداد و نجف باید گنجایش افزایش تعداد پروازها را ایجاد کنند.

تمدید یک هفته‌ای پروازهای اربعین

کمبود ناوگان عمومی جاده‌ای مهم‌ترین دلیل افزایش تقاضای پروازهای اربعین نسبت به سال‌های قبل است. با توجه به هزینه کمتر سفر زمینی، تخمین زده می‌شد که حدود ۱۰۰ هزار نفر برای پروازهای اربعین متقاضی باشند؛ اما اکنون تقاضا در این بخش رو به بالا است.

برای پاسخگویی به افزایش تقاضا در بخش هوایی در سفرهای اربعین، رئیس سازمان هواپیمایی کشوری از توافق با عراق برای رفع محدودیت تعداد پروازها به نجف و بغداد تا پایان ماه صفر خبر داد و گفت: سفرهای اربعین تا آخر ماه صفر ادامه دارد و به این ترتیب یک هفته به زمان پروازهای اربعین افزوده شده و مسافران نگرانی از بابت بازگشت از عراق نداشته باشند.

محمدی‌بخش درخصوص مذاکرات اخیر با عراق برای تسهیل و افزایش پروازها بین دو کشور افزود: توافق همیشگی ایران و عراق ۱۲۰ پرواز هفتگی بود. به دلیل ایام اربعین این عدد در ابتدا به ۲۵۰ پرواز و سپس ۷۵۰ و مجدداً به هزار پرواز افزایش یافت.

رئیس سازمان هواپیمایی گفت: با این حال تقاضای سفر به عراق از مبدأ ایران بیش از هزار پرواز است و طی جلسات مستمر با مسئولان سازمان هواپیمایی عراق و همینطور فرودگاه نجف و بغداد مقرر شد تا پایان ماه صفر محدودیتی برای سیکل و تعداد پرواز نداشته باشیم.

به گفته محمدی‌بخش تنها عامل محدودکننده ظرفیت فرودگاه نجف است که قرار شد بدون محدودیت تا حداکثر ظرفیت فرودگاه نجف و بغداد از پروازهای ایرانی پذیرایی شود. عراق تسهیلات لازم را برای پروازهای ایرانی قرار خواهد داد و در عین حال تجهیزات فرودگاهی از ایران در اختیار فرودگاه نجف قرار دادیم.

وی با اشاره به بازدید اخیر خود از فرودگاه نجف و بغداد افزود: در پروازهای بازگشت ظرفیت کاملی را در اختیار زائران قرار دادیم؛ اما پیش‌بینی افزایش استفاده از ناوگان هوایی را به دلیل بسته بودن مرزهای زمینی داریم. مردم حتماً قبل از عزیمت به سمت فرودگاه نجف و بغداد بلیت تهیه کنند و از ظرفیت خالی پرواز مطمئن باشند. مسئولان فرودگاهی نجف و بغداد به هیچ وجه به زائران بدون بلیت اجازه ورود به داخل فرودگاه را نمی‌دهند.

محمدی‌بخش خاطرنشان کرد: برای بازگشت زائران از تمام ظرفیت خالی استفاده می‌کنیم، فقط به زوار توصیه می‌کنیم مدیریت زمان بازگشت را تنظیم کنند؛ چرا که اولویت با زائرانی است که بلیت بازگشت را پیش‌تر خریداری کرده‌اند.

محمدی‌بخش گفت: تقاضای بلیت پروازهای بازگشت تا یکی دو روز آینده بسیار افزایش می‌یابد و توصیه ما به زائران این است که بازگشت خود را به روز اربعین یا بعد از آن موکول نکنند و سفر خود را کوتاه کنند تا بتوانند بموقع به کشور برگردند.

معافیت پروازهای اربعین از پرداخت هزینه خدمات فرودگاهی

با توجه به مشکلات خروج زائران از مرزها و ازدحام جمعیت، استفاده از ظرفیت هوایی برای بازگشت زائران در دستور کار قرار گرفته است. با توجه به اینکه برخی ایرلاین‌ها برنامه پروازی برای اربعین ندارند برای تشویق این ایرلاین‌ها به انجام پروازهای اربعین، طبق دستور وزیر راه و شهرسازی تمامی شرکت‌های هواپیمایی داخلی مشارکت‌کننده در پروازهای اربعین از پرداخت هزینه خدمات فرودگاهی به شرکت فرودگاه‌ها و شهر فرودگاهی امام خمینی(ره) معاف شدند. این تصمیم همچنین به دلیل تقدیر از شرکت‌های هواپیمایی داخلی که نسبت به فروش بلیت اربعین با نرخ مصوب (۶ میلیون تومان) در بازه زمانی اعلام شده(۱۵ تا ۳۰ شهریور) اهتمام ویژه داشتند، گرفته شده است.

۲.۷ میلیون زائر در راه بازگشت

مهدی مخبر، معاون مرکز مدیریت راه‌های سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای نیز گفت: در حال حاضر سفرهای ورودی در مرزهای زمینی بیشتر از سفر خروجی است. تاکنون ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر زائر وارد عراق شده‌اند و ۳۰۰ هزار نفر به کشور برگشته‌اند. با توجه به بسته شدن مرزها و کاهش مراجعه برای خروج، پیش‌بینی ما این است ۳ میلیون زائر اربعین داشته باشیم و با توجه به بازگشت ۳۰۰ هزار نفر، ۲,۷ میلیون نفر در روزهای آینده ‌ بازمی‌گردند.

وی افزود: از امشب بازگشت زائران اوج می‌گیرد و برای مرزهای ششگانه تعداد ورود زائران مانند خروج آنها متفاوت است و بیشترین تردد با حدود ۵۰ درصد از مرز مهران، ۳۰ درصد از مرز چذابه و شلمچه، ۱۰ درصد مرز خسروی و مرزهای باشماق و تمرچین نیز ۳ درصد تردد زائران را ثبت کرده‌اند.

مخبر گفت: به زائران توصیه می‌کنیم برنامه بازگشت را از مرزهایی انجام دهند که تردد در آنها کمتر است. ما سامانه پیامکی ۲۰۰۰۱۴۱ را فعال کرده‌ایم که زائران می‌توانند پیش از بازگشت، مرز ورودی را به این سامانه پیامک کنند تا برای ورود مشکلی نداشته باشند.

مخبر گفت: در حال حاضر ورود و خروج در مرزها به تعادل رسیده است اما در روزهای آینده، ورودی به مرزهای ششگانه افزایش می‌یابد. به همین دلیل اتوبوس‌ها برای انتقال زائران به داخل کشور در مرزها مستقر شده‌اند اما با توجه به کمبود ناوگان، تعداد کمی از اتوبوس‌های متعلق به ارگان‌های دیگر برای انتقال زائران به مرزها وارد خاک عراق شده‌اند.

افزایش تعداد ناوگان عمومی جاده‌ای برای بازگشت مسافران

برای جلوگیری از تکرار مشکلات سفر رفت، هشتمین جلسه ستاد اربعین وزارت راه و شهرسازی به ریاست وزیر راه و شهرسازی و با حضور معاونان وزیر و سایر مدیران وزارت راه و شهرسازی، به منظور اتخاذ تصمیمات برای تسهیل جابه‌جایی مسافران اربعین باتوجه به ازدحام ورود زائرین به مرزها و ترافیک سنگین وسایل نقلیه در محورهای مواصلاتی به پایانه‌های مرزی در محل این وزارتخانه برگزار شد.

در این جلسه، تصمیماتی برای تأمین ناوگان حمل ‌و نقل مورد نیاز برای بازگشت مسافران به کشور اتخاذ شد. با توجه به آمار ارائه شده، از روز هفتم شهریور تا روز هجدهم شهریور ماه ۱۴۰۱، بیش از ۲میلیون زائر به عراق سفر کردند و بیش از ۳۰۰ هزار زائر نیز تا این تاریخ به کشور بازگشته‌اند.

در این بازه زمانی، بیش از ۳۱ هزار سرویس ناوگان عمومی جاده‌ای شامل اتوبوس، ‌مینی‌بوس و سواری نسبت به حمل و نقل زائران اربعین اقدام کرده‌اند که بیشترین اعزام زائران از استان‌های تهران، اصفهان و خراسان رضوی بوده است. در این جلسه بر ضرورت افزایش تعداد ناوگان عمومی جاده‌ای برای بازگشت مسافران اربعین حسینی و ایجاد آمادگی کامل ناوگان حمل و نقل کشور بر بازگشت هرچه سریع‌تر زائران به کشور به دلیل محدودیت‌های زیرساختی عراق تأکید و تمهیداتی لازم به منظور رفاه حال زائرین در پایانه‌های مرزی، ایستگاه‌های راه‌آهن و فرودگاه‌های کشور، در نظر گرفته شد.

منبع: ایران

نظر شما