به گزارش ایسنا، علی رغم کم شدن انتظارها از به نتیجه رسیدن مذاکرات دراین مقطع، همچنان تحلیل ها از تحولات مرتبط با برجام و مذاکرات میان ایران و آمریکا از جلمه اخبار مورد توجه مخاطبان است.
در همین ارتباطحسن بهشتیپور کارشناس مسایل بینالملل معتقد است که توافق در وین، معطل آمریکاست و می گوید که اگر آمریکا منافعش اقتضا کند که با ایران توافق کند، منتظر نتیجه انتخابات کنگره یا پارلمان اسراییل نمیشود، اگر هم منافعش اقتضا نکند چه بایدن شکست بخورد چه پیروز شود، توافق نمیکند.
به اعتقاد یک کارشناس دیگر مسائل بینالملل اما، مذاکرات هستهای در یک برزخ محتوایی و بحران تصمیم گیری قرار گرفته است.
مهدی مطهرنیا معتقد است که مذاکرات جمهوری اسلامی ایران و دولت فدرال ایالات متحده آمریکا همواره با فراز و نشیب فراوانی رو به رو بوده است؛ باید بپذیریم در وضعیت کنونی با توجه آنچه در تهران و واشنگتن می گذرد دستیابی به یک توافق دور، اما نزدیک است.
ادعای تروئیکای اروپا در بیانیه اخیرشان مبنی بر اینکه مواضع و خواستههای ایران در مذاکرات وین، چشمانداز احیای توافق هستهای را به خطر میاندازد، واکنش رئیس سابق کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی را در پی داشت.
علاءالدین بروجردی با تاکید بر اینکه ایرادات مطرح شده از سوی تروئیکا به هیچ وجه قابل پذیرش نیست، گفت: این واقعیت مهم را باید پذیرفت که اروپا در تصمیم گیریهای خود فاقد استقلال است و به شدت تحت تاثیر نظرات آمریکا از یک طرف و رژیم صهیونیستی از سوی دیگر است.
همچنین ابوالفضل ظهروند دیپلمات کشورمان در پاسخ به این سوال که چرا اروپاییها موضع خود را در برابر پاسخ ایران به طرح اتحادیه اروپا تغییر دادهاند و در حالی که پیش از این میگفتند جواب ایران سازنده است، گقت: تروئیکای اروپایی مجموعهای سرسپردهاند و از ابتدا با آمریکا بسته بودند، ما باید این اطمینان را داشته باشیم که اروپاییها از طرحی که مورد پذیرش آمریکا قرار نگیرد حمایت نمیکنند؛ چرا که آنها سربازان پیاده واشنگتن هستند.
در انتقاد به همین بیانیه میخائیل اولیانوف نماینده روسیه در مذاکرات وین در توییتی نوشت: (این اقدام سه کشور اروپایی) واقعا خیلی بی موقع بود. درست در زمان حساس مذاکرات وین و در آستانه نشست شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی.
از طرف دیگر نخستوزیر رژیم صهیونیستی از تروئیکای اروپا به دلیل صدور بیانیهای در رابطه با مذاکرات احیای برجام و اتخاذ موضعی قوی در این زمینه قدردانی کرد.
یائیر لاپید همچنین با اشاره به تلاش های این رژیم برای ممانعت از احیای برجام گفت که تل آویو اطلاعات جدیدی درخصوص فعالیتهای هسته ای ایران در تعدادی از سایت ها به کشورهای اروپایی داده است.
با توجه به اینکه رئیس جمهور ایران قرار است برای شرکت در نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل به نیویورک سفر کند، مایک پمپئو وزیر امورخارجه پیشین آمریکا که همواره مواضعی به شدت ضد ایرانی داشته است با انتشار پیامی در حساب کاربری خود در توئیتر ادعاهایی واهی علیه کشورمان مطرح کرد و از رئیس جمهور کشورش خواست تا از صدور روادید برای ابراهیم رئیسی به منظور سفر به نیویورک خودداری کند.
توصیه های مقتدی صدر به طرفداران خود، برای مشارکت در راهپیمایی اربعین هم از دیگر اخبار پربازدید امروز بود.
رهبر جریان صدر عراق در بیانیهای طرفداران خود را به مشارکت در راهپیمایی اربعین و رفتن به سمت کربلا دعوت و اعلام کرد که تعرض و توهین فیزیکی و یا زبانی و یا به هر شکل دیگر به زائران غیر عراقی به ویژه برادران ایرانی امری ناپسند، ممنوع و بلکه حرام و در تضاد با عرف است.
دیگر اخبار مرتبط را می توانید در لینک های زیر بخوانید.
کمیسیون امور داخلی از جنبه نظارتی ابعاد برگزاری مراسم اربعین را دنبال میکند
وضعیت مرزها مطلوب است/ مانع خروج هیچ زائری نشدیم
امکانات و زیرساختها پاسخگوی حجم بالای زائران نیست
تاکید نماینده قصرشیرین بر توجه زائران به توصیه های ستاد مرکزی اربعین
نگرانی از کمبود وسایل نقلیه برای بازگشت زائران وجود دارد/ زائران زودتر از عراق بازگردند
***
کشته شدن تعدادی از هموطنانمان در حادثه قطار در کرواسی از دیگر اخبار پرمخاطب امروز بود.
بنابر اطلاعیه سفارت کشورمان در کرواسی در این باره، دست کم سه نفر کشته و ۱۱ نفر دیگر زخمی شدند که بنا بر اطلاعات دریافتی از منابع محلی تا کنون، پنج نفر از مصدومین این حادثه، از هموطنان ایرانی بوده اند.
این روزها شایعهای در شبکههای اجتماعی و برخی رسانهها در حال دست به دست شدن است. شایعهای که از انتصاب علی لاریجانی به عنوان رئیس هیأت عالی حل اختلاف و تنظیم روابط قوا خبر میدهد.
گزارش ایسنا در این باره با عنوان "صفر تا ۱۰۰ هیأت عالی حل اختلاف قوا" هم از خبرهای پربازدید بامداد امروز بود.
انتهای پیام
نظر شما