شناسهٔ خبر: 56114702 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

سه کشور اروپایی گام در مسیر رژیم صهیونیستی گذاشته‌اند

سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به بیانیه غیرسازنده سه کشور اروپایی گفت: سه کشور با این بیانیه نسنجیده، گام در مسیر رژیم صهیونیستی مبنی بر شکست مذاکرات گذاشته‌اند و در صورت تداوم چنین رویکردی، باید مسؤولیت نتایج آن را نیز بپذیرند.

صاحب‌خبر -

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما ، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در واکنش به بیانیه غیرسازنده و خلاف حسن نیت سه کشور اروپایی در مورد مذاکرات رفع تحریم، گفت: سه کشور اروپایی فرانسه، انگلیس و آلمان در اقدامی انحرافی و به دور از رویکرد نتیجه‌بخش در مذاکرات، اقدام به صدور چنین بیانیه‌ای می‌کنند.

سه کشور اروپایی عضو برجام شامل فرانسه، انگلیس و آلمان با شانه خالی کردن از مسئولیت خود در قبال مذاکرات هسته‌ای و با تکرار ادعا‌ها نسبت به مواضع منطقی و معقولانه اخیر ایران - به گفته مقامات ارشد اتحادیه اروپا-، هم اکنون واکنشی دوگانه از خود بروز داده اند. (بیشتر بدانید)

ناصر کنعانی گفت: باعث تعجب و تأسف است که در شرایطی که تعاملات دیپلماتیک و تبادل پیام میان طرف‌های مذاکره و هماهنگ‌کننده گفتگو‌ها برای نهایی کردن مذاکرات جریان دارد، سه کشور اروپایی در اقدامی انحرافی و به دور از رویکرد نتیجه‌بخش در مذاکرات، اقدام به صدور چنین بیانیه‌ای می‌کنند.

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان با اشاره به حسن نیت و اراده جدی جمهوری اسلامی ایران برای نهایی کردن توافق رفع تحریم و با یادآوری این موضوع که پیشرفت مذاکرات در بسیاری از مقاطع از جمله مقطع اخیر، نتیجه ابتکارات و ایده‌های جمهوری اسلامی ایران بوده است، به طرف‌های اروپایی درباره تأثیرپذیری از فضاسازی طرف‌های ثالثی که از ابتدا مخالف روند مذاکرات بوده و اکنون نیز با همه توان به دنبال به شکست کشاندن مذاکرات هستند، هشدار داد.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی افزود: باعث تاسف است که سه کشور اروپایی با این بیانیه نسنجیده، گام در مسیر رژیم صهیونیستی مبنی بر شکست مذاکرات گذاشته اند و بدیهی است در صورت تداوم چنین رویکردی، باید مسؤلیت نتایج آن را نیز بپذیرند.

ناصر کنعانی با یادآوری انفعال طرف‌های اروپایی در ماه‌های اخیر و همچنین اقدام نابجا و سیاسی این کشور‌ها در پایه‌گذاری قطعنامه در شورای حکام آژانس، گفت: به سه کشور اروپایی توصیه می‌شود به جای ورود به فاز تخریب روند دیپلماتیک، برای ارائه راه‌حل جهت پایان دادن به اختلاف نظر‌های معدود باقی‌مانده نقش فعال‌تری ایفا نمایند.

سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به سابقه همکاری و تعامل سازنده جمهوری اسلامی به عنوان یک عضو مسئولیت‌پذیر معاهده منع اشاعه با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، بار دیگر بر لزوم اجتناب از سیاسی‌کاری و طرح اتهامات بی‌پایه علیه کشورمان تأکید نموده و گفت: مایه تأسف است که کشور‌های اروپایی از یکسو به حمایت تمام قد از رژیمی می‌پردازند که صد‌ها کلاهک اتمی در اختیار داشته و به هیچ‌یک از ساز و کار‌های منع اشاعه بین‌المللی پایبند نیست و از سوی دیگر علیه برنامه هسته‌ای کاملا صلح‌آمیز جمهوری اسلامی ایران که در معرض گسترده‌ترین بازرسی‌ها قرار داشته، به فضاسازی می‌پردازند.

سخنگوی وزارت امور خارجه با توصیه اروپایی‌ها به جبران عدم عمل به تعهدات متعدد خود در قبال ملت ایران، آن‌ها را از به‌کارگیری زبان تهدید برحذر داشت و تصریح کرد: شکست حداکثری آمریکا در کارزار فشار حداکثری باید درس عبرتی برای همه طرف‌هایی باشد که ناآگاهانه تصور می‌کنند تهدید و تحریم می‌تواند ملت ایران را از پیگیری حداکثری حقوق و تامین منافع خود بازدارند.

کنعانی در پایان تصریح کرد: ایران همچنان برای نهایی کردن توافق، اراده و آمادگی داشته و بر این اعتقاد است که در صورت وجود اراده لازم و پرهیز از اثرپذیری از فشار‌های خارجی، امکان دستیابی سریع به توافق وجود دارد.

این درحالی است که جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اخیرا در یک کنفرانس خبری در دانشگاهی در شهر سانتاندر اسپانیا اعلام کرده بود: پیشنهادی از سوی من به عنوان هماهنگ کننده مذاکرات مطرح و سپس پاسخی از ایران ارائه شد که از نظر من معقول بود. این پاسخ به آمریکا منتقل شد. (بیشتر بدانیم)

اتحادیه اروپا ۲۶ ژوئیه - ۱۳ تیر ۱۴۰۱ - طرحی را برای رسیدن به سازش ارائه کرد و طرف‌های حاضر در مذاکرات را به پذیرش آن دعوت کرد تا از آنچه آنرا یک "بحران خطرناک" خواند، جلوگیری شود که به جدیدترین پیشنهاد اتحادیه اروپا برای توافق هسته‌ای به روز شده با تهران پس از برگزاری ۱۶ ماه مذاکرات غیرمستقیم بین ایران و آمریکا ارائه شد.

ازسرگیری دور جدید مذاکرات لغو تحریم‌ها در وین اتریش پس از اقدام جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به ارائه بسته پیشنهادی به ایران و آمریکا به عنوان طرف‌های مذاکره بود. بورل هدف خود از این پیشنهاد را که در مقاله‌ای در روزنامه انگلیسی فایننشال‌تایمز آنرا ارائه کرد تلاشی جهت احیای برجام دانست. (جزئیات بیشتر)

از آنجا که جمهوری اسلامی ایران رفع تحریم‌ها و انتفاع اقتصادی ملت ایران از احیای برجام را از اهداف اساسی و اولویت‌های جمهوری اسلامی ایران برشمرد و با توجه به ایجاد فضای خوشبینی در عرصه بین المللی درخصوص احیای مذاکرات لغو تحریم‌ها، شاهد تکاپوی رژیم صهیونیستی و همزمان مخالفت برخی مقامات آمریکا با این روند بوده که پس از آن یکسری سنگ اندازی‌ها با اتخاذ مواضعی متناقض، رویکرد‌ها به سمت دیگری کشیده شد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا که پیشتر پاسخ ایران به طرح اتحادیه اروپا درباره توافق هسته‌ای را منطقی توصیف کرده بود، روز دوشنبه ۱۴ شهریور به خبرنگاران در بروکسل گفت: اگر هدف حصول سریع توافق است، پاسخ ایران کمکی نخواهد کرد. (بیشتر بدانید)

در اینجا بود که آژانس بین المللی انرژی اتمی در گزارش سه ماهه خود باردیگر شتابزده و غیرمتوازن عمل و ادعا کرد ایران به نقض محدودیت‌های مهم در زمینه فعالیت‌های هسته اش که در توافق سال ۲۰۱۵ اعمال شده بود ادامه می‌دهد.(جزئیات بیشتر)

در پاسخ محسن نذیری نماینده دائم کشورمان نزد سازمان‌های بین المللی در وین در پی انتشار گزارش رافائل گروسی مدیرکل آژانس با تاکید بر اینکه رویکرد ایران همکاری با آژانس اتمی است، گفت: در گزارش جدید که در حقیقت بروزرسانی آژانس در مورد موضوعات باقی مانده پادمانی است، مدیرکل اعلام داشته که موضوعات باقی مانده هنوز بسته نشده‌اند. (آنچه باید بدانید)

اما آنچه باعث بروز برخی اختلافات شده و از آن بعنوان آخرین تقاضای ایران در مذاکرات هسته‌ای با موضوع احیای برجام و از دلایل ایجاد بن‌بست در این مذاکرات محسوب می‌شود چیست؟

دراین خصوص گفتنی است فرانسه، انگلیس و آلمان روز شنبه در بیانیه مشترک خود، به آنچه درخواست ایران برای توقف تحقیقات آژانس در مورد آثار اورانیوم غنی شده ای که ادعا شده در سه محل در ایران پیدا شده است، اعتراض کردند.

طبق برخی ادعا‌ها، موضوع مورد اختلاف، تحقیقات آژانس درباره گمانه زنی‌ها و سندهای بدون ادله از کشف آثار اورانیوم غنی شده در سه مکان اعلام نشده در ایران است. اعلام شده که ایران خواهان توقف کامل این تحقیقات است که گروسی با آن مخالفت کرد.