شناسهٔ خبر: 56091478 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

دیدار مذاکره‌کننده ارشد آمریکا با لابی‌های صهیونیستی مخالف برجام

مذاکره‌کننده ارشد آمریکا در گفت‌وگوهای رفع تحریم‌های وین با سران شماری از لابی‌های صهیونیستی مخالف برجام دیدار و گفت‌وگو کرده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «رابرت مالی»، مذاکره‌کننده ارشد آمریکا در مذاکرات رفع تحریم‌های وین با سران شماری از لابی‌های صهیونیستی از جمله «آیپک» دیدار کرده است.

پایگاه صهیونیستی «جوئیش‌اینسایدر» گزارش داد رابرت مالی روز پنجشنبه با رهبران چند «سازمان یهودی در آمریکا» از جمله «فدراسیون‌های یهودی شمال آمریکا»، «کنفرانس روسای سازمان‌های بزرگ آمریکایی-یهودی»، «اکثریت دموکرات حامی اسرائیل» و لابی آیپک دیدار کرده است.

شرکت‌کنندگان در این جلسه از ارائه اطلاعات درباره محتوای بحث‌شده در آن خودداری کرده‌اند. طبق گزارش جوئیش‌اینسایدر اکثر شرکت‌کنندگان در این جلسه جزو منتقدان برجام هستند.

این دیدار در شرایطی صورت گرفته که مقام‌های رژیم صهیونیستی در ماه‌های گذشته لفاظی‌های خود علیه ایران را افزایش داده‌اند.

کشورهای غربی به رهبری آمریکا در سال‌های گذشته ایران را به پیگیری اهداف نظامی در برنامه هسته ای این کشور متهم کرده‌اند،‌ اتهامی که ایران قویاً آن را رد کرده است. ایران تأکید می‌کند به عنوان یکی از امضاکنندگان پیمان منع گسترش سلاح‌های اتمی (ان‌پی‌تی) و عضوی از آژانس بین المللی انرژی اتمی، حق دستیابی به فناوری هسته‌ای را برای مقاصد صلح آمیز دارد.

علاوه بر این، بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تاکنون بارها از تاسیسات هسته‌ای ایران بازدید کرده‌اند اما هرگز مدرکی که نشان دهد برنامه صلح آمیز انرژی هسته‌ای این کشور به سمت مقاصد نظامی انحراف داشته باشد، پیدا نکرده‌اند.

ایران علاوه بر این در سال ۲۰۱۵ به توافقی با کشورهای موسوم به گروه ۱+۵ برای حل و فصل تنش‌ها بر سر برنامه هسته‌ای خود دست پیدا کرد.علی‌رغم اذعان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به پایبندی ایران به تمامی تعهداتش، دولت آمریکا در اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ به صورت یکجانبه از این توافق خارج شد.

پس از خروج آمریکا از برجام، دولت «دونالد ترامپ» رئیس جمهور سابق آمریکا سیاست فشار حداکثری را علیه ایران در پیش گرفت. وی مدعی بود که ایران تحت این فشار، مجبور خواهد شد به پای میز مذاکره آمده تا توافقی که به زعم آمریکا، توافقی بهتر بوده، حاصل شود.

دولت «جو بایدن» نیز پس از سرکار آمدن در 20 بهمن ماه 1399، مدعی شده است قصد دارد از طریق مذاکرات در شهر وین، پایتخت اتریش زمینه‌های لازم برای بازگشت کشورش به توافق هسته‌ای برجام را فراهم کند، اگر چه همچنان تحریم‌های دوره ترامپ علیه ایران را حفظ کرده است.

انتهای پیام/

نظر شما