روزنامه ایران: به گزارش سایت شبکه خبری بیبیسی، امروز قرار است 160 هزار رأیدهنده حزب محافظهکار نظر نهایی خود برای تعیین رهبر این حزب را اعلام کنند. رهبری که بهطور خودکار با توجه به اینکه توریها، حزب حاکم انگلیس هستند، نخستوزیر این کشور خواهد شد. این درحالی است که دو کاندیدای این منازعه تا آخرین ساعاتی که میتوانستند، برنامهها و ایدههایشان را ارائه دهند، دست به تبلیغات زدند.
بنا بر این گزارش، لیز تراس که فعلاً وزیر خارجه کابینه بوریس جانسون است و به عنوان زنی سرسخت شناخته میشود و خود علاقهمند است او را با تاچر مقایسه کنند، در آخرین ایدهپردازیهایش مدعی شد، میتواند بحران انرژی در کشورش را به طور کامل برطرف سازد. او گفت در این زمینه بسیار سریع عمل خواهد کرد و با طرحی که در سر دارد، قبوض مردم کاهش خواهد یافت. این در حالی است که با توجه به رشد 100 درصدی بهای انرژی در انگلیس مردم این کشور مجبور به پرداخت هزینههای گزافی بابت این کالا هستند و علاوه بر آن احتمال تعطیلی 60 درصد کارخانههای انگلیسی میرود که خود منجر به افزایش بیکاری در انگلیس خواهد شد.
تراس در حالی چنین وعدهای را بدون ذکر جزئیات مطرح کرد که برای عقب نماندن از وعدههای اقتصادی که جیب مردم را پر کند اعلام کرد، از میزان مالیاتها خواهد کاست. پیش از او ریشی سوناک، رقیب او گفته بود، برنامهای در دست دارد که با آن حقوق کارمندان را افزایش خواهد داد. او همچنین اعلام کرد که به بازنشستگان و کسانی که حقوق آنها پایین است، یارانه انرژی پرداخت خواهد کرد.
اینکه دو کاندیدای رهبری حزب محافظهکار، آخرین وعدههای خود را به اقتصاد اختصاص دادهاند، نشان از وضعیت بحرانی اقتصادی انگلیس دارد. بحرانی که میتوان آن را بزرگترین میراثی دانست که جانسون برای جانشین خود به جا میگذارد.
به گزارش سایت شبکه خبری سیانان، از ماه جولای (تیر ماه) که بوریس جانسون استعفای خود را اعلام کرد، وضعیت اقتصادی در انگلیس بدتر از قبل هم شده است و در حالی که تورم سالانه در این کشور به بیش از 10 درصد رسیده است، بهای موادغذایی و انرژی در مواردی 100 درصد افزایش را نشان میدهد؛ طوری که پیشبینی میشود بهای انرژی در انگلیس تا ماه ژانویه یعنی آغاز سال 2023 تا 5 هزار و 700 دلار و تا بهار سال آینده تا 6 هزار و 900 دلار افزایش یابد. مجموع اینها باعث شده است، کارشناسان انگلیسی اعتراف کنند، سطح استاندارد زندگی مردم این کشور بشدت تنزل پیدا کرده است.
در این بین وضعیت زندگی صدها هزار کارگری که در بخشهای حمل و نقل فعالیت میکنند، نسبت به دیگران شرایط اسفباری یافته است. ارزش پوند انگلیس نیز به پایینترین سطح آن از زمان برپایی رفراندوم برگزیت در سال 2016 رسیده است. به گزارش روزنامه انگلیسی ایندیپندنت، وضعیت نابسامان اقتصادی تنها میراث شومی نیست که بوریس جانسون برای جانشین خود به جا میگذارد.
او بعد از رسواییهایی که به دنبال پارتی گیت به بار آورد و همچنین اظهار بیاطلاعیاش از فساد جنسی وزرایی مثل کریس پینچر و اندرو گریفیت باعث شد، هرگونه اعتماد مردمی به سیاستمداران و احزاب سیاسی، از بین برود، بهطوری که اکنون سطح اعتماد مردم انگلیس به دولتمردانشان بشدت تنزل پیدا کرده است. این بیاعتمادی به حدی است که نخستوزیری در انگلیس را تبدیل به پستی وحشتناک کرده است و ورود به آن میتواند برای کسی که بر این کرسی نشسته مرگ سیاسی به بار آورد.
انتهای پیام/