این روزها هرچند با توجه به افزایش جزئی نرخ دلار، رشد یک تا ۱۶ میلیون تومانی قیمت خودروهای داخلی را در سایتها و فضای مجازی نسبت به حدود سه هفته قبل بازار شاهد بودیم، اما واقعیتی که در بازار وجود دارد خرید و فروشی انجام نمیشود و نمایشگاهداران خودرو میگویند هفتههاست حتی تلفنی برای انجام معامله یا عرضه و خرید خودرو زنگ نخورده است.
با اینکه معاملات قفل بوده و در رکود کامل است، با این حال مقایسه قیمتهای درج شده در سایتهای خودرویی و فضای مجازی نشاندهنده رشد نرخهای اعلامی برای پژو ۲۰۶ تیپ۲ از ۲۹۵ به ۲۹۶ میلیون تومان، تیبا صندوقدار از ۱۹۷ به ۲۰۱ میلیون تومان، کوئیک دندهای از ۱۹۵ به ۱۹۷ میلیون تومان و دنا پلاس از ۴۹۰ به ۵۰۶ میلیون تومان است.
فعالان بازار معتقدند: هرچند گفتوگوهای برجامی بر بازار تاثیرگذار شده، اما همگان منتظرند ببینند بالاخره اتفاقی حادث میشود یا خیر؟ به همین دلیل معاملهگران خرید و فروشها را به تعویق میاندازند.
آنان همچنین میگویند: قیمتهایی که برای خودروها اعلام میشود ثابت نیست و خریداران واقعی قدرت چانهزنی برای کاهش قیمت دارند.
«سعید موتمنی» رییس اتحادیه نمایشگاهداران خودروی پایتخت در این زمینه به ایرنا گفت: در حدود دو هفته اخیر بازار قفل بوده و چنین رکود شدیدی در چند سال اخیر سابقه نداشته است.
تاثیر مثبت واردات بر بازار خودرو
وی همچنین در خصوص آییننامه واردات خودرو اظهار داشت: اگر واردات انجام شود در بازار با تاثیر مثبت همراه خواهد بود.
این مقام صنفی گفت: اکنون هنوز جزئیاتی همچون تعرفه واردات خودرو یا تعداد خودروهای اسقاطی برای واردات هر دستگاه خودرو مشخص نشده و این موضوع سبب شده تا نتوانیم تحلیل درستی از تاثیر واردات خودرو بر قیمتها و بازار داشته باشیم.
وی بیان داشت: به طور مثال، اگر خودروی ۱۰ هزار دلاری وارد شود و نرخ دلار را ۳۰ هزار تومان در نظر بگیریم، با نرخ تعرفه گمرکی صفر درصد حدود ۳۰۰ میلیون تومان تمام میشود که در این صورت رقیب خودروهایی همچون دنا، سمند، پژو ۲۰۶ و غیره خواهد شد.
موتمنی ادامه داد: بههرحال خودرو همین که نامش خارجی باشد و از آنجایی که ممکن است برندهای خوشنام نیز وارد شوند، بر بازار خودروهای داخلی و مونتاژی تاثیرگذار خواهد بود.
به گزارش ایرنا، رصد فضای مجازی و سایتهای خرید و فروش خودرو در روز جاری حاکی است: امروز هر دستگاه تیبا صندوقدار ۲۰۱ میلیون تومان، تیبا ۲ حدود ۲۰۴ میلیون تومان، ساینا اس ۲۰۹ میلیون تومان، کوئیک دندهای معمولی ۱۹۷ میلیون تومان، کوئیک آر (دو رنگ) ۲۰۳ میلیون تومان، کوئیک با دنده اتوماتیک ۳۰۲ میلیون تومان، سمند ال. ایکس ۳۱۵ میلیون تومان، پژو پارس ۳۰۵ میلیون تومان و پژو ۲۰۶ تیپ ۵ مدل ۹۹ حدود ۳۵۵ میلیون تومان ارزشگذاری شد.
رکود در بازار خودروهای خارجی
بر پایه این گزارش، در بازار خودروهای خارجی نیز وضعیت مشابهی به چشم میخورد، بهطوری که قیمتها همچون ۲ ماه گذشته بدون تغییر اما بالا باقی مانده است و نمایشگاهداران از رکود بازار و قفل بودن معاملات خبر میدهند.
امروز به طور نمونه، هر دستگاه سانتافه مدل ۲۰۱۷ با ۲۰ هزار کیلومتر پیمایش بین ۲.۶ تا ۲.۷ میلیارد تومان و هر دستگاه تیگوان صفر کیلومتر مشکی مدل ۲۰۱۸ نزدیک به ۴.۴ میلیارد تومان قیمتگذاری شده است.
منبع: ایرنا
نظر شما