حدود ۱۵ روز مانده به اربعینحسینی و مرزهای ایران شاهد حضور زائرانی است که برای انجام یک راهپیمایی بزرگ خود را به این مناطق رساندهاند. بر همین اساس در ایلام و مرز مهران هموطنان زیادی منتظر انجام تشریفات و ورود به عراق هستند. با توجه به اینکه پیشبینی میشود حدود ۷۰ درصد ترددها از مرز مهران باشد، هماکنون ۸ هزار وسیله نقلیه آماده جابهجایی زائران از این منطقه هستند و با ورود و خروج ۲۰ هزار نفر در حال حاضر از مرز مهران، زیرساختها برای اسکان ۵۰ هزار زائر به صورت شبانهروزی در حسینیهها، تکایا، مساجد، مدارس و ادارات شهرستان مهران مهیاست.
تا چند روز پیش میگفتند، شاید نزدیک به ۲ میلیون نفر برای حضور در راهپیمایی اربعین در سامانه سماح ثبتنام کنند، اما حالا اعلام شده میزان ثبتنامیها از این رقم گذشته و بیش از ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار نفر از متقاضیان زیارت اربعین در این سامانه اسمشان را به عنوان عاشق سیدالشهدا ثبتنام کردهاند. همچنین براساس برنامهریزی ستاد مرکزی اربعین، سفر زائران اربعین از چند روز پیش یعنی ۷ شهریورماه همزمان با نخستین روز ماه صفر به شدت زیاد شده است.
در سامانه سماح بازه زمانی برای حضور در عراق به مدت دو هفته در نظر گرفته شده و مسئولان نیز از زائران حسینی میخواهند که سفر خود را کوتاه کنند. البته بیشتر زائران بازه زمان از نیمه شهریورماه به بعد را برای زیارت اربعین در نظر گرفتهاند و در مسیر نجف تا کربلا حرکت خواهند کرد. موکبهای اربعینی ایران نیز در مرزها و عراق از ۱۶شهریورماه فعال میشوند.
امسال اربعین در ایران و عراق ۲۶شهریورماه است. نامنویسی در سامانه سماح تا ۲۴شهریورماه ادامه دارد و زائران برای نامنویسی در این سامانه مرز خروجی و زمان حدودی برای سفر به عراق را اعلام میکنند تا مسئولان کمیتههای مختلف ستاد اربعین بتوانند برای ارائه خدمات بهتر به زائران آمادگی لازم را کسب کرده و امکانات مورد نیاز را در مسیر زائران مستقر سازند.
۲۰ هزار تردد در مهران
امنیت و نزدیکی مهران به شهرهای مذهبی عراق باعث استقبال زائران از این مرز شده است و براساس آمارهای موجود نزدیک به ۷۰ درصد محبان سیدالشهدا تصمیم دارند از این نقطه راهپیمایی خود را شروع کنند. روزهای داغ مهران، حال و هوای خاصی به مراسم امسال داده و موکبهای زیادی هم در این نقطه مرزی برپا شدهاند تا به زائران خدماترسانی کنند. حالا تعداد ترددها از مرز مهران به بیش از ۲۰ هزار نفر در شبانهروز رسیده و علی عباس شفیعی، فرماندار مهران از زوار خواسته سفر خود را به آخرین روزهای منتهی به اربعین موکول نکنند و در صورت امکان عصر و شبها به مرز مراجعه کنند.
مدیر کل راهداری و حمل و نقل جادهای استان ایلام هم درخصوص جابه جایی مسافران میگوید: «۸ هزار دستگاه اتوبوس برای جابهجایی زوار از مرز مهران درنظر گرفته شده و این اتوبوسها در محل پایانه برکت به تناسب حجم زوار حضور خواهند یافت و زوار را به مقاصد مختلف در کشور جابهجا میکنند.»
سیدزاهدین چشمه خاور با اشاره به اینکه اگر موقعیت اقتضا کند همه اتوبوسها وارد مهران میشود، تصریح میکند: «حضور اتوبوسها در مرز براساس عرضه و تقاضاست.»
۱۷۳ موکب آماده خدمت در مهران
براساس اعلام کمیته مشارکتهای مردمی در ستاد اربعین حسینی استان ایلام، این نهاد تا دهم شهریور نسبت به صدور مجوز برای متقاضیان پروانه موکب اقدام کرد.
علی چراغیپور، دبیر این کمیته با اشاره به صدور ۱۷۳پروانه فعالیت موکبهای ویژه خدمترسانی به زائرین اربعین حسینی میگوید: «براساس برنامهریزیهای به عمل آمده از پانزدهم شهریور تا دوم مهرماه سال جاری خدماترسانی به صورت شبانهروزی در مرز مهران صورت خواهد گرفت. در این ایام در کنار موکبها و مجتمعهای خدمات رسانی، فعالیتهای ویژه فرهنگی از قبیل برگزاری نماز جماعت، اجرای برنامههای فرهنگی، مذهبی، دینی، قرآنی و همچنین توزیع بستههای فرهنگی برای زائران حسینی انجام میگیرد.»
مدیر حج و زیارت استان ایلام نیز با اشاره به تمهیدات اندیشیده شده برای پخت ۱۰۰ هزار پرس غذای گرم در شهرستان مرزی مهران میگوید: «به همت آستان قدس رضوی و با هدف خدمترسانی بهتر به زوار اربعین حسینی، حدود ۶هزار پرس غذا در بین زوار توزیع شده است.» سجاد رحمانی همچنین از فراهم شدن زیرساختهایی برای اسکان ۵۰ هزار زائر به صورت شبانهروزی در حسینیهها، تکایا، مساجد، مدارس و ادارات شهرستان مهران خبر داد و تصریح کرد: «هم اینک به طور متوسط، هر شب حدود ۲هزار نفر زائر در این اماکن اسکان داده میشوند.»
خسروی بهترین مرز برای تردد
پس از بازگشایی مرز خسروی و بررسیهای انجام شده، این منطقه بهترین مرز برای تردد زائران اربعینی شناخته شد و اکنون شرایط میزبانی کرمانشاه از ۲میلیون زائر در طول مدت انجام راهپیمایی و مراسم اربعین مهیاست.
گام نخست در بازگشایی مرز خسروی رایزنیها برای تأمین امنیت در مرز عراق بود که پس از انجام اقدامات و مذاکرات لازمه بین کشور ایران و عراق تأییدیه نهایی صادر و سپس آمادهسازی سایر بخشها اعم از درمانی، حمل و نقل جادهای، عمرانی و... به دستگاهها ابلاغ شد و با تشکیل قرارگاه ستاد اربعین مقرر گردید مرز خسروی که پیشتر نیز یکی از بهترین مرزها برای تردد به کشور عراق محسوب میشده احیا و به جایگاه سابق خود باز گردد.
در همین رابطه بهمن امیری مقدم، استاندار کرمانشاه با اشاره به بازگشایی مرز پس از گذشت چند سال میگوید: «این مرز بسیاری از فرصتها را برای استان کرمانشاه خلق کرده و با فراهم کردن زیرساختهای لازم درصدد ایجاد شرایط مناسب برای تردد زائران گامهای مؤثری برداشته شده است.»
وی با بیان اینکه در دیداری که طی هفتههای گذشته با سرکنسول عراق صورت گرفته، اضافه میکند: «مقرر شد که با همافزایی و همکاری مسئولان دو کشور ایران و عراق نواقص و کمبودهای موجود در مسیر تردد زائران ایرانی به عراق رفع شود تا عاشقان اباعبدالله (ع) با کمترین مشکل در راهپیمایی بزرگ اربعین حضور پیدا کنند.»
بیش از ۱۵۰ موکب فعال در مرز خسروی برپا خواهد بود و براساس ظرفیتهایی که دارد مورد تأیید بسیاری از وزیران و مسئولان قرار گرفته و با تکمیل هرچه بیشتر آن مسئولان استانی در تلاش برای بازگشایی همیشگی این مرز برای تردد زائران هستند.
خدماترسانی ۱۷۳ موکب به زائران در مهران
خسروی بهترین مرز برای تردد شناخته شد
حدود ۱۵ روز مانده به اربعینحسینی و مرزهای ایران شاهد حضور زائرانی است که برای انجام یک راهپیمایی بزرگ خود را به این مناطق رساندهاند. بر همین اساس در ایلام و مرز مهران هموطنان زیادی منتظر انجام تشریفات و ورود به عراق هستند
صاحبخبر -
∎