شناسهٔ خبر: 55892595 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

جنگ اوکراین و جنایات اسرائیل؛ یک بام با دو هوا برای اینستاگرام

پایگاه اینترسپت گزارش داده اینستاگرام که معمولاً جنایت‌های رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین را به سرعت حذف می‌کند به کارکنانش دستور داده این سیاست را برای تلفات احتمالی حمله روسیه در نظر نگیرند.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، وبگاه «اینترسپت» در گزارشی به مقایسه سیاست‌های شرکت «متا» (مالک شبکه‌های اجتماعی اینستاگرام، فیسبوک و واتساپ) در خصوص جنگ اوکراین و جنایت‌های رژیم صهیونیستی در غزه پرداخته و فاش کرده که این شرکت به مسئولانِ حذف محتواهای نامناسب اجازه داده قوانین مرسوم این شرکت در حذف تصاویر خشونت‌آمیز را در صورتی که مربوط به حمله روسیه به اوکراین باشد نادیده بگیرند.

اینترسپت گزارش داده اوایل ماه جاری میلادی بعد از آنکه جنگنده‌های اسرائیلی چندین حمله به نواحی شلوغ نوار غزه انجام دادند کاربران فیسبوک و اینستاگرام گلایه کردند که این شبکه‌های اجتماعی به سرعت مطالبی را که حجم تخریب و کشتار ناشی از این حملات را مستند می‌کند حذف کرده‌اند.

اینترسپت نوشته است: «این مسئله تبدیل به یک الگو شده است: فلسطینی‌ها تصاویر ناراحت‌کننده‌ای از حملات اسرائیل منتشر می‌کنند و شرکت متا فوراً آن محتوا را حذف می‌کند و برای توضیح، تنها به نقض «Community Standards» اشاره می‌کند و در اغلب موارد هم توضیحی ذکر نمی‌کند.

با این حال، ظاهراً همه چندین میلیارد نفری که از پلتفورم‌های متا استفاده می‌کنند، اگر مطلبی درباره انفجار یک بمب در محله‌هایشان منتشر کنند این قوانین را نقض نمی‌کنند.

اینترسپت نوشته سندی که به رویت این رسانه رسیده نشان می‌دهد که در سال جاری میلادی این شرکت بارها به کارکنانش دستور داده این رویه را برای جنگ روسیه-اوکراین نادیده بگیرند و در مواردی که عکس ناراحت‌کننده‌ای از جنگ روسیه-اوکراین منتشر می‌شود از کنار آن عبور کنند.

شرکت متا نیز همانند بسیاری از دیگر شرکت‌های اینترنتی آمریکایی قوانینش را به گونه‌ای تنظیم کرده که در جنگ روسیه-اوکراین، گردش اطلاعات به نفع طرف اوکراینی باشد.

اینترسپت نوشته این شرکت هیچ‌گاه چنین سیاستی را برای قربانیان فلسطینی خشونت‌های اسرائیل در پیش نگرفته است.

«مونا شاتیا»، مشاور «مرکز عربی پیشبرد رسانه‌های اجتماعی» درباره این اقدام شرکت متا می‌گوید: «این سانسور عامدانه مستندات حقوق بشری و روایت فلسطینی است.»

شاتیا می‌گوید در جریان حمله اخیر اسرائیل به غزه که از 5 تا 15 اوت اتفاق افتاد او موفق شده دست‌کم 90 مورد از حذف محتوا یا حذف حساب کاربری توسط شرکت متا را به دلیل انتشار تصاویر این حملات شناسایی کند. 

«ماروه فتفتا»، از فعالان خقوق بشری گفت: «سانسورشان تقریباً مثل ساعت کار می‌کند- هر وقت که خشونت‌ها [از سوی اسرائیل] گسترش پیدا می‌کند حذف محتوای فلسطینی‌ها هم بیشتر می‌شود.»

از جمله محتواهایی که اینستاگرام حذف کرده و به رویت اینترسپت رسیده حذف پستی در تاریخ 5 آگوست برای همدردی در خصوص قتل یک دختر 5 ساله فلسطینی در حمله اسرائیل بوده است. اینستاگرام علاوه بر این ویدئویی را که مردم غزه را در حال بیرون کشیدن اجساد از زیر یک ساختمان نشان می‌دهد نیز حذف کرده است.

اینستاگرام برای هر دوی این پست‌ها مدعی شده که آنها دستورالعمل‌های این رسانه در خصوص خشونت یا سازمان‌های خطرناک را نقض می‌کنند.

یک سخنگوی شرکت متا به اینترسپت گفته که این دو پست بر اساس قوانین مربوط به «افراد و سازمان‌های خطرناک» حذف شده‌اند. مطابق این سیاست، شبکه‌های اجتماعی می‌توانند پست‌هایی که مربوط به گروه‌های تروریستی هستند را حذف کنند. اینترسپت نوشته این سخنگو به سوال بعدی درباره اینکه چطور تصویر یک دختر 5 ساله یا اجساد زیر ساختمان ترویج تروریسم محسوب می‌شود پاسخی نداده است.

فعالان حقوق بشر به اینترسپت گفته‌اند معافیت‌هایی که شرکت متا برای جنگ روسیه-اوکراین در نظر گرفته جدیدترین مصداق از استانداردهای دوگانه این شرکت در برابر مردم فلسطین در مقایسه با مردم جهان غرب است.

انتهای پیام/

نظر شما