شناسهٔ خبر: 55857182 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: تابناک | لینک خبر

با تحولات منطقه و جهان

وقوع درگیری‌های مرگبار و گسترده در لیبی/ ورود ناو‌های آمریکایی به تنگه تایوان/ هشدار طالبان درباره پرواز پهپاد‌های آمریکا در افغانستان/ دیدار هیات بلندپایه جنبش حماس با سید حسن نصرالله

وقوع درگیری‌های مرگبار و گسترده در لیبی، ورود ناو‌های آمریکایی به تنگه تایوان، هشدار طالبان درباره پرواز پهپاد‌های آمریکا در افغانستان، دیدار هیات بلندپایه جنبش حماس با سید حسن نصرالله و برگزاری نشست شورای امنیت درباره افغانستان، از مهم‌ترین خبر‌ها و رویداد‌های منطقه‌ای و بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.

صاحب‌خبر -

وقوع درگیری های مرگبار و گسترده در لیبی/ ورود ناوهای آمریکایی به تنگه تایوان/ هشدار طالبان درباره پرواز پهپادهای آمریکا در افغانستان/ دیدار هیئت بلندپایه جنبش حماس با سید حسن نصرالله

بین الملل تابناک: وقوع درگیری‌های مرگبار و گسترده در لیبی، ورود ناو‌های آمریکایی به تنگه تایوان، هشدار طالبان درباره پرواز پهپاد‌های آمریکا در افغانستان، دیدار هیات بلندپایه جنبش حماس با سید حسن نصرالله و برگزاری نشست شورای امنیت درباره افغانستان، از مهم‌ترین خبر‌ها و رویداد‌های منطقه‌ای و بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.

وقوع درگیری های مرگبار و گسترده در لیبی

درگیری در لیبی که از جمعه شب تا روز شنبه ادامه داشته، با واکنش کشورهای مختلف همراه بوده است و دولت های مختلف خواستار توقف خونریزی و نشستن بر سر میز مذاکره شدند.

بیشتر بخوانید

 ترکیه که پیش از روی کار آمدن عبدالحمید الدبیبه نخست وزیر دولت وحدت ملی لیبی از حامیان فایز السراج بود، شنبه شب در بیانیه‌ای، خواستار توقف درگیری‌ها در طرابلس شد.

وزارت امور خارجه ترکیه از طرف‌های درگیر در پایتخت لیبی خواست تا فورا درگیری‌ها را متوقف کنند.

در این بیانیه، ضمن ابراز نگرانی از وقوع درگیری‌های مسلحانه در طرابلس، از طرف‌ها خواسته شده تا درگیریها را فورا متوقف کنند.

وزارت امور خارجه ترکیه تأکید کرد: محافظت از صلحی که با تلاش‌های فراوان در لیبی برقرار شده، برای امنیت، ثبات و آینده لیبی اهمیت حیاتی دارد.

این ییانیه از طرفین دعوت کرد با درک این موضوع عمل کرده و با خویشتنداری و عقل سلیم از ادامه تنش ها بپرهیزند.

قطر 

وزارت امور خارجه قطر نیز در این باره اعلام کرد: ما با نگرانی شدیدتحولات لیبی را دنبال می کنیم و از همه طرف ها می خواهیم که اختلافات را از طریق گفت و گو حل و فصل کنند.

در بیانیه وزارت خارجه قطر آمده است: ما بر اقدام طرفهای لیبیایی برای حمایت از شهروندان تاکید می کنیم و آن را اولویت اساسی می دانیم.

ایتالیا 

فرستاده ویژه وزیر امورخارجه ایتالیا به لیبی نیز در این باره گفت: از تمام طرف‌ها برای کاهش تنش و توقف فوری درگیری در طرابلس دعوت می‌کنیم.

وی گفت: ما مخالف حل و فصل بحران لیبی از طریق قوه قهریه است و خواهان گفت وگو میان طرفین هستیم.

فرستاده ویژه وزیر امورخارجه ایتالیا به لیبی همچنین با دخالت آشکار در امور داخلی این کشور آفریقایی افزود: ما همچنین خواستار موافقت سریع با برگزاری انتخابات در سریعترین زمان ممکن هستیم.

یونیسف

نماینده یونیسف (صندوق کودکان ملل متحد) در لیبی نیز در این باره اعلام کرد که دست کم ۴ مرکز بهداشتی درنتیجه درگیری در طرابلس آسیب دیده است. وی خواستار حمایت از غیرنظامیان و مراکز بهداشتی در طرابلس شده است.


الجزایر 

وزارت امورخارجه الجزایر نیز در این باره اعلام کرد که این کشور با نگرانی زیاد تحولات در طرابلس را دنبال می‌کند و از تمام طرف‌ها می خواهد تا خشونت را متوقف کرده و زبان گقت وگو را در پیش بگیرند.

وقوع درگیری های مرگبار و گسترده در لیبی/ ورود ناوهای آمریکایی به تنگه تایوان/ هشدار طالبان درباره پرواز پهپادهای آمریکا در افغانستان/ دیدار هیئت بلندپایه جنبش حماس با سید حسن نصرالله
در ادامه این بیانیه آمده است: از جامعه بین‌الملل و تمام طرف‌های ذیربط میخواهیم تا تلاش کنند دخالت در امور اخلی لیبی پایان یابد.
الجزایر همچنین خواستار مشارکت طرف های درگیری در تلاش برای احیای مسیر حل وفصل مسالمت‌آمیز برای تحقق آشتی ملی در لیبی شده است.

آمریکا 

ریچارد نوردلند سفیر آمریکا در لیبی نیز خواستار توفق فوری درگیری‌ها در طرابلس شد. وی همچنین خواستار بازگشایی گذرگاه‌های امن برای بیرون بردن غیرنظامیان از مناطق درگیری شد.
نوردلند بدون اشاره به دخالت های کشورش در لیبی، از طرف های خارجی تاثیرگذار در لیبی خواست تا از نفوذ خود استفاده کرده و به کشتار در لیبی پایان دهند.
وی که کشورش سهم بسزایی در ویرانی و هرج و مرج در لیبی دارد، ادعا کرد: واشنگتن همچنان متعهد به حمایت کامل از هرگونه تلاش برای توقف درگیری در لیبی است.

نوردلند در پایان گفت که باید شکاف میان مجلس نمایندگان در شرق و شورای عالی لیبی در غرب لیبی برای برگزاری انتخابات برطرف شود.

آلمان

مدیر خاورمیانه و شمال آفریقای وزارت امورخارجه آلمان نیز از تمام طرف ها خواست فوری به اقدامات خصمانه در طرابلس پایان دهند.

تونس

وزارت امور خارجه تونس نیز در بیانیه‌ای خواستار خویشتن‌داری، آتش‌بس و توقف فوری عملیات مسلحانه برای جلوگیری از ریخته شدن خون برادران لیبیایی شده است.

این وزارتخانه همچنین اعلام کرد که این کشور با نگرانی زیاد تحولات خطرناک لیبی را دنبال می‌کند.

مصر

وزارت امور خارجه مصر نیز در بیانیه‌ای اعلام کرد: از تمام طرف‌های درگیر در لیبی می‌خواهیم به تشدید تنش‌ها پایان دهند.

دولت قاهره خواستار ارجحیت دادن به زبان گفت وگو و دوری گزیدن از خشونت و نیز خویشتنداری طرفین شده است.

سازمان ملل متحد

سازمان ملل متحد نیز اعلام کرد با نگرانی شدید تحولات لیبی را دنبال می کند و از تمام طرف های درگیر در این کشور خواسته که منافع ملت لیبی را در نظر بگیرند.

"استفان دوجاریک"، سخنگوی دبیرکل سازمان ملل در یک نشست خبری در مقر دائم سازمان ملل در نیویورک گفت: ما تحولات موجود در لیبی از جمله استقرار نیروهای نظامی و تهدید به استفاده از زور در راستای منافع سیاسی را با نگرانی شدید دنبال می کنیم.

وی افزود: بسیار مهم است که در این کشور تنش ایجاد نشود و طرف های مربوطه منافع مردم را در نظر بگیرند.

سخنگوی دبیرکل سازمان ملل همچنین تاکید کرد، این منافع ایجاد صلح را نیز شامل می شود، زیرا هیچکس نمی خواهد که اوضاع به عقب بازگردد.

دوجاریک گفت که هیات پشتیبانی سازمان ملل در لیبی اکنون در حال رایزنی با اطراف مربوطه به منظور تحقق این هدف است.

وزارت بهداشت دولت لیبی شنبه شب از افزایش شمار کشته‌های درگیری‌ها در طرابلس خبر داد و اعلام کرد که شمار این افراد به ۲۳ تن رسیده است.

بنا  بر گزارش این وزارتخانه همچنین در این درگیری‌ها ۱۴۰ تن دیگر نیز زخمی شده‌اند.

این کشته و زخمی ها به دنبال تشدید بحران سیاسی میان دولت وحدت ملی به ریاست "عبدالحمید الدبیبه" و دولت مکلف به ریاست "فتحی پاشاغا"در لیبی و شکل گیری درگیری مسلحانه میان دو گروه حامی آنها در طرابلس شکل گرفته است.

روز شنبه، رسانه‌ها از لیبی در گزارشی درباره اوضاع شهر طرابلس در سایه تنش های سیاسی جاری گزارش داد که این شهر شب گذشته شاهد درگیری میان نیروهای حامی الدبیبه و پاشاغا بود.

شهر طرابلس، پایتخت لیبی در روزهای اخیر، شاهد استقرار نیروهای نظامی است و این امر به دلیل وقوع درگیری مسلحانه در نتیجه اختلافات سیاسی میان دولت های عبدالحمید الدبیبه و فتحی پاشاغا است، در حالی که سازمان ملل نسبت به این موضوع ابراز نگرانی شدید می کند.

الدبیبه رئیس دولت وحدت ملی لیبی است که برآمده از توافقنامه های سیاسی زیر نظر سازمان ملل در بیش از یکسال پیش است و در آن سو، پارلمان لیبی که در منطقه طبرق در شرق لیبی مستقر است، به فتحی پاشاغا به عنوان نخست وزیر در ماه مارس گذشته رای اعتماد داد اما در مقابل، الدبیبه تحویل قدرت به پاشاغا را نمی پذیرد و می گوید که قدرت را تنها از طریق برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی، به یک دولت منتخب تحویل خواهد داد.

درگیری‌های طرابلس از جمعه شب تا صبح شنبه ادامه داشت و در آن از سلاح‌های سنگین و نیمه سنگین استفاده شد.

منابع محلی نیز در این باره گزارش دادند که در پی این درگیری‌ها خسارت‌هایی به خانه‌ها و منازل شهروندان وارد شد.

در همین حال، دولت وحدت ملی در بیانیه‌ای این درگیری‌های مسلحانه را محکوم کرد. در بیانیه دولت الدبیبه آمده است که این درگیری در پی تیراندازی یک گروه مسلح به سمت یک کاروان در خیابان «الزاویه» در راستای اجرای دستورالعمل پاشاغا شکل گرفت.

مناطق جنوبی پایتخت لیبی پنجشنبه گذشته نیز شاهد استقرار نیروهای نظامی وابسته به الدبیبه به منظور مقابله با هرگونه حمله احتمالی از سوی دولت مکلف پاشاغا بود.

این تحرکات دو روز بعد از نامه فتحی پاشاغا به الدبیبه مبنی بر تحویل دادن دولت لیبی به وی انجام شد.

الدبیبه در پاسخ به نامه پاشاغا در صفحه شخصی خود در فیسبوک خطاب به وی نوشت: وزیر کشور پیشین، به ارسال پیام های تکراری و تهدیدات به جنگ افروزی و هدف قرار دادن غیرنظامیان پایان بدهد.

ورود ناوهای آمریکایی به تنگه تایوان

برای نخستین بار از زمان تشدید تنش‌ها در پی سفر نانسی پلوسی به تایوان، دو کشتی جنگی آمریکا در حال گذر از آبهای بین‌المللی در تنگه تایوان هستند.

به گزارش رویترز، در سال‌های اخیر کشتی‌های جنگی آمریکایی و گاهی کشتی‌های متحدان آمریکا از جمله انگلیس و کانادا از این تنگه عبور کرده و خشم پکن را برانگیخته‌اند.

وقوع درگیری های مرگبار و گسترده در لیبی/ ورود ناوهای آمریکایی به تنگه تایوان/ هشدار طالبان درباره پرواز پهپادهای آمریکا در افغانستان/ دیدار هیئت بلندپایه جنبش حماس با سید حسن نصرالله

تایوان جزیره‌ای خودگردان است که چین آن را بخشی از خاک خود دانسته و گزینه حمله نظامی برای پس گرفتن آن را رد نمی‌کند. در اوایل ماه میلادی جاری، سفر نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به این جزیره واکنش‌های شدید چین از جمله رزمایش‌های نظامی پیرامون تایوان را به دنبال داشت.

منابع آمریکایی که خواستند نامشان فاش نشود، به رویترز گفتند که رزم‌ناوهای چنسلورزویل و آنتی‌تام در حال عبور از این تنگه هستند.

چنین عملیاتی معمولا ۸ تا ۱۲ ساعت طول می‌کشد و چین با دقت آنها را تحت نظر دارد.

هشدار طالبان درباره پرواز پهپادهای آمریکا در افغانستان

طالبان گشت‌زنی هواپیماهای بدون سرنشین آمریکا در حریم هوایی افغانستان را تجاوز خواند و نسبت به پیامد های آن هشدار داد.

به گزارش خبرگزاری باختر، ذبیح الله مجاهد سخنگوی طالبان گفت: هواپیماهای بدون سرنشین آمریکا همچنان در حریم هوایی افغانستان گشت‌زنی می‌کنند و باید به این کار پایان دهند، ما این کارشان را تجاوز می خوانیم و باید متوقف شود.

مجاهد در ادامه تاکید کرد که امریکا و دنیا باید به تمام حقوق افغانان احترام بگذارند.

ادامه گشت زنی هواپیماهای بدون سرنشین آمریکا در آسمان افغانستان در حالی همچنان ادامه دارد، این کشور در یازدهم مرداد بدون آگاهی و یا هماهنگی با حکومت افغانستان یک منزل مسکونی خالی از سکنه را در منطقه شیرپور کابل با هواپیمای بدون سرنشین هدف قرار داد و بعد از آن جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا ادعای کشته شدن رهبر القاعده در این حمله را مطرح کرد.

وقوع درگیری های مرگبار و گسترده در لیبی/ ورود ناوهای آمریکایی به تنگه تایوان/ هشدار طالبان درباره پرواز پهپادهای آمریکا در افغانستان/ دیدار هیئت بلندپایه جنبش حماس با سید حسن نصرالله

به نوشته خبرگزاری باختر، گشت زنی هواپیماهای بدون سرنشین امریکایی در آسمان افغانستان تخطی از معاهده شیگاگو و دیگر کنوانسیون های جهانی است و در عین نقض صریح حریم هوایی افغانستان نیز است.

دیدار هیات بلندپایه جنبش حماس با سید حسن نصرالله

منابع رسانه‌ای اعلام کردند، هیاتی از جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) به ریاست «صالح العاروری» نایب رئیس دفتر سیاسی این جنبش، روز گذشته شنبه با سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله لبنان در بیروت دیدار و گفت‌وگو کرده است.

هنوز جزئیات بیشتری درباره این دیدار منتشر نشده است. این دیدار در حالی انجام شده که منابع خبری روز گذشته اعلام کردند: اعضای هیاتی از رهبران و اعضای ارشد جنبش مقاومت اسلامی حماس با زیاد النخاله دبیرکل جنبش جهاد اسلامی در بیروت دیدار کردند.

وقوع درگیری های مرگبار و گسترده در لیبی/ ورود ناوهای آمریکایی به تنگه تایوان/ هشدار طالبان درباره پرواز پهپادهای آمریکا در افغانستان/ دیدار هیئت بلندپایه جنبش حماس با سید حسن نصرالله

هیات حماس متشکل از صالح العاروری نایب رئیس دفتر سیاسی حماس، خلیل الحیه عضو دفتر سیاسی و نایب رئیس دفتر سیاسی این جنبش در غزه، زاهر جبارین عضو دفتر سیاسی و شماری دیگر از رهبران این جنبش بود.

طرفین در این دیدار به بررسی آخرین تحولات فلسطین و منطقه، تلاش‌های دشمن صهیونیستی برای ضربه زدن به مقاومت در اراضی اشغالی، نتایج و دستاوردهای نبرد وحدت میدان‌ها (نبرد سه روزه در غزه) و فداکاری‌های اسرای فلسطینی پرداختند. دو طرف همچنین بر روابط مستحکم بین حماس و جهاد اسلامی و همکاری با یکدیگر برای آزادسازی سرزمین و مقدسات فلسطین تاکید کردند.

برگزاری نشست شورای امنیت درباره افغانستان

قرار است، شورای امنیت سازمان ملل بعدازظهر روز دوشنبه هفته جاری (به وقت محلی) درباره وضعیت افغانستان تشکیل جلسه دهد.

این نشست به درخواست روسیه برگزار می شود و در آن «وضعیت اقتصادی، انسانی و سایر پیامدهای مداخله نظامی آمریکا و ناتو» در افغانستان مورد بحث قرار می گیرد.

در این نشست، مارتین گریفیث، معاون دبیرکل سازمان ملل در امور بشردوستانه نیز توضیحاتی می دهد.

در نشست روز دوشنبه، اعضای شورا احتمالاً در مورد بحران انسانی موجود در افغانستان ابراز نگرانی خواهند کرد.

وقوع درگیری های مرگبار و گسترده در لیبی/ ورود ناوهای آمریکایی به تنگه تایوان/ هشدار طالبان درباره پرواز پهپادهای آمریکا در افغانستان/ دیدار هیئت بلندپایه جنبش حماس با سید حسن نصرالله

همچنین برخی از اعضا ممکن است از جامعه بین المللی بخواهند تا بودجه بیشتری برای پاسخگویی به نیازهای انسانی در این کشور فراهم کنند.

این در حالی است که «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا در اولین سالگرد حمله انتحاری خونین در روز ۲۶ آگوست سال گذشته، در دروازه فرودگاه کابل ادعا کرد که واشنگتن فشار بر تهدیدات تروریستی از منشأ افغانستان را حفظ می کند.

در این بیانیه بدون اشاره به تبعات گسترده اشغال افغانستان از سوی کشورهای غربی به سرکردگی تروریست های آمریکایی در سال ۲۰۰۱ میلادی و خروج غیرمسئولانه این کشور از کابل ادعا شده است که واشنگتن «فشار علیه تهدیدات تروریستی را حفظ می کند»!

گفتنی است، در ۲۶ آگوست سال گذشته، دو مهاجم انتحاری داعش خود را در میان تجمع افرادی که در پی خروج از افغانستان در دروازه آبی فرودگاه کابل بودند، منفجر کرده که بر اثر این حادثه، بیش از ۱۰۰ تن جان باختند. همچنین گفته شد که ۱۳ تروریست آمریکایی و حدود ۴۰۰ نفر از آنان نیز در این انفجار زخمی شده اند.

نظر شما