شناسهٔ خبر: 55855579 - سرویس گوناگون
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه دنیای‌اقتصاد | لینک خبر

ماهواره‌های سنگین ایران در مدار لئو قرار می‌گیرد؟

ايسنا : وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه ایران هم اکنون جزو ۱۰ کشور دارای فناوری فضایی است، از برنامه دولت برای قرار دادن ماهواره‌های سنگین در مدارهای لئو خبر داد. عیسی زارع‌پور، طی سخنرانی خود پیش‌از خطبه‌های نماز جمعه ساری، تعامل و ارتباط با کشورهای همسایه و دیگر کشورها را از دیگر دستاوردهای دولت سیزدهم در یک سال گذشته اعلام کرد و ادامه داد: تاکنون بیش از صد هیات تجاری بین ایران و کشورهای مختلف در رفت و آمد بوده‌اند و ده‌ها میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی در کشور جذب شده یا در حال انجام است. وزیر ارتباطات به پرتاب ماهواره خیام با همکاری روسیه اشاره کرد و گفت: تصاویر این ماهواره دارای دقت بسیار بالا است و هفته بعد این تصاویر منتشر می‌شود و در حوزه‌های مختلف از جمله کشاورزی قابل بهره‌برداری است. وی در صحبت‌های خود تاکید کرد، یکی از استان‌هایی که می‌تواند برای کارکردهای مختلف از این تصاویر استفاده کند استان مازندران است.

صاحب‌خبر -

وزیر ارتباطات با اشاره به پرتاب ماهواره نور ۲ در اسفندماه سال قبل، آن را مایه افتخار برای کشور دانست و گفت: ما جزو ۱۰ کشوری هستیم که چرخه کامل و بومی فناوری فضایی هستیم و می‌توانیم ماهواره بسازیم و آن را پرتاب کنیم. زارع‌پور یادآور شد: تا پایان دولت سیزدهم می‌توانیم ماهواره‌های سنگین را در مدارات مختلف از جمله ۵۰۰ تا ۶۰۰ کیلومتری زمین قرار دهیم و با شتاب در حال جبران عقب‌ماندگی‌های مختلف هستیم.  حسن سالاریه، رئیس سازمان فضایی نیز در گفت‌وگو با خبرگزاری مهر از برنامه سازمان فضایی برای پرتاب ماهواره‌های ۱۰۰ تا ۵۰۰ کیلوگرمی تا ۴ سال آینده خبر داد. وی در پاسخ به این سوال که برنامه‌های سازمان برای قراردادن ماهواره‌های ۱۰۰ کیلویی در مدار تا پایان سال چیست و آیا پرتاب‌های آینده هم با کمک سایوز خواهد بود یا پرتابگر ایرانی، اظهار کرد: در بحث پرتاب‌گر ایرانی و بومی تا پایان سال پیش‌بینی ما این است که به مدار ۵۰۰ کیلومتری در وزن ۱۰۰ کیلوگرمی می‌رسیم و این برنامه ادامه پیدا می‌کند و سال بعد ان‌شاءالله در وزن ۲۰۰ کیلوگرم پرتاب خواهیم داشت. رئیس سازمان فضایی ایران ضمن اشاره به اینکه در این رابطه برنامه مدون و مشخصی داریم و تست‌های متعددی در حال انجام است، افزود: بسیاری از ماهواره‌هایی که در ایران ساخته می‌شود، چون وزنش پایین است توسط پرتاب‌گر ایرانی قابل پرتاب و قابل ارسال به فضا است و امکان مدارگذاری را دارد.

سالاریه ادامه داد: البته این شرایط نافی این موضوع نیست که ما از پرتابگر خارجی استفاده نکنیم؛ چرا که با توجه به افزایش ساخت ماهواره‌های متعدد داخلی و اینکه ممکن است به هر دلیلی ظرفیت پرتاب‌گر داخلی ما اجازه ندهد که مثلا همه ماهواره‌ها را در یک‌سال مدارگذاری کنیم، ممکن است به پرتابگر خارجی نیز نیاز داشته باشیم. معاون وزیر ارتباطات خاطرنشان کرد: اگر همکاری ایران با روسیه ادامه پیدا کند، می‌توانیم امیدوار باشیم که ماهواره‌های داخلی که توسط پرتابگرهای داخلی ما اشباع شده و قابل پرداخت در مدار نیست، از پرتابگرهای خارجی مثل پرتابگرهای روسیه استفاده کنیم.

نظر شما