سید جمال ساداتیان، تهیهکننده و رئیس هیات مدیره دفتر پخش خانه فیلم در برنامه «سینما معیار» رادیو گفتوگو درباره آخرین وضعیت برادران لیلا و انتخاب نماینده ایران در اسکار گفت: ما را برای اسکار معرفی کردند، ولی نمیدانیم کمیته کارش را از کی شروع میکند و من برای جلسه رسمی دعوت نشدم. در حال حاضر مشکل اساسی وجود دارد و آن این است که این فیلمها که ظرفیت معرفی به اسکار دارند، در هالهای از ابهام به سر میبرند.
ساداتیان گفت: طبق آییننامه اسکار فیلمها باید اکران عمومی شده باشند. این درحالی است که دوستان وزارت ارشاد معتقدند این فیلمها پروسه اداری خود را طی نکرده است. در نتیجه باید فیلمهایی را برای اسکار معرفی کنیم که معلوم نمیشود از سینمای ایران چه تصویری را منعکس میکند. پرچم سینمای ایران در دنیا سرافراز است، اما اگر بخواهیم فیلمهایی را به اسکار معرفی کنیم که بهترینشان روی زمین مانده، نمیدانم این تناقضها را چگونه پاسخگو خواهیم بود.
این تهیهکننده درباره سرنوشت فیلم «برادران لیلا» بعد از حواشی که گریبانگیرش شد، ادامه داد: همه چیز مبهم است و بحث سر این است که آیا دستاندرکاری خطا کرده است؟ ما محصول فرهنگی که تولید میکنیم، دارای هویت است. این فیلم هم یک سرمایهگذار، تهیهکننده و عواملی دارد.
به گفته سید جمال ساداتیان، وقتی اثری ساخته میشود، همه در انتظار نمایش آن هستند تا مورد قضاوت افکار عمومی قرار بگیرد و دستاندرکاران هم جاهای درست و غلط فیلم را ارزیابی کنند. حال ممکن است کارگردان فیلم از دید مسئولین وزارت ارشاد خطایی کرده باشد، چرا باید سرمایه تهیهکننده به خطر بیفتد. وقتی این بحرانها شکل میگیرد، آدم نمیتواند صورت مسئله را پاک کند.
رئیس هیات مدیره دفتر پخش خانه فیلم با بیان اینکه در حال حاضر نمیتوانیم فیلم را اکران کنیم و بخشی از پول ما بلاتکلیف است، گفت: در دو یا سه پلان فیلم حرف و حدیثهایی وجود داشت و کارگردان فیلم هم قبول کرده بود که تغییرات را اعمال کند. از آخرین وضعیت پروژه باخبر نیستم، ولی به گمان خودم فیلم با وضعیت بلاتکلیفی روبهرو است.
پیش از این، محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در برنامه «جهانآرا» درباره اقدامات یکساله وزارتخانه گفته بود، در دولت قبل با انبوهی از مجوزهای آثار نمایشی و کتاب مواجه بودیم. به عنوان مثال، در حوزه فیلمهای سینمایی مجوزها و مجوز اکران داده شده بود. در حال حاضر، عمده فیلمهایی که درگیرش هستیم این است که میبینیم شورای نمایش امضا کرده و مجوز داده است و وزارت دیگر نوشته است که انشالله اصلاحات انجام خواهد شد.
به گفته محمدمهدی اسماعیلی، دولت قبل در سیاستهای هنری و تولید آثار نمایشی معتقد به نظارت پسینی و نظارت حداقلی بود. اینکه نباید در حوزه فرهنگ دخالت کرد و جمله معروف جانلاک که در صحبتهای رئیس جمهور قبل دیده میشد که میگفت همه را به زور نمیتوانیم به بهشت ببریم.
یاسر احمدوند هم معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در برنامه «دولت مردم» گفت: درحالی که در قانون تشکیل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی راهبری عرصه فرهنگ، تاثیرگذاری، حمایتگری فعالان فرهنگ از وظایف اصلی این وزارتخانه است. در عرصه رسانه و مطبوعات، سینما، فعالیت هنری و عرصههای کتاب و نشر تلاش شده که مجدد این مرجعیت به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بازگردد.
نظر شما