شناسهٔ خبر: 55833754 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه ایران | لینک خبر

رئیسی در دیدار جمعی از مدال‌آوران المپیادهای علمی از برنامه های دولت برای توسعه شبکه نخبگانی سخن گفت

برنامه‌ریزی برای حفظ نخبگان در کشور

صاحب‌خبر -
گروه اجتماعی/ نخبگان ایرانی در دنیا زبانزد هستند و هوش و استعداد ایرانی ریشه در تاریخ این سرزمین دارد. یکی از جلوه‌های بروز این استعداد درخشش دانش‌آموزان ایرانی در المپیادهای جهانی است. این افتخارآفرینی‌ها در درجه‌ای از اهمیت برای کشورمان قرار دارد که سیدابراهیم رئیسی رئیس جمهور شامگاه پنجشنبه گذشته در دیدار با مدال‌آوران المپیادهای علمی کشوری و جهانی، خانواده آنها، اساتید و معلمان فعال در این حوزه، با ابراز خرسندی از حضور در جمع آنان گفت: برافراشتن پرچم مقدس جمهوری اسلامی و افتخارآفریدن برای کشور در هر عرصه‌ای برای جامعه بسیار شیرین، عزت‌آفرین و دلپذیر است.
رئیس جمهور موفقیت‌های علمی نخبگان دانش‌آموزی را حاصل لطف خداوند متعال برشمرد و خاطرنشان کرد: دانش بشری جلوه‌ای از علم خداوند است و اولین اثر آن باید نجات انسان و سپس نجات جامعه باشد.
رئیس جمهور در ادامه با تأکید بر نقش محوری نخبگان و اندیشمندان در پیشرفت و تعالی کشور، از اراده جدی دولت برای طراحی سازوکارهای مؤثر توسعه شبکه نخبگانی و حفظ نخبگان در کشور خبرداد.رئیسی نیروی انسانی نخبه را مهم‌ترین سرمایه کشور در مسیر توسعه پایدار خواند و اظهار داشت: شما مدال‌آوران عرصه‌های کشوری و جهانی نباید با ناملایمت‌ها صحنه را خالی کنید، قرار است به دست شما فرهیختگان و نخبگان از مشکلات و مسائل جامعه گره‌گشایی شود.وی در تشریح وظایف نخبگان و فرهیختگان کشور برای تعالی جامعه، افزود: «امید داشتن به خدا و الطاف الهی»، «پرهیز از یأس و ناامیدی»، «تلاش خستگی‌ناپذیر» و «مجاهدت در کسب علم» از وظایف شما نخبگان برای رفع مشکلات جامعه است، لذا در این مسیر شتابان و جهادی حرکت کنید.
رئیس جمهور با گرامیداشت یاد شهید کاظمی آشتیانی مؤسس پژوهشگاه رویان، گفت: نام ایشان یک نماد از اراده، تصمیم، علم، دانش و فناوری است. ایشان با شعار «ما می‌توانیم» و با کمترین امکانات پژوهشگاه رویان را راه‌اندازی کرد.
رئیسی تأکید کرد: دشمن نمی‌خواهد در کشور مدال‌آور المپیادی داشته باشیم که به افزایش تولید، فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان و راه‌اندازی واحدهای اشتغال‌آفرین کمک کنند، اما وظیفه ما این است که در مقابل او مجدانه ایستادگی کنیم تا دشمن مستأصل و مجبور به عقب‌نشینی شود.
رئیس جمهور افزود: دشمن اگر در گذشته دنبال غارت مخازن و معادن کشورها بود، امروز در جنگ شناختی، الکترونیکی، سایبری و نرم‌افزاری دنبال جذب مغزها و نخبگان دیگر کشورها است.وی با اشاره به نقش مسئولان در رفع مشکلات و دغدغه‌های نخبگان در کشور، گفت: «امیدآفرینی»، «ایجاد زمینه‌های شکوفا کردن استعدادها» و «فراهم کردن بستر رشد و تعالی استعدادهای نخبگان» از وظایف مسئولان در قبال شما است. هرگونه هزینه کردن برای علم و دانش سرمایه‌گذاری است و موجب تضمین آینده کشور می‌شود.رئیس جمهور همچنین از همه دستگاه‌های دارای مسئولیت در حوزه نخبگان، از جمله باشگاه پژوهشگران جوان، جهاد دانشگاهی، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت بهداشت و دانشگاه آزاد خواست زمینه جذب، اشتغال، رشد و شکوفایی نخبگان را بیش از پیش فراهم کنند.
رئیسی در بخش پایانی سخنان خود بسط عدالت آموزشی را از اولویت‌های دولت مردمی خواند و تصریح کرد: همه فرزندان ایران اسلامی باید فرصت شکوفا شدن استعدادهای‌شان را داشته باشند و دولت چنانکه پیش از این هم اعلام کرده، به مقوله عدالت آموزشی به عنوان زیرساخت اصلی توسعه متوازن در کشور باور جدی دارد.
پیش از سخنان رئیس جمهور ۸ نفر از مدال‌آوران جهانی المپیادهای دانش‌آموزی مسائل و دغدغه‌های خود را در زمینه‌هایی همچون لزوم شبکه‌سازی نخبگان، فراهم کردن بستر فعالیت‌های بین رشته‌ای، تلاش برای جلوگیری از مهاجرت و رهاشدگی مدال‌آوران المپیادی، معافیت‌ خدمت سربازی برای دانش‌آموزان مدال‌آور پسر، عدالت آموزشی، آشنایی مدیران مدارس سمپاد با شرایط و مسیر المپیادها، توجه به حضور دختران در تیم‌های اعزامی المپیادهای جهانی، فراهم‌سازی زمینه همکاری‌های بین‌المللی، توجه به وضعیت اشتغال و معیشت دانش‌آموزان المپیادی، ایجاد شرایطی برای نخبه‌پروری توسط نخبگان و تشکیل هیأت امنای باشگاه دانش‌پژوهان جوان با رئیس جمهور مطرح کردند.
در همین چند ماه گذشته این افتخارآفرینی بارها مورد تبریک و تشویق رئیس جمهور قرار گرفت. در جدیدترین خبر درخشش قهرمانان ایرانی در پانزدهمین المپیاد جهانی نجوم و اخترفیزیک بود که درشهر کوتایسی گرجستان برگزار شد و تیم دانش‌آموزان جمهوری اسلامی ایران، مهدی استادمحمدی، سپهرسلامت، محمدمهدی عابدیان، فرهاد عزیزی سطری، سیدیوسف میریوسفی، سهند اسماعیل‌زاده، سهند اکرمی‌پور، آریا قنبری، آرسام مجد مدال طلا و علیرضا اعلایی هره‌دشت به مدال نقره دست یافتند. تیم ایران با کسب 9 مدال طلا و یک مدال نقره برای دومین بار مقام اول مسابقات را کسب کرد. در این دوره از مسابقات 250 دانش آموز از 45 کشور شرکت کرده بودند. در مسابقات سال گذشته2021 که به صورت مجازی به میزبانی کلمبیا برگزار شد تیم کشورمان 2 طلا، 5 نقره و 2 برنز و1 دیپلم افتخار کسب کرده بود. در این دوره از مسابقات تیم‌های امریکا، کانادا، کره جنوبی، هند، برزیل و تایلند بعد از تیم جمهوری اسلامی ایران در جایگاه بعدی قرار گرفتند. پیش از این نیز تیم ملی المیپاد زیست‌شناسی ایران با کسب چهار مدال طلا در سی و سومین المپیاد بین‌المللی زیست‌شناسی، رتبه اول جهان را از آن خود کرد. مهدی افشاری، امیررضا زینالی، محمدامین کیانی و محمدمهدی رحیم پور اعضای تیم ۴ نفره کشورمان در این رقابت علمی بودند. المپیاد جهانی زیست شناسی ۲۰۲۲ امسال به میزبانی ارمنستان و با حضور ۶۵ کشور به‌صورت حضوری برگزار شد که ایران و روسیه به طور مشترک در رده نخست قرار گرفتند. همچنین تیم ملی فیزیک ایران نیز امسال با کسب ۲ مدال نقره و ۳ برنز در مسابقات جهانی المپیاد فیزیک خوش درخشیده است. مسابقه جهانی المپیاد فیزیک ۲۰۲۲ سوئیس با موفقیت تیم ایران و کسب دو مدال نقره توسط دانیال حسین تبار و محمدصدرا حسینی و کسب سه مدال برنز توسط طاها علی‌محمدی، رادمهر فتحی و بهراد جهانی پایان یافت.
علاوه‌ بر این، تیم ملی المپیاد ریاضی جمهوری اسلامی ایران در شصت و سومین المپیاد جهانی ۲۰۲۲ که در اسلو پایتخت نروژ برگزار شد، از میان ۱۰۴ کشور شرکت‌کننده جایگاه هشتم دنیا را به خود اختصاص داد. در این دوره از رقابت‌ها، تیم ۶ نفره کشورمان با کسب سه مدال طلا و سه مدال نقره توانست جزو ۸ کشور برتر این دوره از رقابت‌های جهانی قرار گیرد. دانش‌آموزان مهران طلایی خواجه روشنائی، سینا عزیز‌الدین و پوریا محمودخان شیرازی موفق به کسب مدال طلا و همچنین امیرمحمد بندری ماسوله، دانیال پرنیان و سیدمبین رضوی مدال نقره کسب کردند.
همچنین افتخار آفرینی تیم ملی دانش‌آموزی کشورمان در پنجاه و چهارمین دوره المپیاد جهانی شیمی با دو مدال طلا و دو مدال نقره همراه بود، در این المپیاد محمدحسین برکاتی و ایلیا کهوند مدال طلا و سیدامیر حسین رضوی و امیرمحمد محمد حسینی موفق به کسب مدال نقره شدند.  تیم ملی المپیاد کامپیوتر جمهوری اسلامی ایران در سی و چهارمین المپیاد بین‌المللی کامپیوتر موفق به کسب دو مدال طلا و یک مدال نقره و یک دیپلم افتخار شد. در این مسابقات علیرضا کاویانی و کوشا موسوی موفق به کسب مدال طلا ،علیرضا صمیمی موفق به کسب مدال نقره و آریا همتی موفق به دریافت دیپلم افتخار شدند‌. در این المپیاد بین‌المللی ۳۵۷ دانش‌آموز از ۹۰ کشور شرکت کردند و تیم ایران توانست بر حسب مجموع نمرات جایگاه نهم این دوره را به خود اختصاص دهد.پیش از این یوسف نوری وزیر آموزش  و پرورش با اعلام اینکه در دولت سیزدهم استخدام نخبگان تسهیل و مصوب شده است، گفت: نخبگانی که بنیاد ملی نخبگان معرفی کنند، بدون آزمون در دستگاه‌های مختلف استخدام می‌شوند.وزیر آموزش و پرورش با تأکید بر اینکه نخبگان در افزایش تولید ناخالص ملی نقش دارند، اظهار داشت: باید با بهبود مستمر مواد آموزشی و محتوای دروس، موجبات شکوفایی بیش از پیش نخبگان را فراهم آوریم. در این راستا برای تحقق عدالت آموزشی به شکل روزانه دروس المپیادی توسط بهترین اساتید در رسانه ملی آموزش داده می‌شود.
در پایان این مراسم  رئیس جمهور با اهدای لوح از مدال‌آوران المپیادهای جهانی دانش‌آموزی سال‌های اخیر قدردانی کرد.

نظر شما