شناسهٔ خبر: 55798425 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: طبنا | لینک خبر

موافقت هیئت دولت با تشکیل استان کرمان جنوبی

نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد در مجلس شورای اسلامی از موافقت هیئت دولت در تصویب تاسیس استان کرمان جنوبی خبر داد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری سلامت(طبنا) از کرمان؛ ذبیح‌ الله اعظمی ساردویی با اشاره به تشکیل جلسه ای تیرماه هیئت دولت مبنی بر تشکیل استان کرمان جنوبی، گفت: رئیس جمهور نیز در سفر استانی خود به شهر دارالولایه جیرفت استان کرمان، در جمع مردم این شهر از تشکیل استان کرمان جنوبی خبر داد.

وی افزود: ما نمایندگان منتظر لایحه دولت هستیم تا به محض دریافت، در اسرع وقت آن را بررسی و تصویب کنیم.

نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: طرح ارائه شده در مجلس شورای اسلامی شامل هفت شهرستان جیرفت، عنبرآباد، کهنوج، رودبار جنوب، قلعه‌ گنج، منوجان و فاریاب است که یک میلیون نفر جمعیت، ۵ میلیون تُن انواع محصولات کشاورزی، معادن غنی مس، آهن، کروم، تیتانیوم و ... را دارا هستند.

اعظمی ساردویی با بیان اینکه عدم توزیع عادلانه ثروت و اعتبارات دولت بین شمال و جنوب استان باعث شد که استان توسعه عادلانه پیدا نکند، افزود: همه شرایط برای تاسیس استان کرمان جنوبی آماده است و ما امیدواریم که استان کرمان جنوبی به زودی در دولت آیت‌ الله رئیسی تاسیس شود و مردم کرمان جنوبی همیشه سپاسگزار نظام جمهوری اسلامی بوده و هستند.

اعظمی سارودیی تصریح کرد: مردم نجیب کرمان جنوبی قدردان تلاش‌ های آیت الله سید ابراهیم رئیسی و دولت سیزدهم هستند و نام دولت مردمی برای همیشه در جنوب استان کرمان به یادگار خواهد ماند.

وی در این باره گفت: طرح استقلال جنوب استان کرمان از ۱۳۳۸ در دولت‌ های قبل و بعد از انقلاب در دست اقدام بوده، لذا در همین راستا طرح تقسیم استان کرمان پیشنهاد شده است.

نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: استان کرمان از نظر جمعیت رتبه نهم کشور را دارد و با ۱۱ درصد وسعت کشور به‌ عنوان پهناورترین استان کشور است، فاصله دورترین نقطه در جنوب کرمان تا مرکز استان کرمان بیش از ۸۰۰ کیلومتر است.

اعظمی ساردویی ابراز داشت: این مسافت زیاد شهرستان‌ های مختلف با یکدیگر، بویژه جنوب تا مرکز استان، سبب وارد آمدن خسارات و نیز از دست رفتن حقوق شهروندان مناطق دور دست استان، بخصوص صرف وقت، هزینه مالی و تلفات جاده‌ای(تصادفات) جهت مراجعه به مرکز استان می‌ شود، که همین امر یکی از دلایل مهم فقر و توسعه نامتوازن در این استان پهناور بین شمال و جنوب است.

وی گفت: این استان با وجود داشتن رتبه اول صادرات غیرنفتی(رونق بخش کشاورزی و بهشت معادن) از نظر فقر در رتبه دوم کشور بوده، که وسعت زیاد این استان یکی از دلایل توسعه نامتوازن آن در تمام زمینه‌ ها است.

نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد در مجلس شورای اسلامی، افزود: جنوب استان کرمان با هفت شهرستان جیرفت، عنبرآباد، کهنوج، رودبارجنوب، قلعه گنج، منوجان و فاریاب دارای گویش، فرهنگ، منبع درآمد و اقتصاد مشترک سالانه پنج میلیون تن انواع محصولات مختلف کشاورزی است، که ۷۰ درصد تولید استان و چهار درصد از کل تولیدات کشاورزی کشور را تشکیل می‌ دهد.

اعظمی ساردویی عنوان کرد: قبلا تعداد زیادی از دستگاه‌ های دولتی در قالب ادارات کل مستقل به مرکزیت جیرفت ایجاد شده‌ اند و با وجود این ادارات کل در جنوب استان کرمان به صورت مستقل از مرکز استان شرایط لازم برای استقلال جنوب استان فراهم‌ شده است.

به گفته وی جنوب کرمان از نظر اقتصادی، سیاسی و موقعیت خاص جغرافیایی و با برخورداری از زیرساخت های مناسب برای توسعه صنعت، کشاورزی، گردشگری، بازرگانی و وجود معادن غنی و صنایع معدنی و منابع سرشار انرژی خورشیدی و سایر ویژگی‌ های اقتصادی به همراه استعداد و منابع کم نظیر انسانی بسترهای لازم را برای پیشرفت و توسعه دارا است.

نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد در مجلس شورای اسلامی با اشاره به سفر رییس جمهور به شهرستان جیرفت گفت: سفر کاروان دولت به جنوب کرمان در ایام محرم با استقبال پرشکوه و مثال زدنی مردم منطقه جنوب کرمان، تصاویری تاریخی و ماندگاری را از وحدت، همدلی و انسجام دولت، ملت و خطه جنوب به نمایش گذاشت.

اعظمی ساردویی گفت: ویژگی‌ های کم نظیر جنوب استان کرمان در بخش‌ های مختلف در کنار مردمی شریف، تقدیم صدها شهید والامقام برای ماندگاری و سرافرازی ایران اسلامی، نشان از شایستگی اهالی بزرگوار و غیرتمند جنوب کرمان و ضرورت رهایی آنان از محرومیت دارد، که باید با برنامه ریزی لازم و توجه بیش از پیش مسئولان، اقدامات زیربنایی و اساسی برای توسعه همه جانبه و متوازن منطقه و استان جدید التاسیس کرمان جنوبی انجام شود.

وی خاطر نشان کرد: اعلام تشکیل استان کرمان جنوبی توسط رئیس جمهور و بهره برداری طرح‌ های متعدد در این سفر گامی در پاسخگویی به بخشی از نیازها، مطالبات و مشکلات مردم این خطه محروم است. با این امید که بتواند با تلاش مردم و مسئولان، این منطقه محروم را به جایگاه اقتصادی و اجتماعی بایسته و شایسته خود برساند.

نظر شما