شناسهٔ خبر: 55765786 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه ایران | لینک خبر

رئیس جمهور در دیدار مدیران و کارکنان وزارت دفاع با اشاره به دستاوردهای افتخارآفرین این وزارتخانه تأکید کرد

حمایت از نوآوری در صنایع دفاعی

صاحب‌خبر -
گروه سیاسی/ آیت‌الله رئیسی صبح دیروز در جمع وزیر، مدیران و کارکنان وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، ضمن گرامیداشت ۳۱ مرداد، روز صنعت دفاعی کشور و یاد شهدای وزارت دفاع و نیروی‌های مسلح، خصوصاً شهیدان بزرگوار فخری‌زاده و طهرانی مقدم، اقدامات صورت گرفته در این وزارتخانه‌ را در راستای تحقق شعار «تولید؛دانش بنیان،اشتغال آفرین»، بسیار مؤثر دانست و گفت: دستاوردهای ارزشمند دانشمندان و نخبگان در صنایع دفاعی، نه فقط برای کشورمان، بلکه برای جهان اسلام و دوستداران انقلاب اسلامی امیدبخش و اقتدارآفرین و برای جهان کفر یأس‌آور است.
رئیس جمهور نخبگان و دانشمندان باانگیزه و خلاق در وزارت دفاع را سرمایه‌های ارزشمند کشور دانست و افزود: محصول و خروجی کار این عزیزان، صنعت دفاعی دانش‌بنیان کشور است که امروز دستاوردهای آن از سوی هیچ کسی قابل کتمان نیست.

صنعت دفاعی الگوی سایر بخش‌ها
دکتر رئیسی با بیان اینکه امروز به گستردگی داشته‌ها و توانایی‌های کشور مورد تهدید دشمن هستیم، تصریح کرد: با وجود تهدید، فشار و تحریم‌های دشمنان روی صنایع دفاعی ما، پیشرفت ها در این بخش بیشتر از سایر بخش‌ها بوده و دلیل آن انگیزه بسیار بالایی است که در صنایع دفاعی برای خودکفایی و استقلال کشور وجود دارد و در نتیجه این پیشرفت ها، موجب تولید قدرت برای کشور شده است.
رئیس جمهور با اشاره به بازدید امروز خود از نمایشگاه دستاوردهای صنایع دفاعی، اظهار داشت: یکی از نکات امیدبخش این نمایشگاه، سرریز فناوری و پیشرفت‌های صنعت دفاعی کشور به سایر بخش‌ها در کنار دستاوردهای ارزشمند در ارتقای قابل توجه توانمندی‌های دفاعی کشور بود.
آیت‌الله رئیسی داشتن انگیزه و خودباوری را مهم‌ترین مؤلفه و ویژگی متخصصان جوان و توانمند صنایع دفاعی کشور دانست و خاطرنشان کرد: این خودباوری در پرتو خداباوری شکل گرفته و همان رمز پیروزی در نگاه امام خمینی(ره) است که فرمودند می‌شود با توکل به خدا و اعتماد به نفس و اتکا به داشته‌های خود کارهای بزرگی 
رقم زد.

تبدیل ایده به محصول در سایر صنایع
رئیس جمهور با تأکید بر ضرورت تجلیل و قدردانی از نخبگان و دانشمندان صنایع دفاعی کشور، خطاب به مدیران وزارت دفاع گفت: قدردانی واقعی از این نخبگان، فراهم کردن زمینه شکوفا شدن دانش و اندیشه آنان است. مدیران وزارت دفاع این وزارتخانه را به زیست‌بوم نخبگان تبدیل و از این سرمایه‌های کشور حمایت و پشتیبانی کنند.
دکتر رئیسی در ادامه تبدیل ایده به محصول توسط نخبگان صنعت دفاعی کشور را بسیار ارزشمند و الگویی گرانسنگ برای دیگر حوزه‌ها در کشور دانست و افزود: تبدیل ایده به محصول فرایند ساده‌ای نیست و دستیابی به این مهم، صنایع دفاعی ما را به صنعتی افتخارآمیز برای کشور تبدیل کرده و کشورهای دیگر را به حیرت واداشته است. این مسیر با قدرت و قوت در سایر بخش‌ها و صنایع نیز دنبال شود.

وزارت دفاع تا یک قدمی ساخت هواپیما
رئیس جمهور با اشاره به «تأثیرگذاری، دقت بالا و هوشمندسازی» به‌عنوان ۳ ویژگی بسیار مهم محصولات تولیدشده در صنعت دفاعی کشور، خطاب به دست‌اندرکاران این صنعت، اظهار داشت: شما با ابتکار و خلاقیت خود برای کشور تولید قدرت کرده‌اید تا جایی که مقامات نظامی دنیا نیز به پیشرفت‌های اقتدارآفرین صنعت دفاعی ایران معترف اند.
آیت‌الله رئیسی نوآوری‌ها در زمینه ساخت انواع پرنده‌ها در صنایع دفاعی را بسیار افتخارآمیز دانست و با اشاره به بازدید خود از صنایع هواپیماسازی ایران در اصفهان تصریح کرد: دانشمندان و نخبگان ما در این وزارتخانه تا یک قدمی ساخت هواپیمای مسافربری رسیده‌اند و از آنها خواسته‌ام که این مسیر را تا حصول نتیجه با قدرت و قوت ادامه دهند.

منطقه از آن ملت‌های مستقل
رئیسی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه گاهی برخی از دشمنان انقلاب اسلامی به‌رغم توانمندی‌های بسیار بالای دفاعی کشور به خود اجازه می‌دهند تهدیداتی علیه ملت ایران به زبان بیاورند، خاطرنشان کرد: امروز جمهوری اسلامی از همیشه قدرتمند‌تر و دشمنان ما از همه زمان‌ها ضعیف‌ترند و آنچه ما را به قدرتی اثرگذار در منطقه و جهان تبدیل کرده نیروهای کارآمد، باانگیزه و انقلابی و دستاوردهای دفاعی دانشمندان ما است.
رئیس جمهور افزود: دشمنان بدانند مصمم به ادامه این مسیر هستیم و مطمئن باشند که دست مستکبران از منطقه قطع خواهد شد و این منطقه از آن ملت‌های مستقل و آزادیخواه خواهد بود.
آیت‌الله رئیسی همچنین در بخشی از سخنان خود به اقدامات صورت گرفته در حوزه صنعتی‌سازی مسکن از سوی صنایع دفاعی کشور اشاره و تصریح کرد: خوشبختانه نخبگان و دانشمندان ما در صنایع دفاعی به روشی نوآورانه و صنعتی در ساخت مسکن دست پیدا کرده‌اند که قطعاً در طرح جهش تولید مسکن مؤثر خواهد بود.
آیت‌الله رئیسی پیش از این نشست، از نمایشگاه تخصصی پدافندی و جنگ الکترونیک و همچنین تجهیزاتی که بر اساس تدابیر فرمانده معظم کل قوا در وزارت دفاع ساخته شده‌ است، بازدید کرد.همچنین رئیس جمهور از پروژه مسکن مهر ساخته دست متخصصان صنایع دفاعی کشور و روش‌های نوآورانه به کار رفته در این پروژه نیز دیدن کرد.

بــــرش
آیت‌الله رئیسی در نخستین نشست مشترک دولت و مسئولان عالی قضایی:
شرکت‌های دولتی نباید حیاط خلوت دستگاه‌ها تلقی شوند

​​​​​​​آیت‌الله رئیسی شامگاه یکشنبه در نخستین نشست مشترک هیأت دولت و مسئولان عالی قضایی، تعامل حداکثری و همدلی قوای سه گانه را ضرورت حکمرانی عالمانه و کارآمد در کشور دانست و گفت: همه ما در قوای سه‌گانه به عنوان کارگزاران نظام جمهوری اسلامی مأموریت مشترکی برای خدمت به مردم، اجرای عدالت، احقاق حقوق عامه و تلاش برای کاهش جرم، فساد و نابرابری داریم و باید به دنبال ایجاد و تثبیت هنجارهای تراز انقلاب اسلامی باشیم.
رئیس جمهور تفکیک و استقلال قوای سه گانه را از افتخارات نظام جمهوری اسلامی و قانون اساسی دانست و افزود: تفکیک و استقلال قوا هرگز به معنای عدم تعامل یا نگاه جزیره‌ای در حکمرانی نیست. هر جا هماهنگی و همدلی میان قوا بیشتر بوده، کارها بهتر پیش رفته و هر جا این هماهنگی و همدلی و به دنبال آن همکاری قوا به هر دلیلی مختل شده، کارها با مشکل و مانع بیشتری مواجه شده است.
 پیشگیری از فساد با همکاری دو قوه
آیت‌الله رئیسی در بخش دیگری از سخنانش خاطرنشان کرد: دولت در حد مقدورات خود از قوه قضائیه حمایت و از ایجاد یک کارگروه مشترک میان دو قوه برای رسیدگی به امور اجرایی و اداری و نیز همکاری‌های اساسی استقبال می‌کند.رئیس جمهور در ادامه یکی دیگر از زمینه‌های مهم همکاری دو قوه را پیشگیری از وقوع جرم و فساد عنوان کرد و گفت: هر چه میزان اجرای عدالت و رفع مشکلات و معضلات اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در جامعه بیشتر باشد، جرایم و مفاسد کمتری به وقوع می‌پیوندد. رئیسی همچنین شورای‌عالی پیشگیری از وقوع جرم را ساز و کاری مناسب برای همکاری میان قوا در زمینه پیشگیری از وقوع جرایم و مفاسد دانست و افزود: مباره با فساد و جرم مأموریت مشترک همه ماست و باید بر اساس نظام مسائل کشور، نسبت به اصلاح بخش‌های آسیب‌زا و ساختارهای فسادخیز اقدام کرد تا زمینه وقوع جرایم و مفاسد از بین برود.
نظارت لازم اما دارای شرایط
رئیس جمهور در بخش بعدی سخنانش با بیان اینکه نظارت ضامن حسن اجرای قوانین و مقررات است، اظهار داشت: نظارت امری ضروری است، اما نباید باعث شود مدیران شجاعت، خطرپذیری و ریسک‌پذیری اتخاذ تصمیمات و اجرای اقدامات مهم در مسیر رفع مشکلات و گره‌گشایی از مسائل مردم را از دست بدهند. آیت‌الله رئیسی هوشمندسازی و تکمیل دولت الکترونیک را از دیگر مسئولیت‌های مشترک همه قوا دانست و تصریح کرد: راه‌اندازی سامانه‌هایی مثل سامانه واحد صدور مجوزها، سامانه تجارت و امثال اینها در دولت در راستای تکمیل دولت الکترونیک با سرعت در حال تکمیل است. بهره‌برداری کامل از این سامانه‌ها، با ایجاد شفافیت و فراهم آوردن امکان نظارت دقیق، تحولی مهم ایجاد می‌کند.
شرکت‌های دولتی نباید حیاط خلوت باشند
رئیس جمهور در ادامه با بیان اینکه در جلسه امروز، دولت بر اهمیت ایجاد انضباط مالی در شرکت‌های دولتی تأکید کرده تا این شرکت‌ها حیاط خلوت دستگاه‌های دولتی تلقی نشوند، خاطرنشان کرد: به همه مدیران و دستگاه‌های اجرایی تأکید شده است که نهایت تلاش خود را برای احقاق حقوق عامه به کار گیرند.  رئیسی ماحصل همه اقدامات و تلاش‌های دولت و دیگر قوای کشور را امیدآفرینی در کشور دانست و   افزود: مدیران و دلسوزان نظام باید همه تلاش خود را به کار گیرند تا مطلقاً فسادی در هیچ بخشی از نظام نهادینه نشود و با عمل و اقدام خود امید و اعتماد مردم را به نظام افزایش دهند.

نظر شما