به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از فارس، وزارت دفاع روسیه روز یکشنبه از حمله موفق به انبار مهمات سامانه موشکی «هایمارس» ساخت آمریکا خبر داد.
به گزارش خبرگزاری «رویترز» وزارت دفاع روسیه روز یکشنبه اعلام کرد که موشکهای «کالیبر» مستقر در دریا، یک انبار مهمات حاوی موشکهای هایمارس اوکراین ساخت آمریکا و دیگر سامانههای ضدهوایی ساخت غرب را در منطقه «اودسا» در اوکراین منهدم کردند.
این وزارتخانه همچنین گفت که دو توپ «هویتزر» در منطقه جنگی در منطقه «خرسون» و یک انبار سوخت در منطقه «زاپروژیژیا» که بیش از ۱۰۰ تن سوخت دیزل ذخیره میکرد، منهدم شده است.
موشکهای کالیبر برای حملات ضدکشتی، ضدزیردریایی، زمین به زمین و هوا به زمین استفاده میشوند. این موشکها به کلاهک ۴۵۰ کیلوگرمی یا اتمی مسلح میشوند و برد مؤثر مدلهای مختلف آن بین ۵۰ تا ۴۰۰۰ کیلومتر است. این خانواده از موشکها علاوه بر نیروهای مسلح روسیه، در نیروهای مسلح کشورهای الجزایر، ویتنام، هندوستان، چین و ایران مورد استفاده قرار دارد.
سامانه پدافند هوایی پیشرفته «بوکام-۳» یکی دیگر از سامانههای پدافند هوایی ارتش روسیه است که توانسته امتحان خود را در رهگیری و انهدام موشکهای هایمارس به خوبی پس بدهد.
در این خصوص یک افسر ارتش روسیه در یگان ضد هوایی گفت راکتهای هایمارس به دلیل حجم کوچک، سرعت بالا و پرواز در ارتفاع پایین اهداف سختی در آسمان هستند، اما سامانههای بوک ام۳ این راکتها را در ۲۲ کیلومتری و در عرض ده ثانیه هدف قرار می دهند و از آنجایی که برد موشکهای هایمارس نسبتا کم است، زمان کمی برای رهگیری وجود دارد.
در تحولی دیگر، وزیر دفاع روسیه روز یکشنبه اظهار داشت که نیروهای روسیه در نبرد با اوکراین از جنگنده نسل پنجم «سوخو-۵۷» و موشکهای ابرفراصوت «کینژال» استفاده میکند.
«سرگئی شویگو» وزیر دفاع روسیه اعلام کرد که روسیه در عملیات نظامی خود در اوکراین از هواپیماهای سوخو-۵۷ و موشکهای کینژال استفاده میکند. شویگو گفت: «نیروهای روسیه از جدیدترین تسلیحات از جمله جنگندههای سوخو-۵۷ و موشکهای ابرفراصوت صوت کینژال در عملیات نظامی در اوکراین استفاده میکنند».
وی افزود: «این جنگنده از حفاظت بالایی برابر سامانه های مختلف پدافند هوایی برخوردار است و موشکهای بسیار قدرتمندی را حمل میکند که ما آزمایش کردیم و عملکرد فوق العادهای دارد».
شویگو گفت: «در طول عملیات ویژه، موشک کینژال سه بار مورد استفاده قرار گرفت ویژگیهایی را نشان داد که هیچ موشک مشابه دیگری در جهان ندارد».
وسیه از پنجم اسفند گذشته (۲۴ فوریه) دستور حمله نظامی به اوکراین را صادر کرد. این تحول چند روز بعد از آن رخ داد که مسکو رسماً استقلال جمهوریهای «دونتسک» و «لوهانسک» در شرق اوکراین را به رسمیت شناخت. «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه هدف از عملیات نظامی کشورش را «غیرنظامی کردن اوکراین» و «نازیزدایی» از این کشور اعلام کرد.
روسیه بارها درباره توسعه ناتو در اروپا به ویژه مرزهای خود هشدار داده است. روسیه بر این باور است که به دلیل سیاست خصمانه و روسهراسی بحران کنونی اوکراین روی داده است. «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه پیشتر گفته بود که مسکو برای پاسخ گفتن به تحرکات ناتو و گسترش این ائتلاف نظامی غربی به سمت شرق، گزینههای مختلفی دارد.
نظر شما