شناسهٔ خبر: 55542832 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

در نشست سازمان فضایی کشور مطرح شد

ساخت ماهواره خیام با طراحی مفهومی ایرانی / برنامه مدون ۱۰ ساله داریم

رئیس سازمان فضایی گفت: ماهواره خیام کاربرد‌های مختلفی دارد مثلا می‌توان فهمید که سطح سد‌های کشور چقدر تغییر کرده است و چه مقدار از معادن برداشت شده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو، امروز اولین نشست خبری ماهواره خیام در محل پایگاه فضایی ماهدشت  برگزار شد که حسن سالاریه؛ رییس سازمان فضایی ایران گفت: ماهواره خیام یک ماهواره سنجشی است و نیاز‌های کشور را به لحاظ تامین داده می‌تواند رفع کند. این ماهواره برای کشور یک فرصت طلایی است. ما به تامین داده و تصاویر نیاز داریم و این ماهواره این نیاز را برطرف می‌کند و امید داریم بعد از چند سال ماهواره‌های با دقت بیشتر از ماهواره خیام پرتاب کنیم تا نیاز کشور بر طرف شود.
وی ادامه داد: ماهواره سنجشی برای اینکه در کشور مورد استفاده قرار گیرد باید مراحلی را طی کند و در اختیار شرکت‌ها و متخصصین قرار بگیرد. ساخت ماهواره خیام در اواسط دهه نود و با توجه به نیاز روز کشور شروع شد و کشور به ماهواره‌ای نیاز دارد که مشخصه‌های مختلفی داشته باشد و این فرایند نیاز به مطالعه دو ساله دارد. ما در ماهواره خیام باید نیاز روز را برطرف کنیم. شرکت‌های معتبری ارزیابی و به یک شرکت معتبری سفارش گذاری شد و در نهایت دیروز پرتابش انجام شد. نیاز کشور در حوزه سنجشی نیاز یک متر و دقیق‌تر است.
سالاریه افزود: توانایی ساخت سنجنده‌های با توانایی پنج تا ده متر را داریم و البته نیازمان یک نیاز دقیق‌تر از این حرف هاست. طول عمر ماهواره‌های سنجشی ۵ سال است و همین الان باید به فکر جایگزینش باشیم. از الان به فکر ساخت ماهواره‌های دقیق‌تر هستیم.
رئیس سازمان فضایی کشور بیان کرد: ماهواره‌های سنجشی با توجه با دقت، سنجش و … در رنج قیمتی قرار می‌گیرد. ماهواره‌های کلاس خودمان زیر ده میلیون دلار است. البته تکنولوژی فضایی مدام در حال توسعه هست و ما در این حوزه به طور ۱۰۰ درصدی تحریم هستیم.
ماهواره به طور موفقیت آمیز در مدار قرار گرفته و کنترل آن در اختیار خودمان است.
وی مطرح کرد: ما باید هدفمان رفع نیاز شرکت‌های سنجشی باشد. ماهواره کاملا با طراحی مفهومی ایران انجام شده و به یکی از شرکت‌های ماهواره سنجشی بسیار معتبر سپرده شده است. ماهواره از کارخانه به پایگاه بایکونور منتقل شده است. فرامین برای عملکرد ماهواره ارسال می‌شود. بعد از دریافت تصاویر، تصاویر آرشیو می‌شود و این تصاویر براساس نیاز شرکت مراجعه کننده فضایی قابل فروش است و باید در این زمینه تعرفه گذاری کنیم.
سالاریه در پایان گفت: این ماهواره کاربرد‌های مختلفی دارد مثلا می‌توان فهمید که سطح سد‌های کشور چقدر تغییر کرده است و چه مقدار از معادن برداشت شده است. ما اطلاع رسانی خواهیم کرد که ماهواره در هر دوره در چه شرایطی قرار دارد. نزدیک به دو دهه هست که در زمینه توسعه پرتابگر‌ها درحال فعالیت هستیم. زمان پرتاب ماهواره خیام فرا رسیده بود و طبیعتا نمی‌توانستیم منتظر توسعه پرتابگرهایمان باشیم و به سوی پرتابگر خارجی رفتیم که سایوز در پرتاب‌های اخیرش شکستی نداشت. باید گفت که برنامه فضایی کشور یک برنامه کاملا مدون است و برنامه ده ساله فضایی را داشته ایم و تمرکز دولت در برنامه ده ساله مربوط به حوزه‌های زیرساختی است.

نظر شما