امیرهوشنگ ابتهاج(ه.الف.سایه) درگذشت.
به گزارش جماران، یلدا ابتهاج دختر وی امشب این خبر را در صفحه اینستاگرام خود اعلام کرد.
این شاعر ایرانی زاده ی ۶ اسفند ۱۳۰۶ در شهر رشت بود و در قالب های کلاسیک و نو اشعار زیادی را روده است. «نخستین نغمهها» اولین اثر وی بود که در سال ۱۳۲۵ هجری شمسی منتشر شد.
تصنیف ماندگار «سپیده»(ایران ای سرای امید) که با صدای محمدرضا شجریان یکی از خاطره انگیزترین آثار موسیقی ایران است، سروده ی این شاعر بزرگ ایرانی بود.
سایه بعد از حادثه میدان ژاله به همراه محمدرضا شجریان، محمدرضا لطفی و حسین علیزاده از رادیو استعفا دادند.
از مهمترین آثار هوشنگ ابتهاج تصحیح غزلهای حافظ است که با عنوان «حافظ به سعی سایه» نخستین بار در ۱۳۷۲ شمسی توسط منتشر شد.
«سراب»، «سیاهمشق»، «تا صبح شب یلدا»، «یادگار خون سرو» و «تاسیان» از دیگر آثار او هستند.
ماجرای شعر برای امام حسین(ع)
ابتهاج در بخشی از کتاب «پیر پرنیاناندیش» که در سال 1391 منتشر شد و طی آن در گفت و گو با میلاد عظیمی و عاطفه طیه خاطرات زندگی اش را بیان کرد، روایت جالبی را از روز هشتم محرم بیان می کند که در آن شعری با عنوان «اربعین» برای سیدالشهداء(ع) سروده است:
«امروز هشتم محرم بود و عصر به خانه سایه رفتیم. سایه مغموم بود و از چشمهایش معلوم بود گریه کرده. عاطفه گفت: «بازم شیطونی کردین؟» سایه خندید. پرسیدم «اتفاقی افتاده؟»
- نه! شما میدونین که تلویزیون همیشه جلوم روشنه. هر کانالی هم که میزنم داره روضه و نوحه نشون میده. من هم گوش میکنم و خب گریهام میگیره. میشینم با اینها گریه میکنم. (لبخند میزند.)
پس از چند دقیقه گپ و گفت، سایه میگوید:
«سالها پیش یک شعری گفتم به اسم «اربعین» که تمومش نکردم.»
با تعجب اصرار میکنم شعر را بخواند و میخواند:
«یا حسین بن علی
خون گرم تو هنوز
از زمین میجوشد
هرکجا باغ گل سرخی هست
آب از این چشمه خون مینوشد.
کربلایی است دلم»
در حال تکمیل...