شاهرخ یارویسی معاون سلامت ادارهکل دامپزشکی استان کرمانشاه امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در کرمانشاه، اظهار کرد: در روزهای تاسوعا و عاشورای اکیپهای دامپزشکی در سطح استان در راستای صیانت از سلامت و بهداشت عمومی شهروندان با توجه به عوامل بیماریزای مشترک بین انسان و دام که متأسفانه زیاد و دستهبندی در گروههای باکتریایی، ویروسی و انگلی با بیماریهای هاری، تب مالت، تب خونریزیدهنده کریمه کنگو، آنفولانزای فوق حاد پرندگان و... است، فعال هستند.
وی ادامه داد: دامپزشکی استان در همین راستا با تأمین و تجهیز ۲۹ اکیپ ثابت و سیار متشکل از ۵۶ نیروی دامپزشک، کارشناسان بهداشت گوشت، ناظر ذبح شرعی در ایام تاسوعا و عاشورا از ساعت ۷ صبح تا ۱۴ بر ذبح و معاینه لاشههای دامهای نذری شهروندان نظارت خواهند داشت.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه با اشاره به فعالیت تمامی کشتارگاههای دام استان در روزهای تاسوعا و عاشورا، گفت: در ایام ذکر شده تمامی کشتارگاهها به صورت رایگان آماده ارائه خدمات در خصوص ذبح دام، پوستکنی، فرآوری و سایر خدمات به شهروندان هستند.
وی لزوم آگاهی شهروندان از خطر ابتلا به بیماریهای مشترک دام و انسان به ویژه تب کریمه کنگو، بروسلوز و کیست هیداتید تاکید کرد و افزود: حتیالمقدور برای حفظ سلامتی خود و خانواده از ذبح دام در منازل خودداری کنند در غیر این صورت رعایت نکات بهداشتی از جمله پوشیدن لباس، دستکش، چکمه و ماسک هنگام ذبح بسیار حائز اهمیت است و افراد در صورت رعایت نکردن موارد بهداشتی هنگام ذبح ممکن است به بیماریهای خطرناک مشترک مبتلا شوند.
وی در پایان به هماستانیها توصیه کرد، چنانچه امکان دارد گوشت قربانی شده را به مدت ۲۴ ساعت در دمای یخچال نگهداری و بعد مصرف کنند.
انتهای پیام/پ