شناسهٔ خبر: 55397375 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: دفاع پرس | لینک خبر

یادداشت/

خط قرمز حزب‌الله برای صهیونیست‌ها

بعد از خط قرمزهایی که حزب‌الله و سید حسن نصرالله برای اسرائیل در خصوص تجاوز به حقوق دریایی لبنان مشخص کرده‌اند، صهیونیست‌ها از موضع قبلی خود عقب‌نشینی کردند.

صاحب‌خبر -

چرا صهیونیست‌ها بعد از هشدار سید مقاومت عقب‌نشینی کردند؟گروه بین‌الملل دفاع‌پرس- حسن محمودی؛ تغییر لحن مقامات تل‌آویو و تلاش برای ازسرگیری مذاکرات ترسیم مرز‌های دریایی پس از آن انجام می‌شود که سیدحسن نصرالله، دبیرکل حزب‌الله لبنان در سخنان اخیر خود به صهیونیست‌ها نسبت به هرگونه یکه‌تازی در میادین گازی مشترک هشدار داد. نصرالله گفته است که اگر لبنانی‌ها به منابع گاز کاریش دسترسی نداشته باشند، صهیونیست‌ها هم نمی‌توانند از آن بهره‌برداری کنند و حزب‌الله به زور نظامی اجازه استخراج از آن را نخواهد داد. نصرالله هشدار داده که مقاومت دنبال جنگ نیست، اما اسرائیل ممکن است آن‌ها را به سمت تقابل نظامی بکشاند. نصرالله باتوجه به وضعیت بی‌ثباتی حاکم بر سرزمین‌های اشغالی، حتی آینده رو به زوال این رژیم را در آینده نزدیک پیش بینی کرده است تا مقامات تل‌آویو در هر اقدامی علیه محور مقاومت اشتباه محاسباتی نکنند، چرا که با اقدامات نسنجده تنها زمینه فروپاشی خود را تسریع می‌کنند.

هشدار‌های نصرالله بر این پایه استوار است که اگر قرار باشد لبنان از منابع گازی منتفع نشود، رژیم صهیونیستی هم نباید دستش به آن برسد و اعزام سه پهپاد شناسایی حزب‌الله در هفته‌های اخیر به میادین گازی در دریای مدیترانه هشداری بود که اگر صهیونیست‌ها به یکجانبه گرایی در این میادین ادامه دهند، انگشت مقاومت روی ماشه است تا دشمن را از کرده خود پشیمان کند. سخنان دبیرکل حزب‌الله مبنی بر اینکه هیچ هدف اسرائیلی در دریا و زمین وجود ندارد که موشک‌های نقطه‌زن مقاومت به آن نرسد، همچون پتکی بر سر صهیونیست‌ها فرود آمده است که زودتر دست به دامن نماینده واشنگتن شده‌اند تا سایه جنگ را از آسمان سرزمین‌های اشغالی بردارد.

از طرفی، سخنان نصرالله علاوه بر اینکه هشداری برای مقامات تل‌آویو بود، برای دولتمردان کاخ سفید هم حاوی این پیام بود که میانجی آمریکایی در مذاکرات بیطرف نیست و نمی‌توان به شیوه فعلی، مذاکرات درباره میدان‌های گازی را پیگیری کرد و واشنگتن باید جانبداری آشکار از دشمن اسرائیلی را متوقف کند، چرا که راه‌های دیگری نیز برای برخورد با این مسئله وجود دارد.

میدان گازی کاریش مقادیر زیادی انرژی را در خود جای داده است و می‌تواند سرنوشت لبنانی‌ها را که به شدت با بحران‌های اقتصادی دست و پنجه نرم می‌کنند، به کلی تغییر دهد. بنابراین، این بار حزب‌الله و مقامات لبنانی حاضر نیستند از مواضع خود در مقابل ترسیم مرز‌های دریایی عقب‌نشینی کنند و تلاش‌های آمریکا برای کوتاه کردن دست لبنان از منابع گازی هم راه به جایی نخواهد برد.

باتوجه به اینکه رژیم صهیونیستی به منابع گاز برای انتقال آن به کشور‌های اروپایی به شدت نیاز دارد نمی‌خواهد وارد تنش با لبنان شود و مقامات تل‌آویو به خوبی می‌دانند که نصرالله به وعده‌های خود عمل خواهد کرد. همچنانکه رسانه‌های عبری پس از سخنان نصرالله اعلام کردند که شهروندان اسرائیلی به تحقق وعده‌های نصرالله بیبشتر از مقامات تل‌آویو باور دارند. هشدار‌های حزب‌الله چنان وحشتی در بین صهیونیست‌ها به راه انداخته است که ارتش این رژیم از ترس واکنش‌های احتمالی نیرو‌های مقاومت در میدان کاریش، به حالت آماده‌باش درآمده است.

اسرائیلی‌ها می‌دانند که درگیری آتی با حزب‌الله، تنها به مرز‌های لبنان و فلسطین اشغالی محدود نخواهد شد و کل منطقه را دربرخواهد گرفت و به همین خاطر، سعی دارند همه جوانب را در نظر بگیرند. چرا که حمله احتمالی حزب‌الله به میادین گازی معطوف نخواهد بود و تمام سرزمین‌های اشغالی هدف قرار خواهند گرفت. تل‌آویو به این مسئله واقف است که اگر قرار باشد از میدان گازی مشترک اقدامات حفاری و استخرج انجام دهد باید با لبنان همکاری کند، در غیر این صورت وارد جنگ با حزب‌الله خواهد شد و دسترسی به ۵۰ درصد منابع انرژی بهتر از صفر درصد است. از طرفی، درگیری در شرایطی که جنگ در اوکراین هم جریان دارد، به نفع صهیونیست‌ها و غرب نیست و آمریکا و اروپا به دلیل درگیری با روسیه، نمی‌توانند در حال حاضر کمکی به تل‌آویو انجام دهند.

ارتش اسرائیل در سال‌های ابتدایی تاسیس جعلی خود چنان قدرتی داشت که با چندین کشور عربی وارد جنگ شد و حتی پیروزی‌هایی را نیز در مقابل اعراب کسب کرد، اما با گذشت ۷ دهه اکنون به وضعیتی گرفتار شده است که حتی از تهدیدات حزب الله هم واهمه دارد. حزب‌الله در سال‌های اخیر نشان داده که معادلات در برابر دشمن صهیونیستی را تغییر داده و به چنان بازدارندگی دست یافته است که می‌تواند خواب را بر چشمان صهیونیست‌ها حرام کند. سخنرانی‌های نصرالله درباره دستاورد‌های مقاومت در عرصه موشکی و پهپادی هراس به جان مقامات تل‌آویو انداخته است که حاضر نیستند درگیری مجدد با مقاومت را تجربه کنند.

صهیونیست‌ها بار‌ها اعتراف کرده‌اند که در صورت وقوع درگیری، حزب‌الله قادر است روزانه ۱۰۰۰ موشک به سمت سرزمین‌های اشغالی شلیک کند و با توجه به توانمندی موشکی نیرو‌های مقاومت، همه سرزمین‌های اشغالی در تیررس موشک‌های این گروه‌ها قرار دارند. این درحالی است که رژیم صهیونیستی اکنون در شرایط بی‌ثبات و متزلزلی قرار دارد و اخیرا مقامات امنیتی اسرائیل اذعان کرده‌اند که در صورت بروز جنگ، نیروی زمینی و هوایی تل‌آویو قادر به مقابله با تهدیدات خارجی نخواهد بود.

دبیرکل حزب‌الله با هشدار‌های خود حجت را بر صهیونیست‌ها تمام کرد و توپ را به زمین تل‌آویو انداخت تا تصمیم نهایی خود را اعلام کنند که می‌خواهند مسیر همزیستی در میادین گازی را انتخاب کنند یا به جنگی تن دهند که پایان آن برای صهیونیست‌ها خوشایند نخواهد بود و موضع‌گیری اخیر مقامات تل‌آویو هم نشان می‌دهد آن‌ها سر عقل آمده و مسیر کم‌هزینه را برگزیده‌اند، زیرا نمی‌خواهند دوباره ضرب شست مقاومت را بچشند.

انتهای پیام/ 411

نظر شما