شناسهٔ خبر: 55353124 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه ایران | لینک خبر

اخبار

صاحب‌خبر -
تصویب ۲ هزار میلیارد تومان اعتبار برای تجهیز مراکز آموزش فنی و حرفه‌ای در استان‌ها

رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای گفت: ظرفیت مراکز آموزش فنی و حرفه‌ای کشور سالانه ۱.۲ میلیون نفر است و در سال ۱۴۰۰ به ۹۱۹ هزار مهارت آموز، گواهی بین‌المللی پایان دوره داده شد.
به گزارش مهر، سیدغلامحسین حسینی نیا که به مناسبت هفته ملی مهارت به عنوان سخنران پیش از خطبه‌های نماز جمعه روز گذشته تهران سخنرانی می‌کرد، گفت: امروز اهمیت مهارت آموزی خصوصاً آموزش مهارت برای جوانان و کارجویان بر کسی پوشیده نیست.
وی افزود: سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور نقش تبدیل علم نافع به عمل اثرگذار را برعهده دارد و علمی که به عمل درآید و زمینه رفاه مردم را فراهم کند در عِداد علم نافع است. معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی یادآور شد: رهبر معظم انقلاب در مهارت آموزی تأکید دارند و از آن به پنجه‌های کارآمد یاد می‌کنند. لذا پس از انقلاب مراکز زیادی در زمینه مهارت آموزی ایجاد شد. در حال حاضر ۶۴۰ مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای، ۵ هزار و ۴۰۰ کارگاه آموزشی و ۱۲ هزار آموزشگاه آزاد فنی و حرفه‌ای داریم. وی خاطرنشان کرد: دولت سیزدهم تأکید زیادی بر مهارت آموزی دارد. در سفرهای استانی رئیس جمهور شاهد تصویب ۲ هزار میلیارد تومان اعتبار برای تجهیز مراکز آموزش فنی و حرفه‌ای در استان‌های مختلف بوده‌ایم. رئیس سازمان فنی و حرفه‌ای برخی طرح‌های این سازمان شامل آموزش مهارت‌های اشتغال برای همه اقشار بالای ۱۵ سال، جوانان بیکار و جویای کار، دانشجویان و دانش آموختگان دانشگاهی، زندانیان و خانواده‌هایشان، سربازان، کودکان کار، معلولان و خانواده‌های آنها و... را در دست اجرا دارد که می‌توان به آموزش مهارت به دانش‌آموزان و طرح نخلستان برای ۵۰۰ هزار دانشجو و دانش آموخته رشته‌های دانش بنیان اشاره کرد.
حسینی نیا ظرفیت سالانه آموزش مهارت در مراکز فنی و حرفه‌ای دولتی و خصوصی را یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر عنوان و اظهار کرد: سال گذشته 919 هزار نفر گواهینامه‌های بین‌المللی مهارت آموزی را از سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای دریافت کرده‌اند.


افزایش بازرسان کار الزامی است

حمید حاج اسماعیلی‌، کارشناس حوزه کار، در گفت‌وگو با ایسنا بر لزوم تقویت بازرسی کار تأکید کرده و درباره آمار ۸۰۰ هزار نفری بازرسان کار می‌گوید: به طور حتم حضور ۸۰۰ هزار بازرس کار در تمام کشور نمی‌تواند جوابگوی نیاز گسترده کارخانه‌ها و واحدهای تولیدی باشد و لازم است وزارت کار به تقویت تعداد بازرسان بپردازد. او می‌‌‌گوید: با وجود آنکه در بحث کاهش حوادث کار تلاش شده تا ارائه آموزش‌ها و عملکردها موفقیت آمیز باشد ولی همچنان با کمبود بازرسان کار مواجه هستیم و این مسأله باعث شده بازرسی از کارگاه‌ها هر شش ماه یک‌بار صورت گیرد و بازرسی‌ها به طور مداوم و مستمر نباشد.
این کارشناس افزایش آگاهی و رعایت نکات ایمنی توسط نیروهای کار را موجب کاهش آمار حوادث کار دانسته و می‌‌گوید: برای تقویت بازرسی کار می‌‌توان علاوه بر استفاده از ظرفیت انجمن‌ها و تشکل‌های کارگری، ارائه آموزش‌ها را به آنها واگذار کرد؛ همچنین آموزش‌های مستمر نیروهای کار باید در دستور کار قرار گیرد و نظارت و بازرسی به طور مستمر انجام شود تا حوادث کار را شاهد نباشیم.

برچسب‌ها:

نظر شما