شناسهٔ خبر: 55242521 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: مشرق | لینک خبر

«اف-۳۵ لایتنینگ»؛ جایگزین جنگنده‌ «ساب گریپن» متحد شرقی ناتو

فارس

جمهوری چک، از متحدان شرقی ناتو قصد دارد بیست و چهار فروند جنگنده نسل پنجم «اف-۳۵» از آمریکا خریداری کند.

صاحب‌خبر -

به گزارش مشرق، جمهوری چک تصمیم گرفته  تا مذاکراتی را با ایالات متحده برای خرید ۲۴ فروند جنگنده  «اف-۳۵ لایتنینگ۲» برای نیروی هوایی خود آغاز کند.

به نوشته وبگاه «دیفنس نیوز» این جنگنده‌ها  قرار است جایگزین جنگنده‌های «ساب گریپن» شود. با این اقدام جمهوری چک به دومین متحد اروپای شرقی ناتو پس از لهستان تبدیل می‌شود که این جنگنده‌های ساخت شرکت لاکهید مارتین را سفارش می‌دهد.

وزیر دفاع چک در بیانیه‌ای گفت: «من تیم مذاکره ‌کننده بین‌ وزارتی تشکیل می‌دهم و مذاکراتی را با دولت ایالات متحده برای خرید ۲۴ فروند جنگنده‌ چند منظوره اف-۳۵ برای تجهیز دو اسکادران آغاز کنم.»

وزیر دفاع جمهوری چک گفت: «تصمیم ما برای انتخاب این گزینه بر اساس تجزیه و تحلیل نیروهای مسلح چک است که به وضوح بیان می‌کند که تنها پیشرفته‌ترین جنگنده‌های نسل پنجم می‌توانند شرایط ماموریت را در میدان‌های نبرد آینده برآورده کنند.»

 به نوشته این منبع خبری، ارزش این قرارداد احتمالی توسط وزارت چک فاش نشده است.

در ژانویه ۲۰۲۰، وزیر دفاع لهستان، قراردادی به ارزش ۴.۶ میلیارد دلار امضا کرد که بر اساس آن نیروی هوایی لهستان ۳۲ فروند جنگنده اف-۳۵ را به همراه یک بسته آموزشی و لجستیکی خریداری می‌کند. ورشو قصد دارد جنگنده‌های «سوخو-۲۲» و «میگ-۲۹» را که ساخت شوروی سابق طراحی شده است، با جت‌های نسل پنجم جایگزین کند. قرار است تحویل در سال ۲۰۲۴ آغاز شود.

رئیس جمهور رومانی، دیگر متحد ناتو نیز در روزهای گذشته  در پیامی به مناسبت «روز هوانوردی» از نوین سازی نیروی هوایی این کشور با خرید شماری جنگنده نسل چهارم «اف-۱۶» و جنگنده نسل پنجم «اف-۳۵» خبر داد.

 «کلاوس لوهانیس» رئیس جمهور رومانی در پیام تبریکی به مناسبت روز هوانوردی از تداوم نوین سازی نیروی هوایی این کشور با خرید ده‌ها جنگنده نسل چهار و پنج خبر داد. رئیس جمهور رومانی در این باره اظهار داشت، برنامه‌هایی برای افزایش کارایی در عملیات‌های نظامی در حال انجام است و نوسازی نیروی هوایی با دستیابی به شمار بیشتری جنگنده اف-۱۶ و سپس کسب جنگنده نسل پنجم اف-۳۵ ادامه می‌یابد که قابلیت عملیات هوایی رومانی را افزایش می‌دهد.

 آمریکا مدت‌هاست با بهانه مقابله با روسیه و کمک به ناتو به رومانی،کشور واقع در شرق اروپا کمک نظامی می‌کند.

نیروی هوایی آمریکا چندی قبل در بحبوحه درگیری روسیه و اوکراین، بمب افکن راهبردی خود را بر فراز حریم هوایی رومانی به پرواز درآورد. ارتش آمریکا سپس اعلام کرد که جنگنده‌های اف-۱۶ خود را با هدف تقویت امنیت منطقه‌ای در بحبوحه تنش‌های روسیه با اوکراین، از آلمان به رومانی منتقل می‌کند.

این جنگنده‌ها که تعداد آنها مشخص نشد، وارد پایگاه هوایی رومانی در فاصله ۱۰۰ کیلومتری دریای سیاه شدند.

نظر شما