به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، دفتر رسانهای شورای وزیران روسیه امروز (جمعه) در بیانیهای از درج نام کشورهای یونان، دانمارک، اسلوونی، کراوسی و اسلواکی در لیست موسوم به «کشورهای غیر دوست» خبر داد.
به نوشته پایگاه خبری روسیا الیوم، در این بیانیه همچنین آمده است فهرستی که توسط دولت روسیه تایید شده، سند نهایی نیست و با در نظر گرفتن خصومتهای کشورهای خارجی علیه دیپلماتهای روسیه در خارج از این کشور، میتوان آن را گسترش داد.
در این بیانیه به تعداد کارمندانی اشاره شده است که نمایندگیهای دیپلماتیک «کشورهای غیردوست» میتوانند در خاک روسیه به کار گیرند. از این رو یونان میتواند ۳۴ نفر، دانمارک ۲۰ نفر و اسلواکی ۱۶ نفر استخدام کند. اما در مورد اسلوونی و کرواسی، این دو کشور نمیتوانند فردی را برای کار در نمایندگیهای دیپلماتیک و کنسولی خود در روسیه استخدام کنند.
روسیه برای اولین بار در ماه می سال ۲۰۲۱ دو کشور آمریکا و جمهوری چک را در لیست کشورهای غیر دوست قرار داد و سپس با آغاز بحران اوکراین، مسکو در ماه مارس گذشته، فهرستی از کشورهایی که «اقدامات غیردوستانه» نسبت به روسیه در پیش گرفتهاند، به تصویب رساند.
بر اساس این دستور، مأموریتهای دیپلماتیک، نهادهای کنسولی و دفاتر نهادهای دولتی دیگر کشورها که رفتار غیردوستانهای با روسیه، افراد دارای تابعیت روسیه و نهادهای قانونی این کشور داشته باشند، از نظر به کار گرفتن کارمندان روس، با محدودیتهایی مواجه شده یا حتی به طور کامل با ممانعت مواجه خواهند شد.
با این حال افراد دارای تابعیت این کشورها، برای ورود به روسیه و انجام مأموریتهای دیپلماتیک، محدودیتی نخواهد داشت.
علاوه بر این، دولت روسیه موظف است، تعداد افرادی که می توانند در مأموریتهای دیپلماتیک این کشورها در خاک روسیه فعالیت کنند را به آنها ابلاغ کنند و قراردادهایی که تا قبل از امضای این حکم، در خصوص مأموریتهای خارجی وجود داشته، باطل هستند.
این فهرست شامل ۴۸ کشور و اقلیم است: استرالیا، آلبانی، آندورا، بریتانیا، کشورهای اتحادیه اروپا، ایسلند، کانادا، لیختن اشتاین، میکرونزی، منطقه خودمختار موناکو، نیوزیلند، نروژ، کره جنوبی، سن مارینو، مقدونیه شمالی، سنگاپور، ایالات متحده آمریکا، تایوان، اوکراین، مونته نگرو، سوئیس و ژاپن در این لیست قرار دارند.
کشورهای «غیر دوست» در فهرست دولت روسیه
امروزه اتحادیه اروپا شامل اتریش، بلژیک، بلغارستان، مجارستان، آلمان، یونان، دانمارک، ایرلند، اسپانیا، ایتالیا، قبرس، لتونی، لیتوانی، لوکزامبورگ، مالت، هلند، لهستان، پرتغال، رومانی، اسلواکی، اسلوونی، فنلاند، فرانسه، کرواسی، جمهوری چک، سوئد و استونی است.
بحران اوکراین و عملیات نظامی ویژه روسیه در این کشور، موجب رویارویی کم سابقه مسکو با کشورهای اتحادیه اروپا شده است و در ماههای گذشته شاهد اخراج دیپلماتهای روسی از کشورهای اروپایی و بالعکس بودیم.
در شرایطی که مسکو با تحریمهای بی سابقه کشورهای غربی مواجه شده و گسیل گسترده سلاح و اعزام شبهنظامیان به اوکراین در جریان است، بحران ناشی از افزایش قیمت سوخت و کمبود غلات کشورهای اروپایی را در شرایط بسیار بدی قرار داده است.
در این راستا، سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه روز پنج شنبه هفته گذشته در مصاحبه با خبرگزاری اسپوتنیک گفت که کشورهای اروپایی و آمریکا به اوکراین اجازه حل و فصل دیپلماتیک بحران را نمیدهند و خواهان ادامه دار شدن بحران و قربانی کردن اوکراین هستند.
انتهای پیام/م