به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس، اندیشکده آمریکایی «شورای آتلانتیک» از سفر یک هیات غیردولتی این کشور به تایوان برای رایزنی و مذاکره درباره فروش سلاح به تایپه خبر داده است. ریاست این هیات بر عهده «مارک اسپر» وزیر دفاع آمریکا در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ است.
براساس گزارش خبرگزاری تاس، شورای آتلانتیک با بیان اینکه فروش سلاح و مسائل سیاسی مربوط دستور کار این هیات در سفر به تایوان است نوشت، ایالات متحده باید فروش تسلیحات به تایوان را تسریع کند تا تواناییهای نامتقارن این جزیره را بهبود ببخشد.
سفر مقامات سیاسی آمریکایی به تایوان همواره مورد اعتراض طرف چینی قرار دارد و پکن در این زمینه بارها به واشنگتن هشدار داده است.
در ادامه این گزارش آمده است، بر اساس درسهای آموخته شده از اوکراین، اولویتهای اصلی شامل سلاحهای ضد هوایی استینگر، موشکهای کروز دفاع ساحلی و سامانههای ضد زره جاولین است. از آنجایی که این سیستم ها از طرف متحدان و شرکای ایالات متحده در سراسر جهان تقاضای بالایی دارند، ایالات متحده باید به سرعت ابزارهایی را برای تسریع تولید این سیستم ها برای پاسخگویی به تقاضای جهانی ایجاد کند.
اعزام هیاتهای سیاسی به تایوان درحالیست که واشنگتن به طور رسمی حامی «سیاست چین واحد» است اما به صورت غیررسمی با ارسال تسلیحات در حال نقض تعهدات خود در این زمینه علیه چین است.
پکن، تایوان را بخشی از سرزمین چین میداند و تحرکات آمریکا و فروش سلاح به تایوان را نقض حاکمیت خود و مغایر با سیاست «چین واحد» ارزیابی میکند. اخیراََ دولت آمریکا لایحه صدها میلیارد دلاری بودجه نظامی آمریکا را امضا کرد که بخش چشمگیری از آن به مقابله با چین و حمایت از تایوان تخصیص داده شده است.
در راستای تنش بین چین با تایوان، جنگندههای چین به طور مرتب سامانههای راداری و منطقه شناسایی پدافندی این جزیره را به چالش میکشند. جنگندههای چین بارها با دستههای پروازی پر تعداد وارد منطقه شناسایی هوایی جزیره تایوان شدهاند.
براساس گزارش فوکوس تایوان، اسپر در تایپه با تسای اینگ ون رئیس جمهور منطقه خودمختار تایوان دیدار و تاکید کرده است که ایالات متحده باید از سیاست ابهام استراتژیک خود در قبال این منطقه دست بکشد.
وی در ادامه گفته: «نظر شخصی من است که سیاست چین واحد [ایالات متحده] از سودمندی خود گذشته است؛ زمان آن فرا رسیده است که از ابهام استراتژیک دور شویم.»
اسپر، که در حال حاضر در هیئت مدیره اندیشکده شورای آتلانتیک، اندیشکده مستقر در واشنگتن دی سی، خدمت میکند، همچنین گفته که فکر میکند «مهم است که این بحث ملی را در ایالات متحده آغاز کنیم.»
سفر این هیات آمریکایی به تایپه درحالیست که پنتاگون روز جمعه گذشته اعلام کرد که وزارت خارجه ایالات متحده آمریکا فروش بالقوه کمکهای فنی نظامی به تایوان به ارزش حدود ۱۰۸ میلیون دلار را تأیید کرده است.
وزارت دفاع آمریکا اعلام کرده تایوان آخرین کمکها از جمله قطعات یدکی و تعمیر تانکها و خودروهای جنگی و حمایت فنی و لجستیکی دولت و پیمانکار ایالات متحده را درخواست کرده است.
وزارت دفاع چین درواکنش به این تحرکات آمریکا در بیانیه ای تاکید کرد: «نیروهای ارتش خلق چین آمادگی نظامی کامل خود را حفظ کرده و قادر به مبارزه در هر زمانی هستند و تمامی اقدامات لازم برای خنثی کردن مداخلههای خارجی توطئه جدایی طلبانه "استقلال تایوان" است و قاطعانه از تمامیت ارضی و حق حاکمیت تایوان چین حمایت خواهد کرد».
انتهای پیام/م