شناسهٔ خبر: 55114909 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایلنا | لینک خبر

یکشنبه بیست و ششم تیرماه از قاب شبکه مستند؛

مستند «مشق نام لیلی» در گرامیداشت استاد غلامحسین امیرخانی پخش می‌شود

مستند «مشق نام لیلی» در گرامیداشت استاد غلامحسین امیرخانی چهره ماندگار خوشنویسی و رئیس شورای عالی انجمن خوشنویسان ایران به کارگردانی «مریم طالبی انارکی» یکشنبه بیست و ششم تیرماه ساعت ۲۱:۰۰روی آنتن شبکه مستند سیما می‌رود.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایلنا، این مستند دهمین فیلم از مجموعه «چونان سرو» است که به سفارش شبکه مستند سیما و با تهیه‌کنندگی «مصطفی رزاق کریمی» از این شبکه تلویزیونی نمایش داده می‌شود.

طالبی انارکی با اشاره به اهمیت درک محضر بزرگان عرصه هنر و فرهنگ گفت: وقتی از مشاهیر و صاحبانِ سبک در تاریخ هنر سخن به میان می‌آید، عموماً باید آن‌ها را با تورق کتب تاریخی بشناسیم. کم پیش می‌آید که توفیق ملاقات آن‌ها از نزدیک نصیب ما شود. غلامحسین امیر خانی از نادره مردانی است که خوشبختانه در روزگار ما نفس می‌کشد که باید محضر او را از نزدیک درک کرد.

او با اشاره به شخصیت این استاد برجسته خوشنویسی ایران افزود: منش، رفتار و ژرفای تفکر استاد امیرخانی منحصربه‌فرد است و البته سلوکی اخلاقی و هنری خاصی هم دارند که سعی شده است در مستند «مشق نام لیلی» در قالب گفت وگو با خود استاد، شاگردان و نزدیکانشان به آن پرداخته شود.

کارگردان مستند «مشق نام لیلی» در ادامه گفت: در این فیلم، احوال، افکار و سلوک استاد امیرخانی به روایت چهره‌هایی چون حسن بلخاری رئیس گروه مطالعات عالی هنر دانشگاه تهران و رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، یدالله کابلی عضو شورای عالی انجمن خوشنویسان ایران، مجتبی سبزه استاد برجسته خوشنویسی و از شاگردان استاد امیرخانی، کیوان ساکت موسیقدان و نوازنده نامدار تار و سه تار، علی شیرازی عضو شورای عالی انجمن خوشنویسان ایران، امیر احمد فلسفی و مجتبی ملک زاده استادان خوشنویسی و خطاطی، سوگل مشایخی حافظ‌شناس و مفسر مثنوی معنوی و حسین رضوی فرد استاد پژوهش هنر و خوشنویسی به تصویر کشیده شده است.

طالبی انارکی درپایان تصریح کرد: استاد امیرخانی در ۲ بهمن سال ۱۳۱۸ شمسی در طالقان متولد شد و بعدها به خوشنویس معاصر ایرانی شهرت یافت. شیوه ویژه‌ای که او در خط نستعلیق دارد مورد اقبال بسیاری از استادان خوشنویسی قرار گرفت و در نتیجه ایشان را برترین استاد خط نستعلیق ایران می‌دانند. چرا که در نگارش این خط، از ریز و درشت، دستی قوی و مهارتی مثال زدنی و فوق‌العاده دارد. استاد تمام‌عیار هنر خوشنویسی ایران، در سال ۱۳۷۸ نشان درجه یک فرهنگ و هنر را دریافت کرد و در سال ۱۳۸۱ نیز به‌عنوان برگزیده همایش «چهره‌های ماندگار» معرفی شد. همچنین در سال ۱۳۸۸ برای دومین بار، نشان درجه یک فرهنگ و هنر به او اعطا شد و در سال ۱۳۹۵ نیز «مدال ادب و هنر فرانسه» را ازآن خود کرد.

تکرار مستند «مشق نام لیلی» دوشنبه بیست و هفتم تیرماه ساعت ۱۰:۰۰، پنجشنبه سی‌ام تیرماه ساعت ۱۹:۳۰ و جمعه سی و یکم تیرماه ساعت ۱۲:۰۰ از آنتن شبکه مستند سیما پخش خواهد شد.

عوامل این مستند عبارتند از: نویسنده و کارگردان؛ مریم طالبی انارکی، مجری طرح؛ سعید وزیری، فیلمبردار؛ امیرشیرزایی، تدوین؛ امین الهی، نویسنده گفتارمتن؛ مجتبی سبزه، گوینده گفتار متن؛ کرامت یزدانی، نوازنده سه تار؛ کیوان ساکت. و مشاور رسانه ای؛ صدرا صدوقی.

نظر شما