شناسهٔ خبر: 55049892 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: آریا | لینک خبر

تشکیل ائتلاف علیه ایران در سفر بایدن به خاورمیانه/ ایران در صدر برنامه سفر بایدن به سرزمین های اشغالی

صاحب‌خبر -
تشکیل ائتلاف علیه ایران در سفر بایدن به خاورمیانه/ ایران در صدر برنامه سفر بایدن به سرزمین های اشغالی

خبرگزاری آریا- وزیر جنگ رژیم صهیونیستی تاکید کرد که تلاش های خود برای تشکیل یک نیروی مشترک در منطقه با هدف مقابله با ایران را با رئیس جمهوری آمریکا در میان خواهند گذاشت.
به گزارش شبکه خبری «الحره» آمریکا، «بنی گانتز»، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی روز (دوشنبه) اعلام کرد که این رژیم در جریان سفر قریب الوقوع «جو بایدن»، رئیس جمهوری آمریکا به سرزمین های اشغالی، تلاش های خود در راستای تشکیل یک نیروی مشترک در منطقه برای مقابله با ایران را به وی نشان خواهد داد.
رژیم در جریان سفر قریب الوقوع «جو بایدن»، رئیس جمهوری آمریکا به سرزمین های اشغالی، تلاش های خود در راستای تشکیل یک نیروی مشترک در منطقه برای مقابله با ایران را به وی نشان خواهد داد.
گانتز در سخنرانی خود در مراسم فارغ التحصیلی گروهی از افسران جدید رژیم صهیونیستی در این باره اظهار داشت: روز چهارشنبه، پرزیدنت بایدن به اینجا می آید و ما آن چه برای ایجاد یک نیروی مشترک با همکاری شرکای خود در سراسر منطقه جهت مقابله با ایران انجام دادیم را به او نشان خواهیم داد.
به گفته وزیر جنگ رژیم صهیونیستی، این رژیم برای توسعه همکاری مذکور طی سال های آینده به عنوان یک ابزار اصلی برای آن چه «مهار تجاوز ایران در منطقه» خواند، تلاش خواهد کرد.
گانتز در ادامه ادعاهای خود ، خطاب به افسران جدید صهیونیست عنوان کرد: اولین چالش امنیتی که همه شما با آن تعامل خواهید کرد، مبارزه با تجاوز ایران و تلاش هسته ای ایران و حفظ توانایی های عملیاتی اسرائیل برای دفاع از خود در کنار ایجاد روابط مختلف همکاری است.


تمرکز بر مسئله ایران در سفر بایدن به سرزمین های اشغالی
 نخست وزیر اسرائیل مدعی شده گسترش اقدامات مشترک برای مقابله با ایران، در راس برنامه سفر خاورمیانه جو بایدن به خاورمیانه قرار دارد

  نخست وزیر اسرائیل مدعی شده گسترش اقدامات مشترک برای مقابله با ایران، در راس برنامه سفر خاورمیانه جو بایدن به خاورمیانه قرار دارد و گفته اسرائیل حق آزادی مبارزه با ایران را برای خود محفوظ می داند
یائیر لاپید، نخست وزیر اسرائیل، در آستانه سفر خاورمیانه ای جو بایدن، مدعی شد گسترش اقدامات مشترک برای مقابله با ایران، در راس برنامه این سفر قرار دارد. قرار است جو بایدن، روز چهارشنبه عازم اسرائیل شود. نخستوزیر اسرائیل جو بایدن را «یکی از بهترین دوستانی که اسرائیل تاکنون در صحنه سیاست آمریکا داشته است» توصیف کرده و گفته تمرکز سفر او بر «تهدیدها و فرصتها» خواهد بود. به گفته لاپید: «در بحث از تهدیدها، عمدتا بر ایران تمرکز خواهیم کرد».
  نخست وزیر اسرائیل  مدعی شده  این سفر «در درجه اول و مهمتر از همه بر موضوع ایران متمرکز خواهد بود». او با اشاره به انتشار گزارش محرمانه آژانس بین المللی انرژی اتمی درباره افزایش غنیسازی اورانیوم در تاسیسات فردو ادعا کرده پاسخ بین المللی به این اقدام ایران باید «قاطع» باشد: «بازگشت به شورای امنیت سازمان ملل و فعالکردن مکانیسم تحریمها با تمام قوا».
لاپید مدعی شده: «تا زمانی که ایران تلاش می کند به ما حمله کند، اسرائیل بیکار نخواهد ماند. ما با بایدن و تیمش در مورد گسترش همکاری امنیتی در برابر همه تهدیدها گفتگو خواهیم کرد.». لاپید با تکرار ادعاهای مقامات اسرائیل گفته: «اسرائیل به نوبه خود حق آزادی کامل دیپلماتیک و عملیاتی را در مبارزهاش با ایران هستهای را محفوظ میداند و اسرائیل بیکار نخواهد نشست».

سالیوان: بایدن در خاورمیانه، هماهنگی در قبال تهدید ایران را بررسی خواهد کرد
مشاور امنیت ملی کاخ سفید تاکید کرد که رئیس جمهوری آمریکا در جریان سفر خود به خاور میانه، به بررسی هماهنگی در مقابل ایران خواهد پرداخت.
به گزارش رسانه های خبری عرب زبان، «جیک سالیوان»، مشاور امنیت ملی کاخ سفید بامداد امروز (سه شنبه) در یک کنفرانس مطبوعاتی اعلام کرد که «جو بایدن»، رئیس جمهوری آمریکا در جریان سفر قریب الوقوع خود به خاور میانه، هماهنگی در مورد آن چه «تهدید چندجانبه ناشی از ایران» خواند را مورد بحث و بررسی قرار خواهد داد.
سالیوان در این کنفرانس مطبوعاتی در کاخ سفید در رابطه با توافق هسته ای میان ایران و قدرت های جهانی و تلاش های در راستای احیای برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) نیز اعلام کرد که این توافق در دستور کار سفر بایدن به خاور میانه قرار نگرفته با این حال تصمیم دارند که این مسئله را مطرح کنند.
مشاور امنیت ملی کاخ سفید در این باره همچنین اظهار داشت: به ایرانیان نشان دادیم که یک توافق وجود دارد که از پشتیبانی ما و شرکای اروپایی مان برخوردار است و ایران باید آن را بپذیرد.
سالیوان ضمن تاکید بر این که در تلاش هستند تا از طریق دو بسته تحریمی، ایران را بنا بر ادعای وی، به سوی «پایبندی به توافق هسته ای» سوق دهند، افزود: ایران باید میان بازگشت به پایبندی به توافق هسته ای یا رویارویی با فشارهای فزاینده آمریکا و انزوای بین المللی، یکی را انتخاب کند.
مشاور امنیت ملی کاخ سفید در ادامه نیز مدعی شد: ما اطلاعاتی داریم که دولت ایران برای تحویل صدها پهپاد از جمله پهپادهای مسلح به روسیه در چارچوب یک برنامه زمانی سریع آماده می شود، اطلاعات ما همچنین حاکی از آن است که ایران در حال آماده سازی برای آموزش نیروهای روسیه جهت استفاده از این پهپادها (در جنگ اوکراین) می باشد و قرار است یک جلسه آموزشی اولیه در نزدیک ترین زمان ممکن در اواخر ماه ژوئیه (جاری) برگزار شود.
سالیوان در این باره همچنین ادعا کرد: مشخص نیست که آیا ایران در عمل هیچ یک از این پهپادها را به روسیه تحویل داده یا خیر، با این حال این تنها یک مثال از نحوه تمایل روسیه به کشورهایی همانند ایران است تا توانمندی هایی که پیش از اجرای آتش بس در یمن، برای حمله به عربستان سعودی مورد استفاده قرار گرفتند را به دست آورد.

احیای مناسبات رژیم صهیونیستی و عربستان برای مقابله با ایران
در این میان اسرائیل سرمایه گذاری زیادی روی کاهش تنش‌های آمریکا با عربستان سعودی کرده است. به گفته یک مقام ارشد اسرائیلی تثبیت یا احیای روابط ایالات متحده و عربستان سعودی و به طور هم‌زمان ترغیب عربستان سعودی به سمت عادی‌سازی تدریجی روابط با اسرائیل، در زمینه رویارویی با ایران مهم است.
دستور کار بایدن در اسرائیل تحت الشعاع مسئله ایران و روابط این کشور با فلسطینی‌ها خواهد بود. دولت بایدن با واقعیت قدرت هسته‌ای ایران و شکست هر نوع روند مهمی برای احیای توافق هسته‌ای مواجه است. انتظار می‌ بایدن با سه رهبر ارشد اسرائیل - نخست وزیر کنونی یائیر لاپید، نخست وزیر سابق نفتالی بنت و بنیامین نتانیاهو رهبر مخالفان- که همگی مخالف برجام هستند، دیدار کند.
جو بایدن قرار است در زمانی وارد منطقه شود که مذاکرات هسته ای ایران و آمریکا، ، یک سال پس از از سرگیری مذاکرات در دولت بایدن، در یک بن بست حساس گیر افتاده است. آخرین دور مذاکرات در اواخر ژوئن در دوحه بی نتیجه ماند. محتمل است که مذاکرات دیگری آغاز شود، اما سوال اساسی پیش روی متحدان آمریکا در منطقه این است که آیا واشنگتن در صورت شکست مسیر دیپلماتیک، پلن B در اختیار دارد یا خیر. از اعضای بدبین کنگره گرفته تا شرکای منطقه ای آمریکا، این احساس وجود دارد که تیم بایدن برنامه جایگزین برای مواجهه با تهران ندارد.
در عوض، هم ایران و هم ایالات متحده به تاکتیک‌های فشار متوسل می‌شوند و هر کدام با این فرض که گذشت زمان به نفع آن‌هاست پیش می روند و برای بهترین توافق ممکن مانور می‌دهند. تهران به ابزارهای معمول متوسل می شود: کاهش پایبندی به تعهدات مختلف هسته ای خود به عنوان راهی برای فشار بر ایالات متحده، در حالی که واشنگتن دو ابزار در اختیار دارد: اول، ایالات متحده چشم انداز یک کمپین نظامی برای توقف برنامه هسته ای ایران را مطرح می کند. دوم، کاخ سفید بایدن ظاهراً در حال کار بر روی ایجاد یک جبهه منطقه‌ای جدید علیه ایران است، که شاید با سفر آتی بایدن به اسرائیل و عربستان سعودی آغاز شود.

آمریکا:«نفوذ مخرب» ایران در سفر بایدن به عربستان  و اسرائیل بررسی می شود
ند پرایس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا هم در ارتباط با سفر بایدن به منطقه با اشاره به تلاش های واشنگتن برای بازگشت ایران به برجام که آمریکا در سال 1397 از آن خارج شد، گفت: «نفوذ مخرب» ایران جزو موضوعاتی خواهد بود که بایدن در سفر به عربستان سعودی و اسرائیل درباره آنها گفت‌وگو خواهد کرد.
این نشریه در ادامه با اشاره به اقدامات رژیم صهیونیستی علیه ایران در ماه های اخیر افزود: "با حمایت آمریکا، اسرائیل همچنان به دنبال سازماندهی تعدادی از کشورهای عربی در یک اتحاد نظامی علیه ایران است و بر اساس گزارش وال استریت ژورنال، آمریکا در ماه مارس گذشته نشستی را با حضور مقام های امنیتی مصر، اسرائیل، اردن، قطر، بحرین، عربستان و امارات برای ادغام سیستم های اشتراک اطلاعات و دفاع هوایی برای مبارزه با تهدیدات هوایی ایران تشکیل داده است."
این تحولات برنامه های واشنگتن را برای خاورمیانه به هم می زند. دولت بایدن استدلال کرده است که احیای برجام بهترین راه برای کنترل برنامه هسته ای ایران است. اما در صورت عدم موفقیت، به نظر می رسد آماده اتخاذ رویکرد فعلی اسرائیل برای مهار ایران است. این امر مستلزم تنگ ‌تر شدن حلقه اقتصادی دور گردن ایران از طریق خروج این کشور از بازار نفت است و این بدان معناست که ایالات متحده از اسرائیل در انجام حملات در داخل ایران و در تلاش برای ایجاد ائتلافی از کشورهای عربی برای مهار این کشور حمایت خواهد کرد.

تشکیل ائتلاف علیه ایران در سفر بایدن به خاورمیانه
جو بایدن قرار است در زمانی وارد منطقه شود که مذاکرات هسته ای ایران و آمریکا، ، یک سال پس از از سرگیری مذاکرات در دولت بایدن، در یک بن بست حساس گیر افتاده است.
 در شرایطی که در روزهای آتی جو بایدن راهی خاورمیانه می شود، گفته می شود مسئله ایران از مهمترین مسائل مورد بررسی در این سفر خواهد بود.
الکس وطنخواه مدیر برنامه ایران در موسسه خاومیانه و از اعضای ارشد ابتکار عمل مرزی اروپا با انتشار یادداشتی با عنوان «نگاهی از منظر تهران به سفر بایدن به خاورمیانه» به بررسی ابعاد این سفر پرداخته است.
مقامات ایرانی پیش‌بینی می‌کنند که اولویت اصلی در سفر رئیس‌جمهور جو بایدن به خاورمیانه تاکید مجدد بر تعهد ایالات متحده به شرکای خود در منطقه باشد.  برای رسیدن به این هدف، انتظار در تهران این است که بایدن به شرکای منطقه‌ای آمریکا مانند اسرائیل و عربستان سعودی امتیازاتی بدهد.
ایرانی ها بسیار امیدوارند که چنین امتیازاتی محدود باشد و مذاکرات هسته ای به بن کشیده شده ایران و آمریکا را نابود نکند.
با این حال، به نظر نمی رسد تهران انتظار داشته باشد که سفر بایدن منجر به تشکیل یک اتحاد نظامی منطقه ای جدید به رهبری واشنگتن شود که ایران را هدف قرار دهد. شاید این روایت ایرانی درست باشد. اما در عین حال، تهران  پذیرفته در شرایطی که حمله روسیه به اوکراین واشنگتن را به بازسازی شهرت خود به عنوان یک ضامن امنیتی قابل اعتماد برای شرکای در اروپا و آسیای شرقی و همچنین خاورمیانه خود سوق می دهد، ایالات متحده انگیزه و توانایی بسیج شرکای خود در خاورمیانه را دارد.

بایدن: فشار بر ایران تا بازگشت این کشور به برجام ادامه می‌یابد
 جو بایدن در یادداشتی در روزنامه آمریکایی واشنگتن پست به موضوع ایران هم پرداخت و ادعاهای خود را علیه تهران تکرار کرد. رییس جمهور آمریکا گفت: فشار دیپلماتیک و اقتصادی تا بازگشت ایران به برجام ادامه خواهد یافت.
بایدن در یادداشتی تحت عنوان چرا به عربستان می‌روم؟ با یادآوری رویکرد دولتش در مورد ایران به تلاش برای اتحاد با متحدان برای پایان دادن به انزوای دوران ترامپ اشاره کرد و گفت: این ایران است که اکنون و تا زمانی که به توافق هسته‌ای بازگردد، منزوی شده است.
رییس جمهور آمریکا از آنچه همراهی بیش از 30 کشور دنیا در ماه گذشته برای محکوم کردن عدم همکاری ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نامید، بعنوان نمونه‌ای از این همکاری میان آمریکا و متحدانش نام برد.
بایدن در ادامه با تاکید بر آمادگی کشورش برای بازگشت به پایبندی به توافق هسته‌ای سال 2015 گفت: تا زمانی که ایران آماده بازگشت به برجام نباشد، دولت آمریکا همچنان به افزایش فشارهای دیپلماتیک و اقتصادی بر ایران ادامه خواهد داد.

 سفیر آمریکا در اسرائیل: همه گزینه‌ها درباره برنامه هسته‌ای ایران روی میزاست
توماس نایدز ادعا‌های پیشین مقامات آمریکایی را درباره برنامه هسته‌ای ایران تکرار کرد.
به گزارش رویترز، توماس نایدز، سفیر ایالات متحده در اسرائیل در آستانه سفر رئیس جمهور این کشور به خاورمیانه مدعی شد با وجود اهمیت دست‌یابی به راه‌حل دیپلماتیک در مورد موضوع هسته‌ای ایران، همه گزینه‌ها همچنان روی میز است.
وی در گفت‌وگو با یک رسانه اسرائیلی ضمن مطرح کردن اظهاراتی مضحک درباره «نزدیک بودن ایران به ساخت بمب هسته‌ای» گفت که با این حال و بر اساس گفته جو بایدن، آمریکا برای تحقق توافق هسته‌ای با ایران، سازشی درباره موضوع «سازمان‌های تروریستی» انجام نخواهد داد.
اشاره سفیر ایالات متحده آمریکا به حذف نام سپاه پاسداران از فهرست سازمان‌های تروریستی خارجی ایالات متحده به‌عنوان یکی از شروط هیئت مذاکره‌کننده ایرانی برای احیای توافق هسته‌ای موسوم به برجام است.
عدم موافقت دولت آمریکا با این شرط به مانعی کلیدی بر سر دستیابی به توافق نهایی ایران با قدرت‌های غربی تبدیل شده است.
نایدز در ادامه «امنیت اسرائیل» را از مهم‌ترین محورهای گفت‌وگوی جو بایدن و مقامات رژیم صهیونیستی در سفر پیش روی رئیس جمهوری آمریکا به منطقه عنوان کرد و گفت دولت فعلی آمریکا از همان ابتدا گفته است قصد ندارد دست رژیم صهیونیستی را در دفاع از امنیت خود ببندد.
جو بایدن قرار است 22 تیر به خاورمیانه سفر کند و پس از دیدار با مقامات رژیم صهیونیستی عازم عربستان سعودی شود.